Lillemans rum

Stökade bort alla grejer från lillemans rum här om dagen. Fick hjälp av Björn att flytta in två garderober. Och igår kväll hjälpte han mig flytta in spjälsängen dit.
Satan så bra han sov inatt! Behövde inte gå in och nappa honom en enda gång.
Och bara för att jag skrev det nu så kommer kommande natt inte alls bli lika bra.
Kommer lägga upp bilder på rummet så fort jag tömt kameran.

Jag har även äntligen införskaffat tallrikar. Pappa betalade, på ICA Maxi. Inte helt fel.

Sen får jag se om mamma ev tar med lilleman ut på en promenad imorron så jag får slipa och förbereda för målning ifred. Och i annat fall så har A lovat att komma och hjälpa mig på söndag innan han börjar jobba.
Sen är det bara hall och v-rum kvar att snygga upp. Tänkte ev göra en vägg i taget, för att slippa känslan av att man har brått att få allt klart på en gång. Tror det är lättare att göra ett bra jobb också om man inte behöver ta allt på en gång. Sen blir det förhoppningsvis inte lika stökigt heller.

Idag är det fredagsstädning som gäller. Har juh inte städat här riktigt sen jag flyttade hit. Ska även försöka hinna/orka torka golv idag.
Kanske hinner få till lite fredagsmysigt här, och lägga upp nå bilder på hur det ser ut =)

Publicerat den: 2009-10-30 kl 14:22:58 | Kommentera här! 2 st


Nya tag

Har stått lite stilla med projekt datarum ett tag nu. Tappade lixom lusten när det inte gick som jag hoppats på. Men idag tog jag och slipade och spacklade lite mer. Får se hur det blir sen då.

Helgen var toppen! Först var Björn hit en sväng på torsdagen och hjälpte mig med lite fix. Sen var han hit å drack lite öl med mig på fredagen. På lördagen blev det lite gott och dricka med Björn, Niklas och Sandra. Kvällen blev skitbra, verkligen! Må göra om det =)

Var ganska sliten på söndagen.
Missade dessutom min tvättid i lördags morse.

Fick tag på en ny tid ikv, 17-22. Var tvungen att ta den, trots att jag har lilleman. För just nu har jag två nästan överfulla tvättkorgar. Blir säkert 5-6 maskiner, så får hoppas jag hinner tvätta allt ikv.

Har även bestämt mig för att inte göra något åt väggarna i lillemans blivande rum. Tapeten i sig är fin, men lite sliten. Men det ska in en del möbler där också så man kan täcka över skador och sånt. Gardinerna där inne är på plats iaf.
Väntar bara på Björn nu, som nån dag ska hjälpa mig flytta in två garderober dit från klädkammaren. Sen ska den sista garderoben in i datarummet.

Och när jag hunnit så långt så ska jag tömma lillemans rum på allt skräp, och sen hoppas jag får tag på billiga möbler dit. Vill gärna ha sånt som man själv kan måla om. Har kikat lite på Blocket, och hittade någe. En mindre byrå ska jag köpa och få hitkörd med bussgods. Sen ska den målas om i lämpligt passande färg.

Spännande med lite projekt =)

Sen blir det även ett ljusparty till här hos mig. Tisdagen den 17 november kl 19:00.
Det är en vanlig visning, samtidigt som det är en startvisning för mig. För Mia tyckte jag skulle bli säljare själv. Får se hur det går då =)

Är det nån som vill komma så hör gärna av er!

Publicerat den: 2009-10-27 kl 16:20:50 | Kommentera här! 3 st


Döden

Fick häromdagen läsa på två bloggar att en person dött. En ung person. En person jag inte kände, men han hade varit innebandytränare till iaf en av mina bröder.

Trots att jag inte kände honom så kändes det ändå nära. Antagligen för att mamma och nån av mina bröder hade en del kontakt med honom för nåt år sedan.

Vila i frid.

Samma dag som jag pratade med mamma om detta så berättade hon om en tidningsartikel om en "drunkningsolycka" i somras. En olycka som tydligen var självmord.
Hon hade ganska nyligt fått veta vem det var.

Det var en person som jobbat åt ett måleriföretag häromkring tidigare.
Denna person hade varit inne på jobbet och plockat ut grejer på företaget många ggr, jag hade även hjälpt denna person nån gång. Visste mkt väl vem det var.

Det kändes också nära, trots att jag inte kände personen.

Vila i frid, om än lite sent.

Publicerat den: 2009-10-23 kl 01:09:29 | Kommentera här! 6 st


Livet just nu!

Sover otroligt gott i mitt nyrenoverade sovrum!
Fick en sån kick att jag satte igång med det blivande datarummet här om dagen. Slipade tapetskarvar och insåg att jag nog till och med skulle slippa spacklingen..

..tills jag började riva tapet runt dörr- och fönsterfoder. Då släppte en massa annan tapet också.
Tog hjälp av A idag att spackla dessa väggar. Ska slipa dom imorron, och se hur resultatet blir. Om jag måste spackla lite mer eller om jag kan ge mig på målningen direkt. För det blir målat där, ist för tapetsering som det var tänkt först. Detta för att den person som tog på sig att hjälpa mig drog sig ur igår. Men men, det är sånt som händer..

Har fått upp en stång i duschen, med två små hyllor och hållare för det nya duschmunstycket. Fick hjälp av av Björn att montera bort det gamla och på med det nya. Vilken skillnad!

Imorron ska jag hämta skruv och plugg på jobbet, så jag får upp tidningsstället i hallen, en handskkorg i hallen, ny kroklist i badrummet, ny toapappershållare och en glashylla ovanför tvättstället. Mkt på gång, men det blir såå bra! Sparar dessutom dom gamla grejerna, så jag får behålla mina nya den dagen jag flyttar.

Var till frissan idag, för klippning och färgning. Blev supernöjd!! Och ännu nöjdare är jag över att jag fick komma en vecka innan inbokad tid.

På lördag kommer iaf Björn hit och tar nån öl med mig =) Får se om nån mer kommer också, eller om vi ska se det som en dejt, hahahah =)

Publicerat den: 2009-10-23 kl 01:04:27 | Kommentera här! 1 st


Less på allt!

Känns som jag har huuur mkt som helst å göra.

En massa tvätt, åsså har jag inte ens inspekterat tvättstugan där jag bor än. Men det kändes som ingen mening heller den här veckan, efs jag inte kan tvätta när jag har lilleman. Så sen jag flyttade har jag gått fram å tebax med tvätt från A, där jag lånat tvättmaskin. Känns lite drygt.

Sen har man en jäkla massa å handla, när man flyttat ifrån allt som fanns i kyl, frys å safferi. Å när man inte längre har tillgång till bil, eller bor med någon som gärna svänger in på affärn efter jobbet så får man gå på affärn mest varje dag å handla i omgångar, efs det inte går å handla hur mkt som helst med barnvagn. Det blir också drygt i längden, och tar en massa extra tid.

Sen är det lite drygt att man knappt har nån egentid alls längre. Visst att det varit klent av den varan tidigare, men jag trodde det skulle bli bättre när man flyttade isär. Men ist får man ta alla tidiga mornar själv, alla kämpiga kvällar och allt skrik på nätterna själv. Men ist får man juh verkligen egentid då man är helt barnfri. Men rätt somn det är så går det 1-2 veckor utan nån egentid alls. Och det är satans så frustrerande. Bara det här att aldrig få göra sig iordning ifred på mornarna.

Nej nu är jag faktiskt less. Behöver få tid för mig själv nu! Allt är bara en enda röra.

Publicerat den: 2009-10-15 kl 14:48:00 | Kommentera här! 3 st


Sovrummet före och efter

Så här såg det ut innan: (eller innan och innan, innan målning och tapetsering, men efter spackling)

   


Så här blev slutresultatet:

   Är säkert en del av er som känner igen tapeten, och även den i kombination till vitt. Stal idén av denna donna. Blev helimpad över deras resultat. Satt och kikade igenom flera tapetkataloger i jakt på en fondtapet, men det slutade med att den blev denna ändå.

Det enda som saknas i mitt sovrum nu är gardiner. Hade beställt bruna gardiner, men insåg att det inte riktigt skulle passa. Så dom ska färgas om imorron, till svart. Sen borde det komma gardinstänger på fredag.

Så fort jag får tillfälle ska jag även ge mig på rummet där jag ska ha min dator. Får se om jag målar eller tapetserar en ljus tapet bara.

Publicerat den: 2009-10-14 kl 17:03:10 | Kommentera här! 3 st


Fyra år sedan alltså..

För fyra år sedan valde du att inte längre leva med oss här på jorden.
Det kom som en stoooor chock för oss alla.

Tänker inte på det som hände lika ofta nu, men självklart dyker du fortfarande upp i mina tankar. Speciellt när det närmar sig årsdagen. Å när årsdagen är här, så tänker jag väldigt mkt på dig.

Varje år sedan den dagen, så sätter din pappa och mamma in en minnesannons i tidningen. Tycker det är jättefint gjort, och jag hoppas det fortsätter varje år. Men jag har kommit på mig själv att tänka att det nog kommer en årsdag då det inte kommer finnas en annons på minnessidan.Hade hoppats att få åka ner till din grav den här helgen, men så blev det inte. Men man har tur som har så goa vänner. För Henke har lovat att jag ska få följa med honom och Tanya ner till Sveg någe framöver, när det passar oss alla. Och det är jag väldigt tacksam för!!

Publicerat den: 2009-10-11 kl 01:34:06 | Kommentera här! 2 st


Vi saknar dig..

Saknad, men aldrig glömd..

Alla som är här är dina lidande vänner
Vi hoppas att du ser oss, och vad vi känner
Vi är dina vänner och ville aldrig se dig lida
Vi kommer alltid vara dom som står på din sida

Folk omkring dom står bara och gråter
Kommer alltid vara någon som förlåter
Men vi ville att allting skulle vända
Varför ska såna hemska saker hända

Saknar dig vår egen lilla vän
Vi vill att du ska komma tillbaka hem
Vi vill att du ska vakna upp och komma tillbaka
Vi vill inte att du ska vara den vi saknar

Saknar dig vår egen lilla vän
Vi vill att du ska komma tillbaka hem
Vi vill att du ska vakna upp och komma tillbaka
Vi vill inte att du ska vara den vi saknar

Du skulle ju leva ett långt och lyckligt liv
Men det slutade redan vid 14 års tid
Vi hoppas att det är bra där du är
För glöm inte att dina vänner alltid håller dig kär

Livet är en gåta med den svåra vägen
Men du ska veta att vi är här i alla lägen
Som en ängel vit som snö flyger du iväg
Ingen av oss fick chansen att ta farväl

Du lämnade kvar en stor plågande smärta
Men du kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan

Saknar dig vår egen lilla vän
Vi vill att du ska komma tillbaka hem
Vi vill att du ska vakna upp och komma tillbaka
Vi vill inte att du ska vara den vi saknar

Saknar dig vår egen lilla vän
Vi vill att du ska komma tillbaka hem
Vi vill att du ska vakna upp och komma tillbaka
Vi vill inte att du ska vara den vi saknar

Tårarna rinner ner för våra kinder
Man vaknar upp och vill inte ha dessa minnen
Man vill bara vakna upp och ta dig tillbaka
Sanningen kommer fram när man vaknar

Frågor utan svar är det enda som finns kvar
Du tog andras problem före ditt egna liv
Man tänker; Varför skulle det vara du,
och varför, varför just nu

Det är inte dags att dö än
Snälla kom tillbaka vår älskade vän

Saknar dig vår egen lilla vän
Vi vill att du ska komma tillbaka hem
Vi vill att du ska vakna upp och komma tillbaka
Vi vill inte att du ska vara den vi saknar

Saknar dig vår egen lilla vän
Vi vill att du ska komma tillbaka hem
Vi vill att du ska vakna upp och komma tillbaka
Vi vill inte att du ska vara den vi saknar
Publicerat den: 2009-10-10 kl 01:30:09 | Kommentera här! 4 st


Projekt sovrum

Det känns verkligen som det står still. Har ingen ro i kroppen. Kände att det var dags att snygga upp sovrummet, så jag iaf har ett rum (förutom köket) som är färdigt.

Började riva tapetskarvarna igår, men det gick inge bra. Införskaffade lite grejer på jobbet, och tog och slipade ner dom ist. Mkt smidigare.
Har även spacklat tre av fyra väggar.

Jag är inget proffs på sånt här, och vill gärna att det ska bli bra.
Ringde A, och föreslog lite byte av tjänster.

Så han ska komma hit efter jobbet idag, och slipa väggarna åt mig. Förhoppningsvis kanske han även spacklar sista väggen åt mig också, när vi flyttat ut sängen.
I gengäld ska jag ha lilleman en del i helgen, trots att det är min barnfria helg, som jag hade tänkt ägna åt lite renovering. Detta för att A ska få lite tid att fixa med sitt, som han annars hade tänkt göra ikväll.
Dessutom ska jag bjuda han på middag idag, som tack för hjälpen.

Så förhoppningsvis är det klart för målning imorron, och sen antingen att man ger sig på att tapetsera själv eller om man får hjälp.

Hade tänkt lägga ut före- och efterbilder, men insåg nu att jag inte ens tagit nån bild på sovrummet innan. Kanske får göra det nu då, när det ser riktigt förjävligt ut =)

Publicerat den: 2009-10-08 kl 15:49:29 | Kommentera här! 4 st


I'm back!

Ser att det är tre personer som saknat mig nu =) Känns kul!

Har iaf haft fullt upp med flytten sen i torsdags.
Flyttade en del grejer förra söndagen, som jag fyllde upp badrummet och klädkammaren med. Sen tapetserades köket på måndagen. Och efter det var det städning av lägenheten.

I onsdags hjälpte pappa och brorsan mig att flytta alla mina möbler, och en del andra saker som var kvar. Trots det hade jag fortfarande grejer kvar, både i huset och på jobbet. Snälla pappa och brorsan körde även en vända torsdag kväll. Hade tänkt bosätta mig i mitt nya hem redan då, men jag hade varken en säng eller soffa monterad, och det blir juh mörkt ganska snabbt nu för tiden så jag övernattade i huset en sista natt ist. Hjälpte A städa upp en del då, snäll som man är =)

Trots den extra svängen med grejer på torsdagen så fanns det ÄNDÅ grejer kvar i huset. A hjälpte mig köra det på fredagen, samt köra hem ett gäng påsar från ICA, innan han började jobba. Det är faan mkt man måste köpa in nytt när man lämnar kvar alla kyl- och frysvaror och allt i skafferiet.

Men på fredagen bosatte jag mig i lägenheten. Fick besök från Umeå, och lite hjälp med att få ihop köksbord, säng och soffa.
Resten av helgen pysslade jag på för mig själv. Packade upp en hel del kartonger. Fick upp köksgardiner. Sorterade lite.

Söndag blev det middag hos mamma. Fick även låna med mig en perkulator, en sodastream och två taklampor. Fick upp ena lampan samma kväll, men hade fel fot på lampor så ingen belysning. Men det fixade sig igår.
Den andra lampan ska byggas på med en stickpropp innan den sätts upp.

TVn är inkopplad, även DVDn. Så man kan äntligen se på sina favoritprogram.

Idag fick jag mitt mobila bredband. Verkade först inte som jag skulle lyckas få till det, men till slut så. Så nu kan man äntligen blogga/facebooka och allt sånt igen. När man vill. Har spenderat över 2 timmar nu ikv med att läsa ikapp alla mina favorbloggar. Herregud vad ni skrivit =) Ska ta tag i att kommentera hos er nu igen, det lovar jag!

Blomlådorna har kommit upp, och dom är fyllda med rosa ljung. Skitfint!! Blev dock riktigt sugen på vit ljung. Köpte en sån att ha i en plåthink, men nästa år får det nog bli vit ljung i blomlådorna. Om det finns då. Och om man hinner köpa i tid, innan dom tar slut.

Vädret nu i oktober har varit riktigt pissigt. Regn. Blåst. Lite snö.
Nu ikv när jag kikade ut så snöar det på riktigt. Det blir vitt på marken. Såå jäkla mysigt! Men antagligen försvinner den lika snabbt som den kom, men det gör inget. Första snön är alltid mysig =)

Nu är man "ledig" till fredag. På fredag ska jag och brorsan jobba själv. Helena ska vara barnvakt =) Sen på lördag ska vi jobba själva igen, men då är A ledig och ska ta hand om sin son. Anledningen är att mamma och Ola ska på inköpsmässa.

Lördag är även årsdagen av lillasysters död. Det är nu 4 år sedan det hemska hände. Jag kände att nu till helgen när jag är barnfri så skulle jag gärna vilja åka till hennes grav en sväng. Men det är inte såå lätt när man inte har tillgång till bil. Men jag har hittat ett sällskap som ville ta med mig dit, så jag hoppas på det. Det blir isf första gången jag far dit sen begravningen. Skamligt, egentligen.

Men nu kikas det Sex & the City och inväntar lite sällskap =) Imorron mitt på dan bär det av till skjuhuset med lilleman igen.

Publicerat den: 2009-10-06 kl 21:47:20 | Kommentera här! 8 st