Sovit gott

Inatt sov jag. Utan problem. I sängen.
Gick upp runt halv 8. Var tvungen att se reprisen av Top Model, det lilla jag missade igår =)

O var igång redan vid halv 6, och sen till och från tills han och A gick upp.
Gjorde oss klara och gick ner på jobbet en sväng. Sen hem och mötte upp Zandra. Gick fram på byn för att möta upp Angelika. Sen hem till Zandra. Och sen började vi våran vandring.

Gick mot Aspås idag. Och totalt blev det 12,3km. Inte illa. Kändes absolut inte så långt. Blev så brydd när stegräknaren visade på över 17 000 steg innan man ens var hemma.

Har fått i mig lite lunch från Wärdshuset nu. Funderar på om man ska ta och duscha innan man går ut igen. Måste ner på jobbet en sväng till. Får se om det blir nån kortare promenad då också, eller om man ska nöja sig så här för idag.

Publicerat den: 2009-04-29 kl 14:06:45 | Kommentera här! 3 st


Dags för eget rum

Vet att många kanske tycker det är sent att låta sonen börja sova i eget rum vid 9 månader. Vet att många går över till eget rum mkt tidigare. Men tiden går alldeles för fort. Känns inte som det gått 9 månader sedan han kom. Man hinner inte med.

Dessutom har hans rum varit lite av ett förvaringsutrymme hittills. Men jag ska ta och plocka bort sånt som inte ska vara där, köpa en mörkläggningrsgardin, flytta in spjälsängen och stöka på lite. Sen tänkte jag han skulle få börja sova i eget rum.

Men jag tycker annars det är mysigt att ha honom i samma rum som oss. han ligger i sin säng hela nätterna. Och det är underbart att vakna till hans prat på mornarna.
Kommer bli tomt.

Idag skiner solen. Är sugen på att gå ut, så man kanske skulle ge sig ut en sväng om en stund. Trots att jag bestämt mig för att stanna inne.

Publicerat den: 2009-04-29 kl 09:12:53 | Kommentera här! 3 st


Satans förkylning

I förmiddags kände jag att jag var tvungen att komma ut. Tänkte att andningen kanske skulle bli bättre av lite frisk luft. Och visst faan blev det bättre. Men samtidigt; vad lätt jag blev anfådd. Hur som helst var det skönt att röra på sig. 8,8km med Zandra och Jenna.

Sen hem och duscha. Äta. Mysa. Leka. Slutade med att jag och O somnade i soffan. Supermysigt. Höll på att missa Top Model =)

Förkylningen blev sämre fram mot kvällen. Har nu proppat mig full med diverse tabletter och förkylningskurer. Läste dessutom på sjukvårdsrådgivningen, att om man har hosta tillsammans med andningssvårigheter så ska man ringa vårdcentralen direkt. Drar mig dock lite för det. Har aldrig tidigare ringt såna samtal i samband med förkylningar. Förutom då sist jag var förkyld. Också därför jag inte gärna vill ringa nu; faan, kan juh inte komma på undersökning två ggr så tätt inpå varann. Hur ska detta sluta.

Just nu känner jag mig hyfsad. Får se om man kanske ska prova sova i sängen inatt. Och hoppas man lyckas somna före 3-tiden. Så får man se hur det blir med promenader imorron. Egentligen skulle det kännas skönt att med gott samvete få stanna inne en dag. Men samtidigt får jag då dåligt samvete. Speciellt nu när Zandra blivit så hurtig, och börjar pusha på =)

Publicerat den: 2009-04-29 kl 00:06:03 | Kommentera här! 1 st


Förkylningshosta

O blev lite förkyld med hosta. Ev lite ont i halsen också, om man ser till hans ansiktsuttryck när han hostar. Det har dock blivit lite bättre nu.

Själv fick jag också en hemsk hosta, som fortfarande sitter i. Det är grymt tungt att andas, piper och rosslar. Ibland går det så långt att hostan nästan leder till att man kräks. Jobbigt värre.
Men jag ska vara glad att jag slipper det där halsonda jag hade sist jag var förkyld.

Är lite brydd hur jag lyckats med detta; att bli förkyld två gånger på så här kort tid. Vart har mitt imunförsvar tagit vägen?

Har jobbat idag. Fick med mig 4 rullar gratis tapet hem. En helt ok tapet, som skulle passa utmärkt i våran lilla hall alldeles innanför dörren, och på väggarna vid trappan ner till källaren. Två av dom är det möster på. Två är utan. Själva grunden är lika på alla. Så jag tror nog att man kan pussla ihop det, och få det att fungera.

När jag har tid och ork här i veckan så ska jag börja riva bort resten av tapeten, så ska A ev börja måla tak, lister och foder på fredag, samt börja spackla. Och eftersom det är så pass lite yta som ska tapetseras totalt så tror jag att tapetseringen kommer att gå snabbt när man väl sätter igång. Tror dessutom inte att man behöver ha en hel dag på sig, utan man kan göra lite när man har nån timme över.

Så nu har man ännu något att se fram emot =)

Publicerat den: 2009-04-27 kl 20:39:35 | Kommentera här! 1 st


Lördagen är spikad!

Var lite sugen på att fara iväg på dansgalan i Nälden på lördag. Men sen tänkte jag inte så mkt mer på det..
..förrän Ylva ringde idag, och undrade om jag ville hänga med henne och en kompis dit.

Tog och kollade upp hur A jobbar, och det verkar inte vara några problem för mig att fara iväg. Så så blir det. Var lääängesen jag var ut och dansade nu, men det ska bli såå otroligt kul!!
Blir först middag på Wärdshuset, sen lite "förfest", och sen drar vi iväg.

Hade även tänkt komma iväg på dans på Aspåsnäset i sommar. Vet att Jessica var sugen på att fara dit också, och det hoppas jag du fortfarande vill gumman =)
För nu jäklar är det dags för mig att komma ut på nå roligt!

Publicerat den: 2009-04-26 kl 21:47:47 | Kommentera här! 4 st


Åh, du härliga dag!

Började dagen med en långprommis med Zandra och Jenna, Alex och Lukas. Gick mot Dvärsätt. Underbart väder. Hade inte med mig nån barnvagn, och det var skönt. Blev 10,9km.

Sen blev det hem och ta en dusch. Pyssla lite med O. Sen gjorde vi oss klara och gick upp mot mamma. Gjorde en liten premiärgungning. Var inte så uppskattat som jag hoppats på. Men det kanske blir roligare om man gör det oftare. Så det ska man försöka komma ut på nån mer gång. Ska även införskaffa en gungställning till våran gård, så man kan gunga precis när man vill. Utan att behöva gå iväg.

När mamma kom hem så gick vi ut med henne. O är verkligen mkt nöjdare i vagnen nu när han kan sitta ordentligt. När man kan ta bort fotsacken, fälla ner fotstödet och sätta fast mittenspännet. Den promenaden blev totalt 9,5km. Blev lite extra iom att jag fick gå tillbaka en bit för att hämta mössan som O slängde av sig.

Sen blev man bjuden på middag här. Grillat. Och det är juh för underbart! Blev även 1,4km cykling, för att fara hem och hämta en sak.
Blir spännande att fylla i dagens steg sen när man kommer hem. Kommer säkert upp i runt 30 000 steg idag. BARA på promenader.

Imorron hoppas jag på en långpromenad med mamma. Hoppas även jag slipper bli sjuk igen. Har fått samma hemska hosta som O har. Blivit värre nu ikväll. O har iaf fått lite förkylningsmedicin av mamma. Så jag hoppas han blir frisk snart. Är så jobbigt att se honom så förkyld.

Det är så härligt med denna värme och detta fina väder. Det blir så mkt skönare att vara ute. Snälla, låt det hålla i sig! Men man ska inte hoppas för mkt. Det KAN fortfarande hinna komma en sväng med snö till, innan sommaren bestämmer sig för att komma.

Publicerat den: 2009-04-25 kl 20:31:49 | Kommentera här! 2 st


Superväder!

Riktigt varmt ute nu för tiden. Hoppas det håller i sig hela helgen som dom lovat.
Blev en långprommis med Zandra och Jenna idag.

Resten av dagen har det varit fullt upp. Har inte haft tid att platta håret förrän nyligt.
Och vilken skillnad det gör, när man slipper nattningen för en kväll. Jag hade helt plötsligt tid, ork och motivation till att dammsuga OCH torka golv. Det var inte igår vill jag lova.

Imorron hoppas jag på en långprommis med Zandra på morronen. Utan barnvagn. Tur att A är hemma hela förmiddan. Skönt att kunna tänka på att bara behöva göra iordning sig själv innan man ska ut. Tänkte även gå till dagiset brevid där mamma bor imorron, så O får premiärgunga.
Sen blir det kanske en promenad MED barnvagn på eftermiddan också.

På kvällen/natten kommer inte A hem som vanligt efter jobbet, för han ska på fest. Och då ska jag faktiskt unna mig nån öl här hemma i min ensamhet. Och som vanligt, kämpa med denna nattning.

Publicerat den: 2009-04-24 kl 23:44:46 | Kommentera här! 1 st


Jodå, så att..

Det var dags för vägning idag igen. Har, som många andra =), tjuvvägt mig tidigare i veckan. Och då har det gått åt rätt håll. Hade dock inte alltför höga förhoppningar inför idag.
Men jodå.. -1,6 sen förra fredagen. Och utan att ens överdriva lite så både känner och ser jag verkligen hur magen har krympt.

Detta gör mig ännu mer peppad!

Publicerat den: 2009-04-24 kl 09:05:01 | Kommentera här! 4 st


Vilken underbar dag!

Började dagen med en långpromenad till Dvärsätt. Var ute ca 2 timmar.
Sen hem för lite fika.

Nu har vi precis varit ute med Zandra och Jenna en sväng. Tog en promenad till campingen. Zandra hade med fika, så där satt vi vid vattnet och fikade. Solen värmde gott. Trots den korta turen så blev det totalt 4,2km. Så 1,5 mil har det blivit idag. Och det får man vara nöjd med.

Publicerat den: 2009-04-23 kl 15:05:07 | Kommentera här! 2 st


Uppe med tuppen

Minns inte sist O vaknade så här tidigt. Han brukar iaf sova till minst sju. Men oftast ännu längre också.
Idag var han igång FÖRE sex. Låg och kravlade i sin säng, drog ner spjälskyddet, tittade på mig och skrattade.

Så vi gick upp. Tänkte ta en långpromenad om en liten stund.

Publicerat den: 2009-04-23 kl 06:55:41 | Kommentera här! 1 st


Strul med internet..

..men även min dator. På hela eftermiddan och kvällen har jag inte kommit ut på internet. Har startat om modemet och hela köret mååånga ggr, utan förbättring.
Tänkte jag skulle prova starta om hela datorn. Men inte ens det gick. Och det förklarar varför datorn ibland står på på morronen.

Men nu äntligen fungerar det felfritt!

Hann med en lite längre promenad på förmiddan. Sen blev det en lite kortare på eftermiddan. Och det var tur, för O fortsatte sova en stund i vagnen när vi kom hem. Så jag hann dammsuga och dammtorka en del. Som jag gruvat mig för det.

Annars så har kvällen varit som vanligt. Gnäll vid läggningen. Inga konstigheter. Har iaf börjat med att inte gå dit så fort han skriker. För jag misstänker att han bara vill vara nära, för han blir så tyst och lugn när man kommer dit. Trist att han inte bara kan somna när han är så trött.

Igår körde jag igång med veckomatsedel. Gjorde upp en lista för tre veckor frammåt. Och det är nästan ett under att vi lyckades komma fram till 21 OLIKA maträtter. Och vad lätt det går med matlagningen, när man redan vet vad man ska äta. Blir lättare att handla och lättare att komma igång. Får hoppas det håller i sig bara.

Publicerat den: 2009-04-22 kl 22:54:08 | Kommentera här! 0 st


En ny lekkamrat

Var som sagt iväg på BVC imorse. 10180gram. 74cm lång. 47cm runt huvudet.
När vi kom ut därifrån så satt Helena där och väntade på oss. Med sig hade hon den absolut sötaste lilla tösen jag nånsin sett! En liten tjej på strax över året, som hon skulle passa idag.

Gick in på ICA en sväng, innan vi gick hem till oss. Där fick denna lilla söta tös och O bekanta sig med varandra. Dom verkade trivas med varandra.

Blev lite lek och lite fika, innan tösens mamma kom för att hämta henne. Läs mer om det här.

Helena blev kvar en stund. Surrade lite. Sen blev jag upptagen av en trött och gnällig liten kille, som vägrade sova. Blev en allmänt strulig kväll, och jag är helt färdig nu.

Fick paket idag. Med något som jag verkligen sett fram emot. Vad det var upplyser jag om sen, när allt är iordningställt =)

Publicerat den: 2009-04-21 kl 21:58:24 | Kommentera här! 5 st


Mamma på dagen bara

Simningen idag gick bra. Som alltid nu sen vi började på Solliden. Tror iofs inte det beror på vilket ställe det är. Det är nog mer att han är äldre nu och uppskattar det mer än sist. Så det är skönt. Har 4 ggr kvar nu. Sen gör vi nog ett uppehåll. Dels pga ekonomin, men också för att det kan vara skönt att slippa ha en tid att passa varje vecka.

Kvällen har flytit på bra, tills det var dags för lilleman att lägga sig. Och jag vet inte vad som är fel. Men varje kväll nu så är det en massa skrik och gnäll och gråt vid läggning. Hela proceduren tar minst en timme varje gång. Hinner aldrig mer kika på TV på kvällarna. Och det som annars är en såå bra avkoppling efter en lång dag.

Och att läggningen är så krävande nu för tiden tar slut på dom sista krafterna man har. Det slutar med att man fastnar här ist för att ta tag i allt det man måste göra. Man orkar helt enkelt inte.
Kan man inte få välja att vara mamma bara dagtid?

Publicerat den: 2009-04-20 kl 21:18:45 | Kommentera här! 4 st


Vilken dag

Gick upp hyfsat tidigt och tog med mig O in i duschen.
Sen blev det lek och frukost, innan jag tyckte det var dags för honom att sova en stund. Ville gärna att han skulle sova lite innan vi skulle iväg. Och som han sov! Mellan 1,5-2 timmar. Blev liite stressad, iom att vi skulle iväg. Och jag ville helst inte att det skulle bli fööör sent. Men att han aldrig kan sova så länge annars, när man bara ska vara hemma. Konstigt.

Iaf så for vi iväg på Rödön. Fick lite fika hos Maria och Peter. Kikade runt i deras hus. Verkligen suuuupermysigt!! Hade lätt kunnat bo där.
Sen fick O lite gröt innan vi bestämde oss för att promenera hem. (Åsa, jag försökte kommentera hos dig men det gick icke. Det är 12km hemifrån oss och ut på Rödön.)

O somnade nästan direkt i vagnen. Solen sken. Var dock inte såå varmt. Blåste lite också, men inte så farligt. Tog ca 2 timmar innan vi var hemma. O sov fortfarande då. Och sov ca 30 minuter till. Herregud så han har sovit idag. Vilken tröttis.

Jag är också tröttis nu. Skulle gärna kunna gå till sängs redan nu. Men jag har lite tvätt att sköta. Måste passa på nu, för imorron bitti ska dom spola nå brunnar. Så vi kommer vara utan rinnande vatten under morrondagen. Och i värsta fall även tisdag.
Så jag har tappat upp 6 flaskor vatten så man klarar sig ett tag iaf. Måste dessutom upp i ottan imorron för att hinna duscha då.

Pga detta så skiter jag i promenader imorron. Vill inte gärna svetta ner mig och sen inte ha tillgång till dusch. Så ist tänkte jag jobba imorron, efs A ändå är ledig. Sen är det babysim på eftermiddan.

På tisdag är det dags för BVC igen. Känns som det var evigheter sen vi var dit sist, fast det bara var en månad sen. Gissar på att han iaf är uppe på 10kg nu.

Publicerat den: 2009-04-19 kl 21:47:20 | Kommentera här! 3 st


Ändrade planer

Imorron var det, som sagt, tänkt att blir en tur och retur promenad till Maria på Rödön. Men idag så bestämde jag mig för att A får skjutsa dit oss med bilen, och sen går vi hem. Kändes lite väl saftigt att gå både dit och hem.
Men när det blir närmare sommaren med bättre väder osv, så kör vi nog på den saftiga promenaden =)

Hur som helst ser jag fram emot morrondagen. Ska bli superkul att träffa Maria och se hur dom bor. Och sen ser jag även fram emot promenaden hem =)

Publicerat den: 2009-04-18 kl 23:25:56 | Kommentera här! 3 st


Solen skiner

Ganska typiskt att solen skulle skina just idag. Idag när jag för en gångs skull fick sovmorron.
Vaknade vid 10 och solen sken.

Har fått i mig frukost, A håller på och gör iordning O. Sen ska vi ut och gå. Håller oss nog på hemmaplan idag. Har mätt upp en bra sträcka. Får se om man hinner med mamma ut en sväng sen också.

Sen får vi se hur vädret blir imorron. Är det hyfsat väder så GÅR vi ut på Rödön och hälsar på Maria. Blir "bara" 12km dit, och det är ingen omöjlighet att gå.
Det som kan bli liiite jobbigt är att GÅ tillbaka sen också. Men jag misstänker att hemvägen blir lättsammare med mer nerför. Och i värsta fall får man väll ringa efter skjuts =)

Det blir en utmaning.

Publicerat den: 2009-04-18 kl 11:02:50 | Kommentera här! 3 st


Men nu minsan förändring!

Förändring. Här på bloggen.
Tyckte det var dags att byta ut den vintriga designen. För nu är vintern över. Även om det snöade lite idag.

Och som vanligt, tack till Babbi som gjort designen.

Nu ska jag passa på att duscha medans O sover.

Publicerat den: 2009-04-17 kl 15:11:36 | Kommentera här! 9 st


Ingen förändring

Dags för vägning idag. Men vågen står stilla på samma som förra veckan. Och veckan innan det. Men jag får väll vara glad över att det inte går uppåt iaf, eller hur?

Tror det krävs lite mer drastiska åtgärder nu. Så det blir ett litet annat race den här veckan. Så får vi se.

För inte kan det väll vara vågen som sagt upp sig..? =)

Publicerat den: 2009-04-17 kl 09:40:49 | Kommentera här! 4 st


Dagen

Började dagen med en långpromenad. Gick upp mot Rödön. Tog sen ner mot Dvärsätt. Och sen hemmåt. Ca 12km. Mötte Zandra när vi var på väg in mot Krokom. Trist att hon inte kunde hänga med ut imorron.

Sen blev det hem och duscha och ner och jobba 4 timmar. Vilket arbetspass alltså, hahah.
Lånade med mattvätten hem, så vi kunde tvätta soffan som en av katterna spydde i imorse. Så nu är den ren och fin. Passade även på att dammsuga det värsta, dammtorka lite och byta sängkläder.

Dock känns all städning helt meningslös. För nästa dag ser det förjävligt ut igen.

Publicerat den: 2009-04-16 kl 22:04:58 | Kommentera här! 3 st


Fuck Internet!

Idag verkar ingenting fungera helt felfritt på den här datorn. Det enda som går snabbt är att få upp startsidan. Allt annat hinner man bli gråhårig av flera ggr om innan det händer något.

Blir så less.

Kan lika gärna lägga ner hela verksamheten på internet om det ska fortsätta så här.
Eller kan det vara min dator som börjar bli slö..?

Publicerat den: 2009-04-14 kl 23:01:25 | Kommentera här! 9 st


Promenad-date

Blev en till sväng ut på eftermiddan. Lite kortare dock. Strax över 6km.
Pappa var förbi en sväng också. Sen träffade jag honom nere på jobbet. Så vi bestämde att om vädret är hyfsat imorron så ska han följa med mig ut och lång-gå. Då blir det isf långturen jag mätte upp på 12,5km.
Sen kanske det blir bowling imorron också.

Sen har jag en liten annan idé på en utflykt som kan bli spännande. Lite av en utmaning =)

Publicerat den: 2009-04-14 kl 17:52:22 | Kommentera här! 1 st


En sväng till Dvärsätt

Tog en långpromenad på morronen idag. O vaknade redan strax efter 7, så det passade bra att ge honom gröt och sen göra oss iordning. Var ute ca 2 timmar. Blev 10,9km.

Får se om man ska ge sig ut nå mer idag. Eller om det får räcka. Bara jag kommer upp i mina antal steg per dag så är jag nöjd. Och att jag kommer ut på minst en promenad. Och nu när man hittat lite längre promenadsträckor så kan en sån om dagen också duga gott.

Ska se om man kan ta en ännu längre runda imorron =)

Publicerat den: 2009-04-14 kl 12:27:19 | Kommentera här! 1 st


Långpromenad i det härliga vädret

Begav mig hem till mamma mitt på dan. Inväntade henne. Sen gick vi ut. Hade O med mig i vagnen också.
Tog en ny väg idag. Kul med lite omväxling.
Blev totalt 11,7km. 16 000 steg. Funderar på att nöja mig med det för dagen.

Ska göra mig klar nu, sen ska vi åka ut på Rödön och hälsa på Tobias. Ska då även passa på att åka och kolla lite andra promenadvägar. Se vad det finns för möjligheter.

Publicerat den: 2009-04-13 kl 15:05:01 | Kommentera här! 1 st


Flitig dag

Började med en promenad på förmiddan. Blev totalt 7,8km.
Hann inte mkt mer än hem, packa upp O, ge honom mat och själv äta en halv banan, innan det var dags att ge sig ut igen. Utan barnvagn. Med mamma.

Utforskade lite nya områden. Gick lite fel så vi fick gå tillbaka. Tog oss hem till slut. Och den turen blev strax över milen. Så idag har jag gått totalt 18,6km. Är ganska nöjd =) Det är det mesta jag gått på en dag förut. Men det känns i ben och fötter vill jag lova.

Ska göra oss klara för att gå hem till mamma på middag nu. Herregud. Har inte ätit middag hemma på hela helgen.
Imorron tänkte jag dra med mig mamma ut en sväng till. På nya äventyr. Och vilken skillnad det är att gå nya vägar med nya mål. Promenaderna blir så mkt lättsammare. Är less på dom vanliga turerna nu. Ska ta och fara nån sväng med bilen nån dag, och hitta nya vägar att gå på. Och då är det juh även smart att först kolla läget, så man verkligen tar sig fram med vagnen.

Mitt pepp har kommit tillbaka! =)

Publicerat den: 2009-04-12 kl 17:00:32 | Kommentera här! 3 st


Det var lättare förr

Minns för 3-4 månader sedan.
Det var på den tiden då det aldrig var några problem att lägga O för natten. Han var uppe tills han började gnussa ögonen. Då var det bara att stoppa honom i säng och han somnade direkt. Allt gick så lätt då. Det var lätträknat dom ggr läggningen innebar problem.

Nu är det tvärt om. Kan det vara så att man har för bråttom nu? Att man inte längre väntar in den där tröttheten? Kanske. Kanske vill man vara med och bestämma lite mer nu när det ska sovas och inte.

Påsken hittills har varit underbar. Tycker dock inte att påsken är så speciell egentligen. Det enda som är extra speciellt är att mamma är ledig från jobbet. Typ enda gången under hela året då dom är lediga mer än 1 dag. Och jag tycker det är så mysigt att hitta på saker med dom.

Igår blev det en långpromenad. Sen hem och fixa och dona. Senare på eftermiddan blev det en promenad till, som slutade med att vi blev bjuden på middag hos mamma.

Idag blev det också en promenad på förmiddan. En promenad som slutade i en väldigt lång promenad. Och som sedan ledde till att vi drog iväg och grillade hela gänget. Ett mysigt grillställe, bortsett från att det låg lite dåligt till så solen försvann ganska fort. Och man var dessutom tvungen att korsa en äng, där snön fortfarande ligger kvar. Och det var inte det lättaste att dra barnvagnen i det väglaget.

Så idag har man varit ute i stort sett hela dagen. Är så där äckligt slö i hela kroppen nu.
Imorron ska vi till ett annat ställe och grilla. Så förhoppningsvis blir det inte lika tungt att ta sig iväg som idag. Ska även hinna med minst en promenad under morrondagen. Känns skönt att man kommit igång med det igen nu. Ser redan med spänning fram emot fredag, då det är dags för vägning igen =)

Publicerat den: 2009-04-11 kl 23:37:17 | Kommentera här! 3 st


Stått stilla

Jag har stått stilla med motionen en hel vecka. Och samtidigt har min vikt också stått stilla. Har varken gått upp eller ner den här veckan. Och det känns grymt skönt. Det är alltså bara att ta vid där man slutade.

Ska vakna till nu, få i mig frukost, få i O frukost.. kanske invänta lite bättre väder.. men sen går vi ut =)

Publicerat den: 2009-04-10 kl 08:24:53 | Kommentera här! 3 st


Nytt filmklipp

Familjeliv har jag nu lagt upp ett nytt filmklipp på O. Eller.. man ser bara hans fötter som rör sig när han ligger i sängen. Poängen med klippet var att visa det sötaste ljudet någonsin.

Så där låter han titt som tätt när han har nappen i munnen. Och man blir alldeles full i skratt.

Publicerat den: 2009-04-09 kl 21:47:43 | Kommentera här! 0 st


Min sötnos



Känns som jag haft väldigt lite tid/ork för denna sötnos den senaste tiden. Först var jag sjuk hela förra helgen. Och då orkade jag verkligen ingenting. Han gled runt i gåstolen medans jag vilade.
Sen har jag jobbat tre dagar nu.

Men idag när jag kom hem fick han gå runt lite. Och satan vad han pinnar på rätt som det är. Både när han håller i honom och när han håller i lära-gå-vagnen. Det är knappt man hinner med alla gånger.

Rätt som det är känns han så himla stadig. Precis som att man faktiskt skulle våga släppa honom. Men det känns ändå lite tidigt än. Men det är nog inte långt borta =)

Krypningen har man inte sett något av än. Han drar sig fortfarande fram på golvet "bara". Annars så är bästa platsen nog gåstolen. Där är det en jäkla fart på honom. Så han tar sig dit han vill på ett eller annat sätt.

Ikväll är Nicklas här och dricker lite öl med oss. Dock är jag inte så vidare värst ölsugen. Är mest bara trött. Gruvar mig inför vägningen imorron. Är inställd på att jag kan ha gått upp dom här 2,1kg jag gick ner på två veckor förut. Kanske ännu mer också.
Men imorron är tanken att jag ska ge mig ut på en långpromenad på förmiddan. Hoppas på att O inte sover bort hela förmiddan, utan att han kan sova en stund i vagnen. Känns som jag totalt tappat kontrollen över honom nu. När man var hemma på heltid kunde man juh styra sånt där lite själv, med mat och sov. JAG hade mina rutiner.

Tidigare tyckte jag dessutom att det var skönt att han sov lite längre på morronen. Men den där veckan när jag var som flitigast med promenaderna så var det skönt att komma upp och gå ut tidigt.
Men det är väll bara att vänja sig; jag kan inte ha kontrollen hela tiden. Jag måste börja släppa på det där.

Publicerat den: 2009-04-09 kl 21:29:49 | Kommentera här! 2 st


Lång dag

Idag blev det jobb från morronen. Mamma och Ola skulle iväg på nån färgutbildning, så det är jag och bröderna som jobbar idag. Ganska skönt ändå. Fick beställa väckning av mamma imorse för att ta mig upp.

Är bra nog lugnt här just nu. Kan hoppas att dagen fortsätter lika. Vädret är skit. Kan juh bero på det också.

Har inte varit ute och rört på mig på en vecka nu. Får lite dåligt samvete. Men samtidigt är det skönt om man får bli riktigt frisk innan man ger sig ut. Trist bara om man skulle gå upp dom här kilona jag gått ner. Men det är smällar man får ta. Bara det blir vår på riktigt så går man nog ner igen när man kan börja gå ut i finvädret.

Publicerat den: 2009-04-08 kl 09:28:11 | Kommentera här! 1 st


Storstädning

Eftersom vi båda var hemma idag så tyckte jag vi kunde hjälpas åt att städa. Och utan problem fick jag med mig A på det. Gick igenom sovrummet, mitt datorrum och O:s rum. Dammade av byråer och såna saker. Torkade av allt sånt.
Längre än så hann vi inte, för sen kom Linus och hämtade A för han ville visst ha hjälp med något.

Så då tog jag och dammsög golven. Sen dammsög jag alla andra golv också.
Det sista jag gjorde var att torka av alla bänkytor i köket.

Får se hur man mår imorron. Om man orkar jobba. Halsen gör ont till och från.
Och jag skulle verkligen behöva jobba lite nu.
Så den fortsatta städningen kanske får vänta ett tag..

Publicerat den: 2009-04-06 kl 23:52:44 | Kommentera här! 0 st


Ny uppdat

Klicka här.

Publicerat den: 2009-04-06 kl 11:54:58 | Kommentera här! 0 st


"Bara" en vanlig förkylning

Men för mig har det inte varit bara. Har nog aldrig varit så förkyld som denna gång.
Kom iväg på HC, men läkaren kunde inte avgöra utifrån en vanlig undersökning om det var halsfluss eller inte. Så jag blev skickad på labb för halsprov, temp och stick i fingret. Dock visade inte detta några konstigheter. Förutom förkylning då.

Så nu är det bara att invänta att det ger med sig.

Publicerat den: 2009-04-06 kl 11:45:45 | Kommentera här! 0 st


Fick en tid

10:45 ska jag befinna mig på HC för akut bedömning.

Igår kväll kändes halsen mkt bättre. Men inatt blev det värre, och jag kunde inte sova förrän vid 4-5 tiden imorse.
Så jag tog och ringde.
Ska bli skönt att få kolla upp OM det kan vara något värre än vanligt förkylningshalsont. Tänkte mest på O. Vill verkligen inte ge honom nå skit i onödan.

Och om det skulle vara "bara" vanligt förkylningshalsont så borde det snart gå över. Har gått med detta sen i torsdags kväll. Och det har bara blivit värre och värre.

Publicerat den: 2009-04-06 kl 09:22:25 | Kommentera här! 1 st


Hälsocentralen nästa

Mamma tyckte jag skulle ringa HC imorron för att få en tid att kolla upp min onda hals. Hon tyckte jag såg väldigt röd och svullen ut. Kan juh vara halsfluss.. (?)

Ska be A köpa med Vicks Blå superstarka hem när han slutar jobba. Se om dom hjälper bättre än Fisherman. Huvudsaken jag får något som bedövar den hemska smärtan.

Publicerat den: 2009-04-05 kl 14:51:16 | Kommentera här! 1 st


Lite bättre

Igår knaprade jag i mig inte mindre än 4 alvedon och 1 ipren. Alvedonena hjälpte ingenting.
Tidigt Imorse tog jag en ipren, innan jag somnade om en stund. Mitt på dan tog jag en till, för jag kände mig inge bättre. 1 timme efter det kollade jag tempen. Närmare 39 grader. Trots ipren. Undrar hur hög feber jag haft egentligen.

På eftermiddan blev jag lite piggare, så pass så jag orkade dammsuga det värsta. Sen orkade jag till och med ta en dusch.
När A kom hem hade han med hostdämpade tabletter som Jonas köpt. Tack så mkt!
Febern känner jag knappt av, men ist känns det som man har ett jävla rivjärn i halsen. Har aldrig haft sånt halsont som idag. Fy faan säger jag.
Har hellre allt annat som tillhör en förkylning, bara jag slipper halsont.

Funderar på att tugga i mig lite mer tabletter och lägga mig i soffan och se en film. Känns inte som nån mening att försöka sova i sängen. För där tänker man mer på allt som gör ont.

Publicerat den: 2009-04-04 kl 22:12:14 | Kommentera här! 3 st


Kaos

Bara för att jag är superslö och inte orkar mycket så skulle allt hända idag.
Började med att O tuggade i sig lite papper, och spydde upp en del av frukostgröten. Bara att byta kläder.

Sen hittade jag något brunt på golvet. Som sedan visade sig komma från O. Hela han och gåstolen var full med det där bruna. Bara att plocka av kläder och allt, och slänga honom i duschen. Sen skrubba gåstolen ren.

Vardagsrummet ser ut som helvete. Golven skulle behöva torkas, efs man inte vet hur långt han dragit fram med bajs under fötterna. En jäkla massa tvätt skulle ha tvättats.

Idag har jag en jobbig hosta. Ska se om nån kunde fara på apoteket i stan och köpa hostdämpande. Annars kommer jag hosta tills jag spyr innan dagen är slut.

En sån här dag skulle man verkligen behöva hemhjälp.

Publicerat den: 2009-04-04 kl 11:05:56 | Kommentera här! 1 st


Orkar inte

Så här klen var det längesen jag kände mig.
Bestämde mig för att inte gå ut och gå idag. Har ingen ork till det.
Orkar knappt lyfta O. Har ingen kraft i armarna.
Orkar inte vara mamma idag.
Förlåt.

Tog oss ner på jobbet en sväng. Skulle åka iväg med mamma och brorsan för att shoppa nya skor till mig. Så det tog vi oss iväg på.
Halsen ömmar fortfarande. Näsan är totalt täppt, men ändå rinner det hela tiden.
Tung i skallen.

A ska få fara på apoteket när han slutat jobba. O sover ute i vagnen nu. Och jag tänkte ev lägga mig i soffan en stund.

Publicerat den: 2009-04-03 kl 15:34:06 | Kommentera här! 0 st


Inge bättre

Snarare sämre. Halsen ömmar mer idag än igår. Känner mig tung i huvet och allmänt slö.
O är nog också lite förkyld. Han var snorig igår, och igår kväll var han grymt gnällig.

Får se om man orkar ut någe idag. Annars kanske det inte är så dumt att vara inne och vila en dag eller två.
Hur som helst har jag gått ner ytterligare 0,7kg nu. Så det går fortfarande åt rätt håll =)

Publicerat den: 2009-04-03 kl 09:59:38 | Kommentera här! 3 st


Förkyld? Jag?

Var trevligt på föräldragruppen idag. Var 4 av 5 där. Nästan rekord tror jag =) Pratade lite om sjuka barn osv.
Efteråt gick vi en sväng med Zandra och AC och deras döttrar. Blev 6,5km.
Sen bar det av hemmåt. Lite lek och mat, innan vi gick ut igen.

Har kommit på att det funkar lika bra att gå två kortare svängar om dan nu när vädret är som det är. Då slipper man oroa sig för om det är plogat eller geggigt. Så nu drar promenaderna igång igen. Kommer gå ca 1,5 mil varje dag om man fortsätter så.
Imorron ska jag även inhandla nya promenadskor. Dom jag har nu är ärvda av mamma, och börjar gå sönder titt som tätt under. Vet inte hur många ggr jag limmat dom.
Och då passar det bra att shoppa nya nu när Sportringen har rea =)

Annars så kände jag nu ikv att jag nog börjar bli förkyld. Halsen är ond.
Huvva. Jag som aldrig brukar bli förkyld.

Känner det är dags att uppdatera privata bloggen snart också. Har lite att skriva av mig känner jag. Men det får bli i mån av tid. Har även blivit sämre på att kommentera hos mina favoritbloggar nu på senare tid igen. Mkt beror på att ofta när jag försöker så går det inte.

Nej nu tror jag att jag ska ta en alvedon och hoppa i säng.

Publicerat den: 2009-04-02 kl 22:28:28 | Kommentera här! 3 st


Regn..?

Ser ut som det regnat inatt. Det är blött på marken. Och jag kan svära på att det inte bara töat.

Igår snodde jag ihop en lasagne till middag. Sen så bjöd vi hit pappa, efs han fyllde år. Och jag hade ingen present åt honom. Så en middag och starköl bjöd vi på ist =)

Har ett tag varit lite sugen på att rensa i garderober ocg grejer. Har läst en del andra bloggare som tagit sig an detta. Och igår kväll hade vi en liten gnällis som inte skulle sova. Så då passade jag på att rensa våra garderober. Fick bort en del iaf.

Om en stund är det dags för föräldragrupp. Efter det tänkte jag ta en promenad. Sen blir det ev hem och fortsätta rensa. Skulle ha sorterat bland kläder som hänger på galgar. Så A får sina kläder på ett ställe och jag mina på ett ställe.
Måste gå igenom O:s garderob också.
Sen var jag även lite sugen på att rensa i köksskåpen. Städa ur och sortera bort.
Men jag har lärt mig att jag inte längre kan göra allt sånt på en gång. Man får ta lite i taget.

Nej, ska försöka hinna plocka lite här hemma nu innan Zandra och Jenna kommer och möter upp oss.

Publicerat den: 2009-04-02 kl 09:20:34 | Kommentera här! 3 st


Första april

Ny månad igen.
Idag fyller min pappa år. Och det är faktiskt dagens största sanning.

Ska ge oss ut på en promenad nu. Det blåser tydligen lite mindre idag än igår, enligt mamma. Tur jag har henne att ringa för att fråga om vädret =)

Publicerat den: 2009-04-01 kl 08:53:04 | Kommentera här! 1 st