Åh, så varmt!

Hade över 30 grader varmt när jag gick upp före åtta imorse.
Inväntade brorsan, som kom strax efter åtta.
Satte igång och målade direkt.

Hann med en strykning runt alla fönster, + lasera klart hela innertaket på bron. Och det på bara ca 3 timmar.

Sen gick jag och O en sväng på byn.

Annars så har kvällen bjudit på lite öl och hamburgergrillning. Har även hunnit monterat på cykelsitsen till O på min cykel. Efter många om och men fick vi till det. Så imorron blir det en premiärtur hem till mamma för att hämta en cykelhjälm som hon köpt till O. Kanske blir nån mer sväng ut också.

Imorron kommer även pappa hit och hjälper mig lägga sista strykningen runt fönster och knutar. Sen är det äntligen färdigt. Då är det bara vid hängrännorna och vindskivorna kvar. Men det får vänta tills man har tillgång till nån maskin av något slag.

Resten av denna kväll blir det lite öl och städning. Ev köra nån tvättmaskin. Kul lördag =)

Publicerat den: 2009-06-27 kl 20:38:48 | Kommentera här! 2 st


Finväder alltså!

Olidligt att jobba om dagarna i denna värme.
Men våran väderstation visar på regn =)

Men då lär väll isf det regnet komma lagom till på lördag när man är ledig och tänkt måla. När man dessutom nästan är garanterad målarhjälp från äldsta brorsan. Förhoppningsvis även den yngre brorsan också. Och hjälp av pappa på söndag.

Men man får se vad det blir med vädret.

Publicerat den: 2009-06-25 kl 21:27:32 | Kommentera här! 0 st


Min födelsedag

Helt plötsligt är min födelsedag inte lika viktig som tidigare. Förr så har jag alltid börjat få pirr i magen när vi går in i juni månad. Trots att det då är tre veckor kvar till denna dag.

Nu håller jag knappt reda på hur mycket jag fyller, men jag tror det blev tjugotre denna gång..?

Började småfira "lite" igår, i goda vänners lag.
Hade bestämt att fira midsommarafton med Tobias och Ylva. Skulle äta och dricka gott.

Kvällen innan pratade jag med en vän, som var ensam från sin gubbe hela helgen. Bjöd hit henne.
På midsommarafton fick jag ett sms av en annan väldigt god vän, som skulle vara helt själv på midsommarafton. Så jag bjöd hit även henne. Sen fick jag veta att en av svågrarna skulle komma hit, med en polare.

Det slutade med att mina två bästa vänner kom hit, Tobias och Ylva, och sen även Nicklas med TVÅ polare. Fult hus här alltså. Och jag kan ärligt säga att jag inte riktigt minns allt som hände under kvällen. Hittade tex en sprucken kondom i en av blommorna i köksfönstret =)
Vad jag dock kommer ihåg är att kvällen var heeeelt underbar!

Idag var man hyfsat seg på morronen/förmiddan när man klev upp. Tog det ganska lugnt till att börja med. Men sedan satte vi igång att tapetsera klart hallen. Hade bara nån enstaka våd kvar. Så nu är det färdigt. Bara golvet kvar nu. Och om vi väljer det golv som jag är sugen på så kan jag hämta hem det här som helst, efs det är lagervara =)
Ska rådgöra med A, och se vad han säger.

Fick sen lite besök av låtsasfarmor och farfar, och sen av Jonas och Bea, innan det var dags att påbörja middagen. Helgrillad fläskfilé med klyftpotatis och bea. Supergott, tyckte alla =) Så det var bra betyg.
Tack till Jonas som var så snäll och lånade ut tio öl till oss. Det gick åt en hel del öl igår kväll, och jag ville inte stå där idag, och inte kunna bjuda på nånting.

Så den här födelsedagskvällen har varit grymt bra. Fick en cykelstol till O, att fästa på min cykel. Positivt var att man inte ens behöver pakethållare för att montera den. Negativt var att jag redan hade fått en pakethållare av pappa, som skulle monteras på min cykel.
Så vid tillfälle skall den monteras. Sen tar vi oss en provtur tror jag =)

Fick en jäkla massa lotter, som jag vann totalt 220kr på. Första fem lotterna vann jag på fyra av fem. Inte alls dumt =)

Publicerat den: 2009-06-21 kl 00:55:36 | Kommentera här! 7 st


Ett misslyckat försök

Började som sagt tapetsera i lilla hallen utanför sovrummet igår. Hade valt en tapet bland tapeter som blivit beställda av folk men som inte blivit hämtade. Hade inte så mkt krav på tapet, och ett plus var att jag fick den gratis =)

Men det räckte inte riktigt, det som fanns.

Igår så fastnade jag även för en tapet till stora hallen. Ville ha något annorlunda. Något med liv i. Så jag tog hem en blålila tapet. Skitsnygg. Men det var liiiite tveksamt om det skulle räcka.

Så idag på jobbet bytte jag riktning. Fastnade för en väldigt röd tapet. Har gärna velat ha ett rum i rött. Och nu är det juh bara hallen kvar (och v-rummet, men där vill jag inte ha rött). Så rött blir det. Även i den omtalade lilla hallen. Ska riva ner dom våder vi satte upp igår.

Har påbörjat stora hallen idag. Mest för att jag ville få upp hatthyllan igen. Och det är ingen mening att sätta upp den bara för en kort stund, och på tapetrivna väggar dessutom.
Så vi kör på det vi orkar idag. En fördel är att den här tapeten inte har mönsterpassning. Och det är en stooooor fördel.
Får se hur långt vi hinner, och om vi hinner göra lite mer (kanske göra klart?) imorron. Hoppas!!

Publicerat den: 2009-06-18 kl 21:38:25 | Kommentera här! 2 st


Kurs i kronopati

Hela den här veckan, och helgen som var, har mamma varit på kurs. Hon ska bli kronopat. Hon tycker verkligen sånt där är spännande.
Så det har varit väldigt tomt på jobbet den här tiden. Ingen att surra en massa skit med, för karlarna man jobbar med har inte riktigt samma humor i alla lägen =)

Imorron är sista arbetsdagen innan långhelg. Kikade vädret inför midsommar förra veckan, och då var det en stoooor sol på lördag. Nu är det bara gråa moln och regn.
Men egentligen gör det inte så mycket. För så länge vädret ute är skit så kan man, som jag sagt så många gånger tidigare, passa på att fixa och dona inne. Med gott samvete. Men visst skulle det vara skönt att få klart utomhusmålningen nån gång.
Men när jag ska vara ledig igen om två veckor så har jag beställt finväder. Så då ska det målas och promeneras.

Just nu är det alldeles för mycket på gång. Hinner inte riktigt med.

Började tapetsera lilla hallen utanför sovrummet idag. Det handlar om ett väldigt litet utrymme, ca tre tapetrullar. Men satan vad tid det tar. Och vad mycket pusslande det är.
Så vi gav upp efter en vägg. Har lärt oss att det är bättre att lägga ner arbetet när det börjar gå lite dåligt. För annars går det åt helvete.

Men nu blir det sängen. Upp senast halv sju imorron, för att varva TV-tittning med att städa upp så gott det går. Dom har börjar visa repriser av en av mina absoluta favoritserier igen, tidigt varje morron; Sjunde Himlen.

Publicerat den: 2009-06-17 kl 23:52:02 | Kommentera här! 5 st


Ett projekt på gång

Började för en tid sedan riva tapet i stora hallen.
Idag slutförde A det jobbet, samt målade taket och elementet.

I veckan här ska jag kika ut nån passande tapet. Kan juh hoppas man hittar nån som finns hemma på lager, för då kanske det blir tapetserat innan veckan är slut =)
Just nu ser det ut som en soptipp här, och jag är mer än glad att jag slipper vara hemma på dagarna.

Sen blev jag helt plötsligt såå inspirerad av en sak som finns hemma hos mamma. Satte mig och kikade på blocket igår, och hittade ett riktigt fynd.
Får se när jag får grejerna skickade till mig. För då ska jag minsan sätta igång med ett projekt =)

Publicerat den: 2009-06-15 kl 23:01:33 | Kommentera här! 2 st


Ändrade planer

Skulle juh egentligen på dans med Ylva och Bea ikv.
Bea drog sig ur pga vissa saker. Fullt förståeligt.
Ylva och Tobias kom hit tidigare ikväll. Jag stod och borstade håret då, när Ylva kommer in och tokspyr. Så håller hon på resten av tiden dom är här.

Hon var inte alls kry. Så det var även fullt förståeligt att inte hon heller ville fara på dans.
Så det blidde inget.
Men det gör inget.

Får se om vi kommer iväg på torsdag ist. Eller lördag ännu nästa vecka.
För sen är det ingen dans förrän i mitten på augusti tydligen.

Publicerat den: 2009-06-14 kl 00:44:56 | Kommentera här! 4 st


Ännu inte helt klart..

Den där veckostorstädningen blev inte klar idag. Det som återstår är golvtorkning, dammsuga tvättstugan och trappen. Och tvätta.

Har inte hunnit. Eller om jag sket i det.. Minns inte.

Publicerat den: 2009-06-12 kl 21:42:10 | Kommentera här! 2 st


Gipsavgjutning

Blev en rejäl sovmorron imorse. Ända till efter halv nio låg jag. Och O låg så nöjd i sin säng tills dess också. Sen blev det upp och göra oss iordning.

Runt tio gick vi iväg bort på Kongroa för att hämta gipsavgjutningarna, men tydligen var det bara Os som hade blivit bra. Dom andra var för tunna.
Blev iaf helnöjd med resultatet.

Och ute regnar och regnar det.. när ska sommaren komma på riktigt då?
Fast just nu gör det inte såå mkt.. kan juh ist med gott samvete stanna inne och städa =)
Har sorterat bland alla färgburkar och penslar inne på kattoan nu. Bara att vänta på att O vaknar så man kan dra igång dammsugaren.

Sen är det bara att köra ett race, och avsluta med torkning.

Publicerat den: 2009-06-12 kl 14:13:00 | Kommentera här! 1 st


Nya uppdateringar

Har inte orkat meddela här varje gång ett nytt inlägg skrivits.
Tror jag bestämmer från och med nu att var och en som har tillgång till lösenord får själva klicka sig in för att hålla sig uppdaterade.

Publicerat den: 2009-06-11 kl 21:08:14 | Kommentera här! 0 st


Äntligen hemma

Känns inte som man varit hemma alls idag förrän nu.

Var iväg på avslutning med föräldragruppen på förmiddan. Pratade lite om det här med trots och att sätta gränser. Sen gjorde vi gipsavgjutningar av barnens händer och fötter. Faktiskt första gången jag gör det med Oliver. Egentligen borde jag gjort något liknande när han var riktigt liten, för att kunna jämföra. Har två olika satser med såna där avgjutningar hemma. Får ta och testa dom snart =)

Efter fika för oss mammor och lunch för dom små så gick jag och Zandra bort på Kläddax en sväng. Unnade mig ett par byxor. Får se om jag behåller dom eller ej.

Sedan gick vi en sväng på jobbet för att hämta färgen jag ställde iordning igår. Blev sen lunch för mig där, och lite mat till O. Sen gick vi hem, och jag passade på att grundmåla fönsterbågen (?). Kan nog heta så. Det sitter mellan fönsterfödret och glasrutan. Ända sedan vi flyttade hit har dom där kanterna varit gröna och fula. Så nu var det dags att måla dom. Tog även och bättrade på med fasadfärgen på dom ställen där jag fuskat när jag målat runt dörr och fönster på framsidan.
Hoppas på skapligt väder imorron, för då ska första lagret med täckfärg strykas på det där gröna. DÅ kommer man minsan se förändring =) Ska isf även ge mig på baksidan. Bättringsmåla lite, och fortsätta med fönsterfoder och knutar.

Nu avrundas kvällen med en efterlängtad öl =)

Publicerat den: 2009-06-11 kl 21:06:30 | Kommentera här! 0 st


Legat på latsidan

Ja idag har det inte blivit mkt städat här inte. Men det gör inget, efs jag ändå ligger så pass bra till på mitt städschema =) Tog iaf tag i att sortera bland alla papper i skrivbordet. Fick en del kastat, och lite ordning på resten. Gick även igenom dom tre påsarna som jag tömde ur hallbyrån när jag skulle betsa den. Och även där blev det lite slängt.

Gjorde oss ett försök på en promenad med Zandra och Jenna på förmiddan. Gick mot Dvärsätt, men vände för det såg regnigt ut bortöver. Gick mot Hissmofors ist, men även där såg det blött ut. Så det blev inte såå mkt promenad. Men det var skönt att komma ut en sväng iaf, och få surra av sig lite =)
Innan promenaden gjorde jag iordning lite färg nere på jobbet. Ska hämta hem det imorron, så det finns på plats när det fina vädret bestämmer sig för att infinna sig igen.

Kostade på mig att sova en stund med O på eftermiddan också. La oss i våran säng runt halv tre, men han bökade på ända till tre. Då blev han huuur lugn som helst. Låg och pillade på en sak. Var helt säker på att han skulle somna vilken sekund som helst. Men ist var det jag som somnade. Vaknade av att telefonen ringde vid fyra-tiden. Och då låg O fortfarande vaken, men helnöjd. Pillade på sin sak fortfarande. Men lite farligt det där, när man själv somnar.

Sen blev det besök av pappa och Mattis, med lite go-mat från Frasses. Och nu har jag roat mig med att plocka ur ALLA filmer ur filmbyrån. Och det är några hundra det. Dammsög ur lådorna, och sorterade mina filmer i bokstavsordning, hahah. Överambisöst (stavas?) eller vad? =)

Nu blir det nog sängen. Kanske hinner damma lite här inne imorron bitti, innan vi ska på avslutning på föräldragruppen. Och om det är bra väder skulle vi nog ge oss på en lite längre promenad imorron. Och är det bra väder kanske jag hinner måla lite mera =) Annars blir det full rulle med städning inne.
På kvällen är det skolavslutning för yngsta brorsan.
Sen är det fredag, och sluttampen på denna storstädning.

Publicerat den: 2009-06-10 kl 23:48:29 | Kommentera här! 0 st


Lite effektiv

Gjorde klart det sista av städningen i köket idag (putsade sista fönstret, torkade av väggar och lister, dammsög).
Har även hunnit ut och måla en sväng. Så vardagsrumsfönstrena vid altanen är nu färdiga. Påbörjade dom två sista fönstrena på samma vägg, samt två knutar. Men färgen tog slut. Sen så blev jag attackerad av en stor spindel också. Så jag gav upp, men känner mig ändå nöjd med dagens insats.

Zandra kom förbi en sväng också, på väg hem från BVC. Surrade lite med henne. Och Jenna hade fått sin tredje tand. När vi kom in igen och hade ätit lunch så var jag tvungen att inspektera Os mun. Och visst faan, han har också fått sin tredje tand nu =) I överkäken, till vänster om mittentänderna som ännu inte finns. Superkul! Hoppas på fler tänder i den där lilla munnen snart.

Har sedan dess hunnit putsa alla vardagsrumsfönster på insidan, dammat i v-rummet, rivit en del tapet i hallen, ansat amplarna ute på bron, kört nån tvättmaskin och planterat mordagsrosen jag fick av mamma. Så lite effektiv har man nog allt varit =)
Ska ge mig på att plocka ur diskmaskinen nu innan O vaknar, och fylla på med nytt. Och så fort han vaknar så ger jag mig på städning i v-rummet igen.

Gäller att vara extra effektiv idag, så man med gott samvete kan ut och gå med Zandra imorron om vädret är skapligt. Sen går det bort några timmar på torsdag också, för då är det avslutning med föräldragruppen.

På fredag ska iaf all städning här hemma vara färdig, för då ska jag köpa mig en platta öl och njuuuuuta av ett helstädat hem =)

Publicerat den: 2009-06-09 kl 14:34:28 | Kommentera här! 3 st


Tjyvstartat

Påbörjade storstädningen av köket redan ikväll. Tyckte det var lika bra, och såå rätt jag hade. För det tog en jäkla tid. Har torkat ur ALLA skåp och lådor (förutom allt-i-allo-lådan, som måste totalrensas), torkat av heeeela diskbänken, plockat bort onödiga saker, putsat ena fönstret, rengjort Os stol, rengjort vaxduken på bordet.

Ja, så det enda som är kvar imorron är egentligen att putsa andra fönstret. Ev dammsuga en sväng. Men annars är det inte dags för den typen av städning förrän på fredag =)

Kanske till och med hinner köra ett race i v-rummet imorron =)
Ska bli såå sköööönt när allt fått sig en rejäl genomkörare.
Men nu väntar sängen. Upp och hoppa med nya tag imorron.

Publicerat den: 2009-06-09 kl 00:44:58 | Kommentera här! 2 st


Schemalagd städning

Igår satt jag och tänkte på ALLT som måste göras här hemma. Både invändigt och utvändigt.
Det utvändiga kan jag dock inte göra något åt så länge det ska vara sånt här pissväder. Och denna veckas schema grundar sig på att vädret håller i sig.

Men sen gör det absolut ingenting om vädret är hyfsat på förmiddan, för då kan man hinna pyssla på lite ute då.

Så schemalagd städning kör jag på denna vecka. Börjar förbereda ikväll, efter jobbet.
Och det känns faktiskt riktigt bra, att ha en lista där det står vad som SKA göras varje dag. Sen är det bara plus i kanten om man hinner med mera =)
För att inte tala om hur lättsamt det helt plötsligt kändes. Längtar redan tills imorron =)

Publicerat den: 2009-06-08 kl 07:35:56 | Kommentera här! 2 st


Valdagen avklarad

Gått smidigt idag. Härligt med flera korta arbetspass. Men satan vad trött man var där ett tag. Hade tänkt sova en stund på eftermiddan när man var hem.. men med en liten O som ska vara överallt så gick det inge bra.

Rösträkningen gick också smidigt som tusan. Sist jag jobbade på valet så fick vi räkna om flera ggr för att det misstämde. Nu stämde allt på en gång. Så 22:40 var jag hemma =)

Nu blir det sängen. Upp och jobba imorron.

Publicerat den: 2009-06-07 kl 23:08:14 | Kommentera här! 0 st


Dags för jobb

Om ett tag ska man iväg och jobba på valet. Jobbar först 12-15. Sen 18-21. Och efter det ska vi alla räkna röster.

Har hunnit måla lite på morronen åxå. Hoppas på målarväder imorron också, så jag hinner klart med fönstrena på baksidan vid altanen. För sen har jag bara tre knutar, sex fönster, vid hängrännorna och vindskivorna kvar. Inte så bara kanske. Men det är dom bitarna som är svårast. Det är där jag ev skulle behöva lite hjälp.

Dessutom blir det jobb även imorron. På mitt vanliga jobb. Men sen är man ledig resten av veckan, innan man kör igång på heltid i tre veckor.

Publicerat den: 2009-06-07 kl 10:57:28 | Kommentera här! 0 st


Trött och irriterad

Är huuur mkt som helst som ska göras här hemma. Både inne och ute. Och det är sånt som jag måste passa på att göra medans O sover. Men samtidigt så måste jag ta tag i promenerandet också. Och det är också sånt jag måste passa på att göra när han ska sova. Annars får man dras med en gnällig i vagnen hela vägen.

Lite irriterad blir man också på O, som ska va och rota i allt hela tiden. Så fort jag plockat upp allt han slängt fram så åker det fram igen. Om och om igen. Hela dagarna.
Han ställer sig upp överallt nu också. Och börjat gå längs möbler. Men balansen är inte den bästa, så titt som tätt ramlar han. Och det blir stortjut.
När man ska fixa med disk så är han och rotar i diskmaskinen.

Lite less att det fortfarande är gränsfall på att det är för kallt för att ha blommorna ute på nätterna. Vilket betyder; antingen får dom stå inne tills man kan ha dom ute dygnet runt. Eller så får man plocka dom in och ut varje dag.
När dom står inne så gäller det att stänga dörren så varken O eller katterna är och river i dom.

Lite less på att katterna går runt benen hela tiden vissa perioder. Kan inte ta ett steg utan att dom är där.

Vilka problem alltså..

Publicerat den: 2009-06-05 kl 09:44:27 | Kommentera här! 4 st


Trist väder

Har inte alls varit nå kul väder dom senaste dagarna. Regnat. Blåst. Haglat. Och emellanåt tittar solen fram.
Har börjat tvätta av räcket på bron på framsidan, så det är klart för lasering när vädret är bättre. Har hållit på och funderat på om det inte skulle vara snyggt med vita räcken på altanen och bron, och sen laserat golv.. Skulle passa bra nu när man ska ha vita knutar och fönsterfoder. För så blir det; vita knutar. Till att börja med iaf =)

Men sen bestämde jag mig för att lasera ALLT i en kastanjebrun färg. Och vill man ha någe vitt så är det bara att måla det nästa sommar =) Bra att kunna prova sig fram lite.

Tog även och bokade en klipptid idag. Behöver inte vänta längre än ca 3 veckor. Helt ok. Skiter dessutom i att betala för färgning, för då skulle jag säkert få vänta ännu längre på en tid. Så färgningen kommer jag sköta själv efter klippningen.

Sen fick jag ett samtal igår av en av cheferna på sjukhemmet. Dom efterlyste nyckeln, som jag kvitterade ut för två år sedan =) Så jag gick dit och lämnade tillbaka den idag. Behöver den egentligen inte. Förutom för att komma in till rummet där jag har mitt skåp med lite grejer kvar, men sånt löser sig alltid.

Tog en helt underbar powernap med O i våran säng efter lunch idag. Och sånt borde man unna sig själv lite oftare. Fattar inte vad det är med mig. Är så sjukt trött nu för tiden. Spelar ingen roll om jag sover bra på nätterna eller ej. Men som många andra säger; det kanske beror på vädret.

Hoppas på bättre väder nu snart, så man kommer igång med mer målning.
Men nu blir det läggdags!


Publicerat den: 2009-06-04 kl 21:33:16 | Kommentera här! 0 st


Fortfarande gnällis

Blev ut och vandra med Zandra och Jenna imorse. Småregnade nån gång ibland, men det gjorde inte såå mkt.
Annars så har man varit liiite rastlös idag. Har haft tid att sitta/ligga och kika på TV/film en del.

O somnade när vi var ute, och när vi kom hem så sov han nästan två timmar till ute på bron. Helt otroligt. Men sen när han vaknade så har det varit en del gnäll till och från.
Nöjd blev han först när han fick lägga sig vid 18-tiden. Antagligen var han övertrött där på slutet, trots att han bara hade varit uppe 9 timmar, och sovit 3 av dom timmarna.

Men redan efter 1,5timmar så vaknade han. Och skulle inte sova mera. Så han fick vara uppe. Har precis lagt honom nu. Får se om han tar och somnar. Skulle som vara bra det, för NU går jag och lägger mig. Är så trött att det värker i ögonen av att vara vaken.

Har planerat in dans med Ylva och Bea den 13 juni. Blir toppen det!! =)

Publicerat den: 2009-06-02 kl 21:05:02 | Kommentera här! 3 st


Första juni

Nu känns det som det är sommar på riktigt. Och det mest bara pga dagens datum.

Har varit finväder idag. Blåste iofs en del på morronen, men jag och Zandra bestämde oss för att ut och vandra. Blev en ganska bra tur. Sen hem till henne en sväng, och sen vidare ner till oss. Gav småttingarna lite lunch, och sen åt vi mackor som Zandra tagit med. Supergott! Satt ute på altanen och fikade.
Jag glömde hämta kameran, så det blev inga bilder. Men Zandra tog lite kort, så jag hoppas hon kan skicka nåra bilder sen.

Sen fick Zandra vara lite barnvakt medans jag påbörjade lite målning. Och jag måste säga det att ända sen dess så har O varit gnällig till och från heeeela dagen. Minsta lilla så började han grina. Och ibland behövdes det inte ens så lite.
Skulle önska att det var tänder på G, så man får en förklaring till detta beteende.

Imorron har vi planerat in en vandring på förmiddagen igen. Sen får man se vad resten av morrondagen har att bjuda på.

Annars så strular internet IGEN. Första aparaten till det trådlösa internet fungerade väldigt dåligt. Sen fick han låna en av Jonas (tror jag?), som funkade bättre. Helt plötsligt kunde jag prata med folk på msn.

Men tydligen så fungerade inte As internet nå vidare, så här om dagen kom han hem med en ny apparat. Han påstod att han gjort ett jävligt bra byte. I helvete heller.. Så här dåligt som det är just nu har det aldrig varit. Inte ens när det var som värst med den första apparaten. Nu loggas jag ut i stort sett varje gång jag ska in på en ny sida.

Publicerat den: 2009-06-01 kl 21:27:42 | Kommentera här! 2 st