Uppdaterat

Publicerat den: 2009-02-28 kl 20:07:20 | Kommentera här! 0 st


Utsliten?

Dags att byta ut plattången kanske..?

  


Den ser verkligen ut att ha gjort sitt. Kan med största säkerhet säga att den sett sina bästa dar. Tror inte ens det är bra att använda en plattång som ser ut så där.. eller?
Jag har iaf trivts med den. Den har varit en sann vän. Men nu är det dags för en ny.

För idag kom min nya. En svart skönhet. En Björn Axén.

  


Vet inte ens om den är bra. Har inte ens hört något om det märket. Det var ett impulsköp via jobbet. På kredit. Annars hade jag egentligen aldrig haft råd med en ny.

Med följde en smart förvaringsväska, som också fungerar som en värmeskyddande dyna att lägga den på efter användning, samt en instruktions-DVD med stylingtips. Tänkte kika på den när tillfälle ges =)

Publicerat den: 2009-02-27 kl 22:03:50 | Kommentera här! 2 st


Jobbig dag

Dagen började väll iofs bra. Snöade. En massa. Gruvade mig för att ta ut vagnen och gå till jobbet. Så vi tog pulkan ist. Uppskattat.

Annars så har jag varit utan mat i stort sett hela dagen. Det var dock inte planerat att bli så.
Men lagom tills vi skulle gå hem så fick O en sån där skrik- och gråtattack. Ingenting alls var bra. Mamma/momma fixade lite gröt åt honom, för han kanske var hungrig. Jag var dock tveksam.
Han åt lite, men jag hade svårt att tro att det var därför han skrek.

Och mycket riktigt så fortsatte han sen. Blev lagomt stressad och irriterad. Blir lätt så när man är trött, hungrig och har en mensvärk utan dess like. Och när dessutom O låter som han håller på att dö.
Han blev lugn när han fick sätta sig i pulkan iaf. Han var lugn en stund när vi kommit hem.
Men sen bröt det ut igen.
Till slut somnade han. På min arm. I våran säng. För 2 timmar sedan.

Var hyfsat matt då.
Vi har iaf hunnit få i oss en god middag och nån folköl. Så just nu mår jag bara föööör gott.

Längtar tills nästa vecka. Då ska brorsan ta med mig ut på en springtur, på mitt initiativ.
Hans första kommentar var; "Men jag vill väll inte springa i din takt." Och då menade han på att jag springer långsamt. Eller att jag springer 10 minuter, sen vill jag gå osv. Men sån är jag faktiskt inte.
Jag har juh sprungit en del tidigare i mitt liv. Och då har man sprungit sträckor på närmare en mil. Utan att gå så mycket. Och nu till veckan så kommer det bli ungefär hälften så långt. Om ens det. Men jag tror utan tvekan att det kommer göra mig gott.

Hoppas dessutom på att brorsan kommer vara nöjd med min insats, så han vill ut och springa flera ggr. Är juh lite roligare att springa med sällskap, även fast man inte pratar med varandra.
Så nu ökade hoppet om att fixa till kroppen, en gång för alla.

Publicerat den: 2009-02-27 kl 21:20:12 | Kommentera här! 0 st


Babysim

Fick mail från Simstudion/Solliden idag. Och som det ser ut nu så börjar vi simma där den 16 mars. Skulle få lite info hemskickat.
Blir spännande att se hur den tiden fungerar. 16:30-17:00. Måste kanske lägga om sovrutiner lite. Så O hinner sova sina två gånger innan badet.

Tror det kommer bli bra!

Publicerat den: 2009-02-27 kl 11:09:21 | Kommentera här! 2 st


Dags för dop?

O hade fått träffat prästen som jag hade under konfirmationen, i onsdags. Han hade även tagit upp O, och tyckte han kändes tung. Så han sa att vi fick ta och döpa honom snarast, för annars skulle han behöva styrketräna innan, hahah.
Då började jag fundera lite, att det kanske är dags att planera dopet.

Nu kommer vi bara ha ett enkelt dop, med bara närmsta familjen. Inga kusiner/mostrar/fastrar. Men trots denna begränsning så räknar jag ändå på att det kommer komma runt 20 stycken. Och det känns väl så mycket, men jag känner ändå att jag inte vill/kan dra ner ännu mer på det.

Men sen tänkte jag ringa kyrkan, och boka in oss på första bästa tid som passar. Huvudsaken att A är ledig. Sen får den som kan/vill komma av dom övriga.
Kommer inte skicka ut inbjudningskort, utan sånt kommer skötas över telefon.

Vill göra det så lätt som möjligt för mig/oss. Inget lull lull.

Publicerat den: 2009-02-27 kl 10:43:33 | Kommentera här! 1 st


Skrikattack

Ca 5-10 minuter efter att Emma och Maria farit härifrån så började O gråta. Och skrika. I sömnen. Det blev bara värre och värre. Gav honom lite vatten, tänkte han kanske var törstig. Och han sög i sig en del. Men inte blev det bättre.

Lät honom vara en stund. Men det blev bara värre. Tog upp honomoch la mig med honom i våran säng. Men han bara skrek och grät som tusan. Försökte ha honom sittande. Stående. Gick runt med honom. Masserade magen. Men ingenting hjälpte.

Gav honom iaf en alvedon. Har bara gett honom den en gång tidigare, så jag tyckte att det kunde inte skada. Han fortsatte gråta och skrika.
Satte mig med honom i soffan, i väntan på att alvedonen skulle börja verka. Strök honom över ryggen. Och till slut sov han. Men han skrek oavbrutet i säkert 30 minuter.

La honom i sin säng, och han sov fortfarande. Och sover än.
Tänkte om det kanske var en tand som var på väg igenom. Men hur ont kan dom få av det?

Publicerat den: 2009-02-26 kl 23:02:12 | Kommentera här! 1 st


Veckans planer: Uppdat 4

Den här veckan blir det fullt upp. Lika fullt upp som en vecka tidigare, då man hade nånting inbokat varje dag. Nu är det lika mycket saker inbokade, men på färre dagar.

Måndag
- Om inget annat dyker upp, så kommer Zandra och Jenna hit en sväng och hälsar på.

Annars så är det inget annat inplanerat under dagen, och det är skönt med tanke på att resten av veckan är fullbokad.

Zandra och Jenna kom hit en sväng på eftermiddan. O sov då, men när han vaknade så var det så roligt att se dom små intressera sig för varandra. Jenna drog och slet i O och grymtade hahah. Det var nog dagens roligaste.
Sen fick dom ligga på mage på hallgolvet, och det var då som O började dra sig frammåt. För första gången!
Sen gjorde vi sällskap till affärn. Kom hem, och la O på mage igen. Och han hade inte glömt hur man gjorde. Så han har dragit sig framåt på köksgolvet. Om än lite långsamt, och korta stötar i taget. Men nu är nog inte krypningen långt borta =)


Tisdag - BVC klockan 10:00. Ska bli spännande att se vad som hänt på en månad. Hoppas dock att det börjar stanna upp med vikten nu. Orkar knappt bära honom som det är redan nu.

Sen klockan 14:00 ska jag befinna mig hos min tandläkare i stan. Blir till att lämna O hos momma på jobbet, och ta bussen in i lagom tid.

Vikten: 9360gram
Längden: 71cm
Huvudet: 45,8cm
Så en del hade hänt på en månad. Nästan 1kg upp. Huvva. Blir tyngre att bära honom när man vet vad han väger. Men NU måste vikten stanna upp. Allt blir bara jobbigt annars.

Sen var det tandläkaren.. började med att jag gick fel. Hur kommer det sig? Jag vet väll vart min tandläkare håller till. Men då skulle jag tydligen till nåt helt annat ställe. Till en helt annan tandläkare. Dom har alltså flyttat mig till en annan. Utan att ens säga till. Tyckte jag var lite lustigt.
Så då fick man gå genom halva stan för att komma rätt.
Men väl där så visade det sig att jag inte hade några hål. Bara nåt som var början till ett hål. Så med lite tandtråd och fluorskölj så ska det nog rätta till sig själv trodde hon.

Efter tandläkarbesöket tog jag bussen ut på Söder till Tanya och Henke. Blev sittande där ett tag, innan dom sjussade mig till Krokom. Så man blev bjuden på Tanyas egna semlor med hjortrongrädde. Smarrigt värre!


Onsdag - Sjukhusbesök gånger två. Först ska vi på röntgen klockan 13:40 för att göra ett nytt ultraljud av O:s njurar. Sedan ska vi infinna oss på Barn- och ungdomsmottagningen klockan 14:30. Där vet jag dock inte vad vi ska göra, så det blir spännande. Hoppas dock att vi får veta vad som händer framöver. Om det blir operation eller ej.

När det visade sig att vi fick två besök på samma dag så tog A ledigt från jobbet. Skulle bli lagomt drygt annars.

Tog Olas bil in till staden, och for på besiktning med den först. Sen vidare till sjukhuset.
Ultraljudet gick bra. O var så lugn och fin. Njuren/njurbäckenet hade inte vidgats något sedan sist. Snarare blivit mindre så det var bara positivt och är på väg åt rätt håll. Så nästa ultraljud blir inte förrän när O är runt året. Så som det ser ut nu slipper vi operation. När det var som mest vidgat så låg det på ca 2,5cm, och idag låg det på 1,5cm. Så det är ganska stor skillnad.

Sen gick vi vidare till Barn- och Ungdomsmottagningen. Där fick vi träffa en läkare och en läkarstudent. Dom lyssnade på hjärtat, försökte ta blodtryck, klämde på magen, vägde och mätte. Och dom tyckte allt såg så bra ut så. Så det blev en lyckad dag.


Torsdag - Föräldragrupp klockan 10:00. Tycker såå mycket om dom där träffarna. Skönt att få komma iväg, träffa andra mammor och andra bebisar, få lite nyttig information.

Den här gången ska vi få besök av en tandhygienist, som så klart ska prata om tandborstning. Dumt då att det inte kommit några tänder ännu.

Inga tänder ännu. Men dom små fick varsin tandborste. Vi var tre mammor av fem där idag. Och dom två förutom oss var det bra längesen man träffade. Kul att se den ena av dom små som for runt på golvet. Överallt.
Efteråt var vi två av tre som stannade kvar på fika.

Lite senare ikväll får vi besök av Maria och Emma. Ska bli trevligt. Passande också eftersom A visst skulle på fackmöte ikväll.

Fredag - Ingenting inplanerat. Perfekt slut på veckan, en dag-då-man-inte-har-någon-tid-att-passa. Än så länge

Publicerat den: 2009-02-26 kl 17:50:29 | Kommentera här! 1 st


Veckans planer: Uppdat 3

Den här veckan blir det fullt upp. Lika fullt upp som en vecka tidigare, då man hade nånting inbokat varje dag. Nu är det lika mycket saker inbokade, men på färre dagar.

Måndag
- Om inget annat dyker upp, så kommer Zandra och Jenna hit en sväng och hälsar på.

Annars så är det inget annat inplanerat under dagen, och det är skönt med tanke på att resten av veckan är fullbokad.

Zandra och Jenna kom hit en sväng på eftermiddan. O sov då, men när han vaknade så var det så roligt att se dom små intressera sig för varandra. Jenna drog och slet i O och grymtade hahah. Det var nog dagens roligaste.
Sen fick dom ligga på mage på hallgolvet, och det var då som O började dra sig frammåt. För första gången!
Sen gjorde vi sällskap till affärn. Kom hem, och la O på mage igen. Och han hade inte glömt hur man gjorde. Så han har dragit sig framåt på köksgolvet. Om än lite långsamt, och korta stötar i taget. Men nu är nog inte krypningen långt borta =)


Tisdag - BVC klockan 10:00. Ska bli spännande att se vad som hänt på en månad. Hoppas dock att det börjar stanna upp med vikten nu. Orkar knappt bära honom som det är redan nu.

Sen klockan 14:00 ska jag befinna mig hos min tandläkare i stan. Blir till att lämna O hos momma på jobbet, och ta bussen in i lagom tid.

Vikten: 9360gram
Längden: 71cm
Huvudet: 45,8cm
Så en del hade hänt på en månad. Nästan 1kg upp. Huvva. Blir tyngre att bära honom när man vet vad han väger. Men NU måste vikten stanna upp. Allt blir bara jobbigt annars.

Sen var det tandläkaren.. började med att jag gick fel. Hur kommer det sig? Jag vet väll vart min tandläkare håller till. Men då skulle jag tydligen till nåt helt annat ställe. Till en helt annan tandläkare. Dom har alltså flyttat mig till en annan. Utan att ens säga till. Tyckte jag var lite lustigt.
Så då fick man gå genom halva stan för att komma rätt.
Men väl där så visade det sig att jag inte hade några hål. Bara nåt som var början till ett hål. Så med lite tandtråd och fluorskölj så ska det nog rätta till sig själv trodde hon.

Efter tandläkarbesöket tog jag bussen ut på Söder till Tanya och Henke. Blev sittande där ett tag, innan dom sjussade mig till Krokom. Så man blev bjuden på Tanyas egna semlor med hjortrongrädde. Smarrigt värre!


Onsdag - Sjukhusbesök gånger två. Först ska vi på röntgen klockan 13:40 för att göra ett nytt ultraljud av O:s njurar. Sedan ska vi infinna oss på Barn- och ungdomsmottagningen klockan 14:30. Där vet jag dock inte vad vi ska göra, så det blir spännande. Hoppas dock att vi får veta vad som händer framöver. Om det blir operation eller ej.

När det visade sig att vi fick två besök på samma dag så tog A ledigt från jobbet. Skulle bli lagomt drygt annars.

Tog Olas bil in till staden, och for på besiktning med den först. Sen vidare till sjukhuset.
Ultraljudet gick bra. O var så lugn och fin. Njuren/njurbäckenet hade inte vidgats något sedan sist. Snarare blivit mindre så det var bara positivt och är på väg åt rätt håll. Så nästa ultraljud blir inte förrän när O är runt året. Så som det ser ut nu slipper vi operation. När det var som mest vidgat så låg det på ca 2,5cm, och idag låg det på 1,5cm. Så det är ganska stor skillnad.

Sen gick vi vidare till Barn- och Ungdomsmottagningen. Där fick vi träffa en läkare och en läkarstudent. Dom lyssnade på hjärtat, försökte ta blodtryck, klämde på magen, vägde och mätte. Och dom tyckte allt såg så bra ut så. Så det blev en lyckad dag.

Torsdag - Föräldragrupp klockan 10:00. Tycker såå mycket om dom där träffarna. Skönt att få komma iväg, träffa andra mammor och andra bebisar, få lite nyttig information.

Den här gången ska vi få besök av en tandhygienist, som så klart ska prata om tandborstning. Dumt då att det inte kommit några tänder ännu.


Fredag - Ingenting inplanerat. Perfekt slut på veckan, en dag-då-man-inte-har-någon-tid-att-passa. Än så länge.

Publicerat den: 2009-02-25 kl 17:58:35 | Kommentera här! 2 st


Veckans planer: Uppdat 2

Den här veckan blir det fullt upp. Lika fullt upp som en vecka tidigare, då man hade nånting inbokat varje dag. Nu är det lika mycket saker inbokade, men på färre dagar.

Måndag
- Om inget annat dyker upp, så kommer Zandra och Jenna hit en sväng och hälsar på.

Annars så är det inget annat inplanerat under dagen, och det är skönt med tanke på att resten av veckan är fullbokad.

Zandra och Jenna kom hit en sväng på eftermiddan. O sov då, men när han vaknade så var det så roligt att se dom små intressera sig för varandra. Jenna drog och slet i O och grymtade hahah. Det var nog dagens roligaste.
Sen fick dom ligga på mage på hallgolvet, och det var då som O började dra sig frammåt. För första gången!
Sen gjorde vi sällskap till affärn. Kom hem, och la O på mage igen. Och han hade inte glömt hur man gjorde. Så han har dragit sig framåt på köksgolvet. Om än lite långsamt, och korta stötar i taget. Men nu är nog inte krypningen långt borta =)


Tisdag - BVC klockan 10:00. Ska bli spännande att se vad som hänt på en månad. Hoppas dock att det börjar stanna upp med vikten nu. Orkar knappt bära honom som det är redan nu.

Sen klockan 14:00 ska jag befinna mig hos min tandläkare i stan. Blir till att lämna O hos momma på jobbet, och ta bussen in i lagom tid.

Vikten: 9360gram
Längden: 71cm
Huvudet: 45,8cm
Så en del hade hänt på en månad. Nästan 1kg upp. Huvva. Blir tyngre att bära honom när man vet vad han väger. Men NU måste vikten stanna upp. Allt blir bara jobbigt annars.

Sen var det tandläkaren.. började med att jag gick fel. Hur kommer det sig? Jag vet väll vart min tandläkare håller till. Men då skulle jag tydligen till nåt helt annat ställe. Till en helt annan tandläkare. Dom har alltså flyttat mig till en annan. Utan att ens säga till. Tyckte jag var lite lustigt.
Så då fick man gå genom halva stan för att komma rätt.
Men väl där så visade det sig att jag inte hade några hål. Bara nåt som var början till ett hål. Så med lite tandtråd och fluorskölj så ska det nog rätta till sig själv trodde hon.

Efter tandläkarbesöket tog jag bussen ut på Söder till Tanya och Henke. Blev sittande där ett tag, innan dom sjussade mig till Krokom. Så man blev bjuden på Tanyas egna semlor med hjortrongrädde. Smarrigt värre!

Onsdag - Sjukhusbesök gånger två. Först ska vi på röntgen klockan 13:40 för att göra ett nytt ultraljud av O:s njurar. Sedan ska vi infinna oss på Barn- och ungdomsmottagningen klockan 14:30. Där vet jag dock inte vad vi ska göra, så det blir spännande. Hoppas dock att vi får veta vad som händer framöver. Om det blir operation eller ej.

När det visade sig att vi fick två besök på samma dag så tog A ledigt från jobbet. Skulle bli lagomt drygt annars.


Torsdag - Föräldragrupp klockan 10:00. Tycker såå mycket om dom där träffarna. Skönt att få komma iväg, träffa andra mammor och andra bebisar, få lite nyttig information.

Den här gången ska vi få besök av en tandhygienist, som så klart ska prata om tandborstning. Dumt då att det inte kommit några tänder ännu.


Fredag - Ingenting inplanerat. Perfekt slut på veckan, en dag-då-man-inte-har-någon-tid-att-passa. Än så länge.

Publicerat den: 2009-02-24 kl 21:32:31 | Kommentera här! 1 st


Man med kniv

Vilken mardröm jag hade inatt alltså.

Först var vi på sjukhuset, men alla väggar var av glas. Så man kunde se i princip allting.
Det var efter stängning (kan det vara det på ett sjukhus?), som jag såg en man med en kniv. Blev så klart rädd men tänkte inte så mycket mer på det. Tänkte bara på att komma hem snarast.

Och hem kom jag. Hem till mamma. Så jag skulle gå därifrån och hem till oss. Tänkte på den där mannen med kniven hela vägen, och tyckte minsann att jag såg honom också.
Skyndade mig hem och in, väckte A och sa åt honom att gå upp och låsa dörren för det var på väg en man med en kniv. Han var skeptisk och trodde mig inte, men gick ändå ut i hallen för att låsa dörren. Då står mannen med kniven där.

Jag vaknar med världens panik.

Publicerat den: 2009-02-24 kl 07:33:50 | Kommentera här! 3 st


Veckans planer: Uppdat 1

Den här veckan blir det fullt upp. Lika fullt upp som en vecka tidigare, då man hade nånting inbokat varje dag. Nu är det lika mycket saker inbokade, men på färre dagar.

Måndag
- Om inget annat dyker upp, så kommer Zandra och Jenna hit en sväng och hälsar på.

Annars så är det inget annat inplanerat under dagen, och det är skönt med tanke på att resten av veckan är fullbokad.

Zandra och Jenna kom hit en sväng på eftermiddan. O sov då, men när han vaknade så var det så roligt att se dom små intressera sig för varandra. Jenna drog och slet i O och grymtade hahah. Det var nog dagens roligaste.
Sen fick dom ligga på mage på hallgolvet, och det var då som O började dra sig frammåt. För första gången!
Sen gjorde vi sällskap till affärn. Kom hem, och la O på mage igen. Och han hade inte glömt hur man gjorde. Så han har dragit sig framåt på köksgolvet. Om än lite långsamt, och korta stötar i taget. Men nu är nog inte krypningen långt borta =)

Tisdag - BVC klockan 10:00. Ska bli spännande att se vad som hänt på en månad. Hoppas dock att det börjar stanna upp med vikten nu. Orkar knappt bära honom som det är redan nu.

Sen klockan 14:00 ska jag befinna mig hos min tandläkare i stan. Blir till att lämna O hos momma på jobbet, och ta bussen in i lagom tid.


Onsdag - Sjukhusbesök gånger två. Först ska vi på röntgen klockan 13:40 för att göra ett nytt ultraljud av O:s njurar. Sedan ska vi infinna oss på Barn- och ungdomsmottagningen klockan 14:30. Där vet jag dock inte vad vi ska göra, så det blir spännande. Hoppas dock att vi får veta vad som händer framöver. Om det blir operation eller ej.

När det visade sig att vi fick två besök på samma dag så tog A ledigt från jobbet. Skulle bli lagomt drygt annars.


Torsdag - Föräldragrupp klockan 10:00. Tycker såå mycket om dom där träffarna. Skönt att få komma iväg, träffa andra mammor och andra bebisar, få lite nyttig information.

Den här gången ska vi få besök av en tandhygienist, som så klart ska prata om tandborstning. Dumt då att det inte kommit några tänder ännu.


Fredag - Ingenting inplanerat. Perfekt slut på veckan, en dag-då-man-inte-har-någon-tid-att-passa. Än så länge.

Publicerat den: 2009-02-23 kl 18:38:50 | Kommentera här! 4 st


Veckans planer

Den här veckan blir det fullt upp. Lika fullt upp som en vecka tidigare, då man hade nånting inbokat varje dag. Nu är det lika mycket saker inbokade, men på färre dagar.

Måndag
- Om inget annat dyker upp, så kommer Zandra och Jenna hit en sväng och hälsar på.

Annars så är det inget annat inplanerat under dagen, och det är skönt med tanke på att resten av veckan är fullbokad.


Tisdag - BVC klockan 10:00. Ska bli spännande att se vad som hänt på en månad. Hoppas dock att det börjar stanna upp med vikten nu. Orkar knappt bära honom som det är redan nu.

Sen klockan 14:00 ska jag befinna mig hos min tandläkare i stan. Blir till att lämna O hos momma på jobbet, och ta bussen in i lagom tid.


Onsdag - Sjukhusbesök gånger två. Först ska vi på röntgen klockan 13:40 för att göra ett nytt ultraljud av O:s njurar. Sedan ska vi infinna oss på Barn- och ungdomsmottagningen klockan 14:30. Där vet jag dock inte vad vi ska göra, så det blir spännande. Hoppas dock att vi får veta vad som händer framöver. Om det blir operation eller ej.

När det visade sig att vi fick två besök på samma dag så tog A ledigt från jobbet. Skulle bli lagomt drygt annars.


Torsdag - Föräldragrupp klockan 10:00. Tycker såå mycket om dom där träffarna. Skönt att få komma iväg, träffa andra mammor och andra bebisar, få lite nyttig information.

Den här gången ska vi få besök av en tandhygienist, som så klart ska prata om tandborstning. Dumt då att det inte kommit några tänder ännu.


Fredag - Ingenting inplanerat. Perfekt slut på veckan, en dag-då-man-inte-har-någon-tid-att-passa. Än så länge.

Publicerat den: 2009-02-22 kl 20:15:29 | Kommentera här! 4 st


Segaste dagen ever

Minns inte sist jag var så här seg. Ont i magen. Men det beror nog på sömnbrist inatt. Var nog vaken till 3-halv 4. Omöjligt att sova. Dels pga att jag inte ens var trött, men sen hade jag svårt med andningen. Insåg sen att det berodde på att köksfläkten inte ens var igång.
Så inatt blev det för lite sömn, och det märks direkt på magen. Huvva.

Tur att A bara jobbar till 13 idag, så man får lite hjälp med saker och ting här hemma sen. För idag ska det städas. Har redan börjat lite. Flyttat om lite saker osv. Mysigt som tusan med såna dagar =)

Publicerat den: 2009-02-22 kl 11:16:07 | Kommentera här! 2 st


Varg-filmen

Nu har vi precis sett filmen Varg. Skamligt egentligen att man inte sett den tidigare, men tanke på att den är inspelad här uppe. I Valsjöbyn dessutom.

Ni som sett den, och kanske minns repliken "Pilsner!", som sades av en statist. Han som sa det, är A:s pappa. Lite häftigt =) Och lite roligt eftersom jag mest sa på skämt när vi började se filmen att om han skulle ha nån liten roll så skulle det innebära att han kom ut från affären med ett ölpaket. Och just så var det. Hahah. Klockrent.
Hans skoter var också med i filmen. Den gula, som man såg lite av i början.

Filmen var bra. Dock kanske inte toppenbra.

Publicerat den: 2009-02-21 kl 21:18:27 | Kommentera här! 4 st


Award

Fick en award av den här kvinnan för ett tag sen.
NU tänkte jag ta tag i det =)Jag tänkte ge den vidare till dom som jag tycker har väldigt intressanta bloggar. Bloggar där jag varje sekund längtar efter nya inlägg.

Tanya
Sandra
Maria
Stina
Babbi [låst blogg]

Det blev en blandning av mammabloggar och andra.

Gör så här för att skicka den vidare:

1. Ladda upp awarden i er blogg.
2. Länka till den som du fick awarden från.
3. Länka till 5 personer som du vill ge denna award till.
4. Länka till deras bloggar.

Lämna en kommentar i deras bloggar.

Publicerat den: 2009-02-21 kl 13:47:59 | Kommentera här! 3 st


Lördag

Ingen sovmorron blev det. Vid 8-tiden vaknade jag av en liten O som pratade för fullt i sin säng. Han har för övrigt börjat vakna runt den tiden på mornarna, och det är helt ok. Känns som man hinner mkt mer på dagarna. Och jag var ändå hyfsat pigg den tiden imorse.

Så nu har man hunnit med en del på morronen; tvättat några maskiner, släppt in Tobias på jobbet för att hämta ut lite saker, gett O lunch, han har även hunnit sova en stund.
Nu ska vi snart bege oss ut på Rödön för att hälsa på Tobias och Ylva, och gratta henne i efterskott.

Här är bilderna på den nattliga gästen för ett tag sedan. Bilderna är inte jättebra, men vad annat kan man förvänta sig när det är beckmörkt ute, man använder nattinställningen på kameran som helst kräver stativ. Och dessutom kan man inte zooma in mer än så.
På första bilden är huvudet genomskinligt, hahha.

  


Den jäkeln stod och åt fågelmat.

Publicerat den: 2009-02-21 kl 12:59:59 | Kommentera här! 2 st


Oliver - Sju månaderDagen har till största del spenderats hos mamma. Började med en promenad runt Hissmofors, för att sedan stanna till hos mamma som var hemma och packade inför mässan dom skulle åka på i helgen.

Där fastnade vi sen heeeela långa dagen. Jag byggde lego (min stora passion när jag var mindre, och nu har den passionen åter hittat tillbaka). Det var det projektet jag startade med för ett tag sedan, då jag började bygga upp mitt "tjejlego". Belville. Fler som lekte med det i sin ungdoms dar? =)
Idag började jag ta mig an brorsornas lego. Borgar och öar hit och dit. Superkul tidsfördriv. Ev går vi dit så jag får fortsätta på söndag. Det är som en drog.

Hur som haver; mamma och Ola kom aldrig iväg på den där mässan. Om dom hade åkt iväg så var det tänkt att brorsan skulle jobba med Gunnel på eftermiddan idag, Sen skulle Gunnel ta med sig Martin på innebandymatch hela morrondagen.
Men nu blev det så att Gunnel fick fara in på akuten - misstänkt stroke. Jäkligt trist. Speciellt eftersom hennes gubbe drabbades av det för många år sedan, och inte är helt återställd ännu. Men det ska nog gå bra, som tur är.

Så då åt vi hämtmat till middag hos mamma. Och blev alltså kvar där ytterligare några timmar. Tror klockan var efter 22 när vi vandrade hemmåt.
Nu har O sovit sedan kanske 40 minuter tillbaka. Och jag hoppas att han tänker ta sovmorron imorron, för om man har tur så kan man få sova 12 timmar i sträck om man går och lägger sig nu. Vilket jag tänkte göra.

Publicerat den: 2009-02-20 kl 23:49:09 | Kommentera här! 3 st


Fem saker på fyra olika ställen

Fem saker i min frys:

 • Älgkött
 • Glass
 • Frysta bär
 • Strips
 • Pytt-i-panna


Fem saker i min garderob:

 • Linnen
 • Tröjor
 • Strumpor
 • Trosor
 • Byxor


Fem saker i min bil (i A:s bil blir det då):

 • Bilbarnstol
 • Pantflaskor
 • Pennor
 • Pengar 
 • Domkraft

Fem saker i min handväska (i mitt fall, skötväska):
 • Alvedonsupp
 • Bindor
 • Hälsoboken
 • Nappflaska
 • Haklappar

Fem personer jag utmanar:


Jag utmanar den som vill. Fick den själv av Soya [låst blogg]. Jag har gjort den här utmaningen tidigare, men tyckte den var lite rolig ändå. Vet det säkert finns fler som gjort den tidigare, så från mitt håll är den frivillig.

Publicerat den: 2009-02-18 kl 22:46:23 | Kommentera här! 4 st


Utmanad av två

Skriv 5 otäcka saker att äta och skicka den dåliga maten till 5 andra bloggare som utmaning och se om de vågar äta den.


Jag blev utmanad från två håll, vad roligt =)


Russins äckel-lista (mina kommentarer inom parentes)


1. Lever (aldrig ätit, men det frestar inte direkt)

2. Surströmming (aldrig ätit, men inte heller det frestar pga den hemska lukten.. hmm.. stanken..)
3. Lammkött (tveksamt om jag ätit det)
4. Bläckfisk (aldrig ätit, men det frestar inte)
5. Messmör (gott på macka, dock längesen jag åt det nu)


Soyas äckel-lista (mina kommentarer inom parentes)

  

1. Fett och brosk på kött (usch och fy)
2. Knosor/tjocka revben (aldrig ätit, tror jag)
3. Prinskorv (mmm, det bästa på julbordet!)
4. Sylta (aldrig ätit, ser dock inte gott ut)
5. Gravad lax (gott gott)


Min äckel-lista


1. Det brända på toppen av lasagne/potatisgratäng

2. Räkor

3. Köpta köttbullar, typ Mamma Scan

4. Svamp

5. Kaviar av alla slag


Jag utmanar:


Tanya

Maria K

Jessica

Stina

Åsa T

Publicerat den: 2009-02-18 kl 11:05:00 | Kommentera här! 2 st


Första bokstaven är L

Hittade denna hos Miss Maddis, och tyckte den var lite rolig.

Regler:
Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till! (DETTA BLIR INTE LÄTT)


1. Vad heter du? Louise
2. Ett ord på fyra bokstäver: Lava
3. Flicknamn: Lotta
4. Pojknamn: Linus
5. Yrke: Läkare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Linne 
8. Mat: Lasagne
9. Sak i badrummet: Lysrör
10. Plats/stad: London
11. En orsak att vara sen: Livet
12. Något man skriker: Lägg av!
13. Film: Lejonkungen
14. Något man dricker: Lättöl
15. Band: Linkin Park
16. Djur: Lodjur
17. Gatunamn: Lingonvägen
18. Bil: Lamborghini
19. Sång: Livin on a prayer
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Lagsport

Stjäl den, den som vill! =)

Publicerat den: 2009-02-17 kl 21:08:15 | Kommentera här! 3 st


Idag blir det jobb

Ska bli skönt att få komma hemifrån några timmar själv idag igen. Även om det bara blir en dag i veckan så gör det ändå väldigt mycket.

Tänkte försöka mig på en lite längre uppdatering ikv, möjligtvis. Och isf kommer det kanske upp en bild på ett nattligt besök vi hade här utanför inatt =)

Publicerat den: 2009-02-17 kl 10:38:52 | Kommentera här! 2 st


Ingen tid för bloggen

Bara tid att snabbläsa alla favoritbloggar. Några gånger/dag.

Idag blev det långpromenad, fika hos mamma, middag hos mamma, ännu mer fika hos mamma och sen lite fika hemma. Syndat som tusan alltså.
Men vad gör det?

Nu blir det sängen. Trött som tusan också.
Imorron blir det förhoppningsvis lika fint väder som idag, och isf en promenix.
Får se om man ska påbörja ett litet projekt också. Måste isf börja med att leta fram en låda med lite SMÅTT och gott hos mamma. Och hittar jag den lådan.. ja, då är jag i himlen vill jag lova =)

Publicerat den: 2009-02-14 kl 23:48:42 | Kommentera här! 4 st


Gick bra att jobba

Satan så skönt det var att få jobba dom där sex timmarna igår. Utan att behöva ta hänsyn till någon annan. Bara jobba på.
Hann med en del städning, som var mer än väl behövligt där.

Och O hade sovit i stort sett hela dagen igår. Hahah. Först ca 2 timmar från att jag gick hemifrån. Sen hade han varit vaken ca 1,5 tim. Och sen sovit 4 timmar i sträck. Och han sov när jag kom hem. Helt sjukt. Och nu till frågan; sov han för att, som A sa, han hade tröttat ut honom med lek? Eller sov han för att han var uttråkad? Hahah.
Natten blev iaf inte förstörd för honom, för han sov så gott så.

Fick även besök av Helena igår. Hon lånade med sig lite klänningar hem, för att prova inför bröllopet hon ska på imorron. Idag blir det lite lite jobb, i den mån O tillåter. För idag har jag med honom. Så nu känns det som vanligt igen =)

Publicerat den: 2009-02-13 kl 13:45:12 | Kommentera här! 5 st


Idag ska jag jobba

A är ledig, så han är hemma med O.
Och jag ska jobba 12-18 tänkte jag.

Skönt att få komma ut lite på egen hand. Men samtidigt hade jag världens ångest igår. Kändes som jag skulle dö inombords, "bara" för att jag skulle vara ifrån O 6 timmar idag. Är det normalt att känna så? Antagligen.

Idag känns det lite bättre. Eller ganska mycket bättre. Känns som jag gör rätt i att låta A ta hand om allt i hemmet en halv dag. Ska även bli spännande att se hur det går för honom. Och höra vad han säger.
Ev kommer jag uppdatera hemliga bloggen ikv. Känner att jag behöver gnälla av mig en aning.

Publicerat den: 2009-02-12 kl 11:40:33 | Kommentera här! 5 st


Effektiv morgon..

..och grattis mammsen på födelsedagen!!

Vi sov till halv 10, och sen dess har vi hunnit duscha, ätit frukost och björnbärskakan står i ugnen för gräddning i 45min. Känns som man hunnit ganska mycket ändå.
O ligger och ska sova en stund nu. Han var nöjd i stort sett hela bakningen, tills det var dags att hälla upp smeten i formen.

Så medans han sover ska jag väl ta tag i hårtorkning. Nån promenad blir det nog inte idag. Är över 20 minus ute, så det lockade inte direkt.
Istället myser vi på hemma en stund, och går sen ner på jobbet och grattar mamma och får lite fika =)

Publicerat den: 2009-02-11 kl 11:07:16 | Kommentera här! 3 st


Räddare i nöden

Var otroligt fint väder här idag! Blev såå motiverad att gå ut och gå, för tredje dagen i rad.
Men en viss O tillät inte det. Han var missnöjd mest hela morronen, och jag hann INGENTING. Inte ens göra oss iordning för att gå ut. Så nån promenad blev det inte. Var ganska less då.

Ist blev det en tur på affärn efter att en viss O fått sovit av sig sitt dåliga humör. Tacksam för att det gick smärtfritt, utan en massa gnäll.
Resten av dagen spenderades på jobbet, med mamma.

Behövde inte tjata två gånger på A, utan jag "bad lite snällt" att han skulle fara på IXO House när han slutat och köpa present till mamma. Så det gjorde han. Sen buskörde han hem för att hinna på bolaget innan dom stängde. Måste juh bidra med något drickbart till mammas present =)
Så den biten löste sig, utan att jag ens behövde lyfta ett finger. Bara ringa och beställa. Skönt.

Nu ikväll har allt gått i raketfart. Maten lagades, och åts för snabbt. Jag förberedde för morrondagens bak. Ska göra en björnbärskaka. Hittade en receptbok med mjuka kakor. Och jag som ÄLSKAR mjuka kakor. Så nu är alla torra ingredienser uppmätta och upphällda i burkar, så det bara är att blanda ihop imorgon. Som på TV. Kommer gå snabbt.

Har också pratat med både mamma och pappa nu ikväll. Och båda dom har satt in ett litet bidrag åt mig, nu i väntan på pengar från f-kassan. Dom är alldeles för snälla, men skönt att dom ställer upp. Speciellt efs jag inte ens bett om hjälp.

Har även hunnit springa runt med dammsugaren ett varv, och dammat av en massa öppna ytor. Så imorron blir det dammsuga golvet, efs jag varken hann eller fick möjlighet till det idag.

Stress stress stress. Igen.
Känns inte ens som man har lugn och ro att ta sig tid för O på dagarna. Bara slita och dra honom överallt. Sitta inne och ha ångest och stressa upp sig över att man inte hinner gå ut. Hemskt. Måste måste göra något åt detta.
Kanske börja med yoga/meditation eller liknande..?

Publicerat den: 2009-02-10 kl 22:01:45 | Kommentera här! 1 st


Jag ska bättra mig

Känns som jag är i en svacka just nu.
Nätterna är bara en pina. Gruvar mig för att gå till sängs, för jag vet att man antingen kommer ha svårt att somna.. eller så vaknar man för tidigt och kan inte somna om. Trots att man är så trött så man helst bara vill dö.

Jag har ingen som helat ro i kroppen. Allt jag tar mig för går för snabbt. Bara stress stress stress hela tiden. Överallt. Skulle behöva trappa ner rejält på tempot. Annars kommer det straffa sig riktigt rejält snart, det känner jag på mig.

Har blivit riktigt dålig på att kommentera bloggar också, fast jag verkligen vill.
Orkar inte ta tag i utmaningar. (Åsa, du hade utmanat mig.. men jag tror jag hoppar den för tillfället).
Orkar inte svara på sms.
Orkar inte planera frammåt.
Bara att ta dagen som den kommer är jobbigt ibland, men det finns inte så mycket annat att göra.

Mamma fyller år imorron, så tills dess måste jag hitta en bra present, och baka nåt gott. Känner en grymt stor press i år, efs jag totalt glömde bort hennes födelsedag förra året. Och just nu känns det inte ens möjligt att hinna med detta.
Funderar på att synda riktigt hårt idag.

Publicerat den: 2009-02-10 kl 13:20:44 | Kommentera här! 5 st


Snö, snö och åter snö..

..och sen lite mer snö på det.
Nej tack, nu räcker det.

  
  


Trots det taskiga vädret (en massa snöande och 15 kalla grader) så spenderade jag, O och mamma två timmar utomhus. Större delen av dom två timmarna gick åt till en promenad. Kändes som en evighet att ta sig runt Hissmofors. Halvt oplogat på vissa ställen, och en jävla massa snö från skyn.

Men satan så uppfriskande det var!

Publicerat den: 2009-02-08 kl 22:15:05 | Kommentera här! 8 st


Vaken sedan 04:00

Det var då en liten kille vaknade och låg och pratade i sin säng. Gav honom ingen uppmärksamhet alls, men upptäckte att det var tomt brevid mig i sängen.
Gick upp, och ner till källaren.
Där satt A, vid sin dator.

O fick välling, och somnade om. Men då kunde inte jag somna om ist. Det går i vågor, det där med sömnproblemen pga andningssvårigheterna. Så jag intog soffan, och första skivan av fjärde säsongen av Sex and the City. Trodde jag skulle lyckas somna, men icke.
Och när filmen var slut var det lite för sent att sova.

Så här sitter man. Hoppas man orkar hålla sig vaken hela dagen.
Tur att mina fyra enda timmars sömn inatt var oavbrutna.

Publicerat den: 2009-02-08 kl 08:19:43 | Kommentera här! 4 st


Uppdaterat

Publicerat den: 2009-02-06 kl 22:25:27 | Kommentera här! 0 st


Nä, men nu är det något fel

Idag tog vi en promenad. Hade en liten kille som satt nöjd halva vägen och tittade på allt möjligt. Andra halvan sov han. Fjorton kalla grader var det. Men det märktes knappt, förrän vi nästan var hemma. Då började jag frysa.

I helgen blir det också nån promenad, kanske med sparken. Bara det är lite mildare. Inte för Os skull, för han klarar sig gott nerbäddad i vagnen.
Nej, jag tänker på mig själv jag..

Publicerat den: 2009-02-06 kl 22:04:25 | Kommentera här! 0 st


Min lilla prins!

  

Publicerat den: 2009-02-05 kl 22:13:51 | Kommentera här! 6 st


Oliver och Nalle Puh

Han var lite skeptisk först. Oliver, alltså.

Men sen blev han väldigt nyfiken på den där stora gula saken som är större än han själv.

Han som dessutom tagit Olivers bumbostol.

Publicerat den: 2009-02-05 kl 22:12:56 | Kommentera här! 5 st


Linus - tidningskändis!


Eller inte riktigt. För det där är inte Linus. Inte vad jag vet iaf.
Men det ser precis ut som honom. Eller hur?
För inte behöver jag skriva ut vem av sötnosarna som är Linus?

Publicerat den: 2009-02-05 kl 12:25:35 | Kommentera här! 9 st


Pajrecept

Fick en förfrågan på pajreceptet, och en bild.
Nu har jag lite fullt upp den där kvällen, så det hann aldrig bli nån bild.
Och receptet är snott, av dom två jag nämnde i förra inlägget.

Men här kommer det iaf:

Pajdegen
1 pkt Maizena Pajmix

Fyllning
Grönsaker/
Köttfärs/
Kyckling/
Bacon/
Skinka/
Svamp
Ja, det man tycker om helt enkelt.

Såsen (finns även recept på den på Maizenaförpackningen)
2 ägg
2dl riven ost
2dl matlagningsgrädde
Lite valfri kryddning

Blanda iordning pajdegen. Tryck ut i en form.
Fyll med valfri fyllning.
Vispa ingredienserna till såsen och häll över.
Ev lite riven ost på toppen.
35min i ugnen, på 200 grader.

Publicerat den: 2009-02-04 kl 13:36:01 | Kommentera här! 6 st


Grönsakspaj

Idag slog jag till på stort och gjorde paj till middag. En ren och skär grönsakspaj. Med ost.
Fått inspiration hos Babbi och bullens mamma.

Blev verkligen supergott! Utan tvekan kommer det att göras fler gånger.
Med andra ingredienser även.

Publicerat den: 2009-02-02 kl 22:05:39 | Kommentera här! 3 st


Nytt och låst


Klicka på bilden ovan för att komma vidare.

För att få tillgång krävs lösenord.
Ansök via june_girl86@hotmail.com

Publicerat den: 2009-02-01 kl 18:50:21 | Kommentera här! 1 st


Ursäkta röran..

..jag bygger om.

Har storrensat i bloggen nu, av diverse anledningar. Förklaring kommer sen.
Har tagit bort dom flesta inläggen sen jag startade bloggen. Har tagit bort en del kategorier. Ska även rensa en massa bilder.

Sen håller jag på med en annan sak, som jag fick hjälp med av snälla Babbi.
Men som sagt så kommer det en förklaring när jag börjar komma iordning.

Publicerat den: 2009-02-01 kl 18:18:48 | Kommentera här! 1 st