Det gångna året

Från mammaledig till heltidsjobb
Började året med mammaledighet, för att sedan övergå till att jobba 1-2 dagar i veckan. Under sommaren blev det i stort sett heltid på jobbet. Tungt, men nyttigt.

Viktnedgång
Tog även tag i mina sista kilon efter graviditeten, genom att ta långa promenader varje dag. Blev upp till 1,5 mil om dan. Ibland själv, och ibland med sällskap av Zandra.
Viktnedgången slutade på runt minus 10 kilo.

Dop
I början av juli var det dopdags för lilleman. Ville ha det avklarat innan 1-årsdagen. Dock var han nog lite för gammal för att döpas, för han var för medveten om vad som hände och tyckte inte alls om det.

Separation
I mitten av sommaren bestämde vi oss för att separera. A behöll huset och jag och lilleman bodde hos min pappa en månad innan lägenheten var inflyttningsklar i början av oktober. Det blev en fyra på nittio kvadrat i ett väldigt trivsamt område.

Efter separationen så umgås vi mycket bättre än vi gjorde dom sista åren tillsammans, så det känns jätteskönt. Tvivlar inte en sekund på att vi tog rätt beslut.

Från och med att jag fick nytt boende så startade jag mitt liv som singel, och levde det verkligen fullt ut.

Börja dejta
Bara en månad senare fick jag kontakt med en kille som jag träffade som hastigast i våras. Han ville ses, och jag var inte omöjlig.

Har sedan dess umgåtts varje helg. Det känns bra, men samtidigt kan jag inte låta bli att referera till Maddis inlägg om att dejta en småbarnsmamma. För lite mer komplicerat är det juh att dejta som förälder. Men vi får se hur det går.

 

Självklart kommer nästa år bjuda på en del spännande saker. Dock kan man inte veta allt innan, men en del saker är redan bestämda.

 

Dagisplats
Kommande år är det tänkt att lilleman ska börja på dagis. Skickade in ansökan på alla dagis i Krokom redan våren 2009, med önskan om plats from januari 2010.

Fick besked om att inskolningen börjar den 12 januari. Blir en spännande tid, men jag hoppas det ska gå bra.

Utlandsresa
I julklapp fick jag och bröderna en utlandsresa av pappsen. Så nån gång under 2010 ska jag, lilleman, bröderna och pappa fara på solsemester. Det ska verkligen bli superkul, efs jag inte varit utomlands sen jag var 1 år. Och det räknas inte.

Fortsätta dejta?
Får se hur det går med dejten man påbörjat, om det är något som håller och kommer att fortsätta. Annars kanske jag stannar singel ett tag, innan man börjar om på nytt.Hoppas på ett bra kommande år, med mindre stress och bättre ekonomi. Dock tvivlar jag på det, efs jag nu kommer jobba mindre timmar om dan när lilleman börjar dagis. Men som sagt så kan man alltid hoppas på det bästa =)Gott Nytt År på er allihop! Ta det lugnt ikväll.

Publicerat den: 2009-12-31 kl 13:50:29 | Kommentera här! 2 st


Så jävla kul!

För några månader sedan, när jag kikade in på en av mina favoritbloggar (Johanna) så hittade jag länkar till en blogg > Amandavardet.
Det pratades om videoblogginlägg där hon gjorde narr av unga mammor med barnvagnar och en massa annat.
Där fanns även länk till en otroligt rolig parodi på denna blogg.
Fastnade för den direkt! Fanns flera andra parodier, men ingen slog denna.

Här om dagen fann jag ett statusinlägg från en vän, som påpekade om nyaste ICA-reklamen. Visste först inte vad det handlade om, men efter att ha sett Helena skriva en kommentar om det hela så visste jag precis vad det handlade om.

Råkade få se den där reklamen igår kväll, och efteråt låg jag och skrattade för mig själv fram och tillbaka. Tänkte att nu må denna bruden vara ganska nöjd, när till och med ICA gör reklam för henne på TV. Synd dom inte länkade direkt till bloggen även =)
Tänkte att jag måste juh in och kika hennes blogg för att se om hon hade nån kommentar ang att dom gjort parodi på henne i reklamen. Fann detta:
http://amandavardet.blogg.se/2009/december/nya-ica-reklamen.html

Hahaha! Så jävla skönt egentligen!

Publicerat den: 2009-12-31 kl 00:53:04 | Kommentera här! 0 st


Två lyckliga dårar

Sätt dig här jag är din 
I vår sfär kan världen aldrig tränga in
Lägg dig ner som så många gånger förr
Stäng fönstret mot gatan
öppna din inre dörr Vi ska bada i det ljus som bara vi kan se Två lyckliga dårar som tror sig veta hur allt är Vi ska bada i det ljus som lyser för oss två Vi ska skratta åt små ting ingen annan skrattar åt Lägg dig ner blunda lätt Ge mig mer gör en hungrig mätt Om du hungrar öppna munnen kära du Ta emot vad jag vill ge utan krav utan tabu Vi ska bada i det ljus som bara vi kan se Två lyckliga dårar som tror sig veta hur allt är Vi ska bada i det ljus som lyser för oss två Vi ska skratta åt små ting ingen annan skrattar åt Öppna dörren låt det blåsa här inne det ger liv åt din eld håll alltid i minne att Jag är din vind, jag blåser oss dit vi vill så Slut dina ögon så öppnar jag litet till Vi ska bada i det ljus som bara vi kan se Två lyckliga dårar som tror sig veta hur allt är Vi ska bada i det ljus som lyser för oss två Vi ska skratta åt små ting ingen annan skrattar åt

Publicerat den: 2009-12-29 kl 20:42:41 | Kommentera här! 2 st


En snöskottares dagbok

För ett tag sedan började brorsan prata om den här historien på jobbet. Den hade funnits utskriven, men blivit slängd.
Imorse fastnade jag vid radion och RIX MorronZoo, när dom höll på att läsa upp denna. Kände igen den direkt.
Och den är förjävla härlig!

9:e December

Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något finare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa idé jag någonsin haft. Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick skotta igen. Vilket underbart liv.

12:e December

Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle vara förskräckligt! Bob säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Bob är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.

14:e December

Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra så. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet! Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e December

50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera. Jag tycker det är löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:e December

Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme, vilket jag tycker var väldigt elakt.

17:e December

Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e December

Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Bob säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning för jobbet. Jag tror han ljuger.

22:a December

Bob hade rätt om att det blir en vit jul därför att det föll 32 cm till av den där vita skiten, och det är så kallt att det nog inte smälter förrän i augusti. Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta, sedan blev jag tvungen att pissa. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Bob att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den skitstöveln ljuger.

23:e December

Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon knäpp eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det, men jag tror ta mig fan att hon ljuger.

24:e December

15 cm. Snön har blivit så hårt packad av snöplogen att jag bröt av snöskyffeln. Tror jag fick en hjärtattack. Om jag får tag på den djäkeln som kör snöplogen ska jag dra honom i hans kulor genom snön. Jag vet att han gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag har skottat färdigt sedan kommer han längs gatan i 100 km i timmen och plogar igen det jag nyss skottat! Frugan vill att vi ska sjunga julsånger i kväll när vi öppnar julklapparna men jag är för upptagen med att kolla efter snöplogen.

25:e December

God jul. 50 cm till av den jävla skitsnön. Blev insöad. Tanken på att skotta gör att mitt blod börjar koka. Gud vad jag hatar snön! Snöplogsföraren kom förbi och frågade om en donation. Jag slog honom i huvudet med snöskyffeln.

26:e December

Fortfarande insnöad. Vad fan flyttade jag hit för? Alltihop var HENNES ide. Hon går mig på nerverna.

28:e December

Fortfarande insöad. Satmaran gör mig galen.

29:e December

25 cm till. Bob säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Det var det löjligaste jag har hört. Hur dum tror han att jag är?

30:e December

Taket rasade in. Snöplogsföraren stämmer mig på en miljon kronor för att jag slog honom i huvudet. Frugan åkte till sin mamma.

31:a December

Eldade upp det som var kvar av huset. Ingen mer skottning.

8:e Januari

Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig. Varför är jag fastbunden i sängen?

Publicerat den: 2009-12-21 kl 22:59:35 | Kommentera här! 5 st


Från din viloplats..

  Blev verkligen supernervös när vi närmade oss Sveg. Hade fyra gravlyktor och en tändare i väskan. Ett ljus för varje år du varit en ängel i himlen.

Var i stort sett säker på vart din grav låg, men ack så fel jag hade. Måste verkligen ha haft annat att tänka på när vi var på din begravning för fyra år sedan. Pinsamt.

Hittade till slut din sten, och det var en magisk känsla. Precis som Tanya beskrev det första gången hon var dit. Och det var skönt att de att det var upptrampat. Det visar att det är många som är där och besöker dig.

Trist bara att det var så kallt, för det var en pina att stå utan vantar och tända fyra ljus OCH ta bilder. Men det var det lätt värt!

Är såå glad att jag äntligen tog mig för att komma och hälsa på dig. Ska försöka komma iväg till våren/sommaren igen, då det förhoppningsvis är en massa grönt och andra färger där. Och inte lika kallt..

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat den: 2009-12-20 kl 01:41:12 | Kommentera här! 1 st


Nyfiken..

Blev nyfiken på vem som kommenterat annonymt i det senaste inlägget =)

Publicerat den: 2009-12-15 kl 23:00:38 | Kommentera här! 3 st


På lördag kommer jag!

Får besök av Mr A på fredag kväll.

På lördag far vi en sväng till Sveg. Tar med lilleman också, så ska försöka planera in så han iaf sover en av turerna.


Äntligen ska jag få hälsa på dig vid graven. Tända fyra gravljus; ett för varje år du varit borta. Ta egna bilder på din viloplats.Sen lät det som att Mr A far hem redan på lördag kväll.
Blir hem till mammsen en sväng då, och fira Martin.

Sen blir det julbord på Arctura med familjen och Andreas på söndag.

Kan nog bli en bra helg! Sen hoppas jag det slipper dröja ända tills fredagen igen, innan jag får träffa Mr A igen. =)

 

 

 

Publicerat den: 2009-12-14 kl 21:57:15 | Kommentera här! 3 st


Lucia 2009

Varje år vid den här tiden så tänker jag tillbaka på Luciafirandet under gymnasietiden. Det var årets höjdpunkt; att samlas i stora kyrkan nere på stan på morronen, och kika på musikesteterna. Sen traska upp på skolan och fika och bara mysa. DET saknar jag!

Nu är även denna helg i stort sett över. Trodde inte jag skulle få mysbesök i helgen, efs han inte var riktigt kry. Men det slutade med att han kom hit ändå.

Blev en tur på byn igår, och lite fika på jobbet.
Gooood middag på kvällen.

Runt mitt på dan idag for han hem. Förstår han vill hinna få lite gjort hemma också, efs han jobbar på veckorna och spenderar helgerna med mig.
Men jag saknar dig redan..

Förhoppningsvis ses vi igen till helgen.
Martin fyller 10 år på lördag, så antagligen ska man väll dit en sväng då. Skulle även ha försökt med en tur till Sveg till helgen.
Fullt upp alltså.. och inga julkänslor, trots att det bara är lite mer än en vecka till julafton. Måste beror på avsaknandet av massa härlig snö.

Publicerat den: 2009-12-13 kl 13:44:39 | Kommentera här! 1 st


Börja jobba lite natt?

Imorse ringde dom från Resursen, och erbjöd mig två nattpass. Tackade nej.
Känns som man får lite dåligt samvete, men det är mkt som spelar in just nu.
Måste tex tänka på att det jag jobbar på B&F får jag lön för samma månad, medans det jag jobbar inom kommunen kommer månaden efter. Och när jag jobbar inom kommunen så försvinner det dagar på B&F, ganska logiskt va?
Sen är jag tveksam om jag kommer orka fler än en natt på rad.

Har iaf bestämt mig för att nästa gång dom ringer, och om det passar mig, så ska jag ta på mig att jobba. Iaf nån natt emellanåt.

Fick dessutom ÖP på hallgolvet imorse. Trevligt. Skickade efter en gratismånad i slutet av november, så nu har man morrontidning en månad framöver.
Kikade igenom den lite snabbt, och när jag kom till dödsannonserna (där jag alltid brukar fastna), så fanns det en dödsannons på en mamma och hennes dotter. Dottern blev endast 8 år.
Tycker det är såå hemskt!

Väntar på att sista maskinerna ska bli klara i tvättstugan, så jag kan gå och jobba.

Publicerat den: 2009-12-09 kl 09:48:22 | Kommentera här! 2 st


Underbara helg!

For till Hammerdal i fredags kväll.
Spenderade kvällen i soffan, med nån öl.

Lördagen for vi en sväng, och jag blev bjuden på dagens första öl strax efter mitt på dan.
Hann med en kik på möbler, tårta och en tur runt Hammerdal.

Sen blev det soffmys innan det var dags att göra sig iordning för julfest.

Åkte buss till Strömsund vid 18-tiden. Där blev det julbord, och några öl. Följt av några fler öl. Och ännu fler. Är lite imponerad över mig själv, att jag drack så pass mkt utan att bli dålig.

Fick dansa med världens underbaraste person heeeela kvällen. Så mysigt att det inte går att beskriva. Och superkul att ha fått komma iväg på dans igen också, för det är verkligen alldeles för sällan.

Åkte buss tillbaka till Hammerdal vid 02:30.
Var hyfsat trött då, men som vanligt när jag druckit en del så kan jag inte sova länge. Sov ca 5-6 timmar under natten.

Idag har det verkligen varit slappt. Har bara legat i soffan heeela dagen, med väääärldens underbaraste person!

Har nästan precis kommit hem. Varit liiite orolig sen igår, då jag fick veta att katterna skitit i bland annat soffan. Tur man har så snälla bröder som städar upp det värsta. Dock ska jag ändå låna hem mattvätten från jobbet imorron, och städa riktigt.

Sen fick jag se nu när jag kom hem att dom på nåt sätt tagit sig in i sovrummet, och skitit på överkastet.
Ena julstjärnan låg på golvet.
En porslinsängel som stod i fönstret låg på golvet. Mina porslinsänglar är något jag är väldigt rädd om, för ända sen Jessica dog så har jag verkligen fastnat för såna. Och då speciellt änglar som ser ut som barn. Ska se om den går att laga.

Helgen har varit helt underbar! Saknar dig redan..

Publicerat den: 2009-12-06 kl 20:52:45 | Kommentera här! 0 st


Helgen spikad

På fredag kväll, när jag slutat jobba, så kommer Mr A till Krokom och hämtar mig. Sen far vi till honom i Hammerdal. Där emellan hoppas jag att jag även hinner äta middag.

Lördag vankas det julfest i Strömsund.

Söndag lär nog bara bli slapp, för att sedan mot kvällen åka hem till Krokom igen.

Återkommer efter helgen, med en uppdatering.

Idag tog jag mig i kragen och hängde med Helena och Sandra på badet och simmade några längder. Sen blev det honungsmelon i bastun =) Supermys!
Kommer absolut följa med fler ggr. Måste bara införskaffa en bättre passande bikini, efs vissa delar av mig blivit såå mkt mindre i samband med viktnedgången på 10-11kg sen i mars.

Visst att det är trevligt att gå ner i vikt. Vad som är mindre trevligt är att bli av med vissa kvinnliga kurvor..

Publicerat den: 2009-12-02 kl 23:32:51 | Kommentera här! 3 st