Kattsyskon

Ända sedan Lillis försvann på egna äventyr, så var jag orolig för Yodda. Det är så otroligt hemskt att lämna en katt själv hemma på dagarna.
Minns även hur det var innan vi skaffade Lillis, när vi bodde i lgh, och man gick på jobbet. Där satt Yodda, och tittade på en med stora ögon. Och sen fick han hållas för sig själv hela dagarna.

Ganska direkt efter att vi lät Lillis somna in, så kände man att man är tvungen att skaffa en kompis åt Yodda. Men på sätt och vis så känns även det fel, mot Lillis. Vill inte "ersätta" honom på något sätt. Det går inte ens att göra det, för Lillis är och har alltid varit Lillis. Finns ingen katt som kan ta hans plats. Aldrig.
Men för Yoddas skull, så har vi bestämt oss för att skaffa en liten vänn åt honom. Har hittat en som mamma känner, som har 2 kattungar till salu. En hona och en hane. Och han ville gärna att dom ska hamna på samma ställe, för att dom trivs så bra ihop.

Innan jag fick höra detta, så sa jag till A att det faktiskt skulle kunna va kul med 2 nya katter. Men han är inte lika optimistisk till det, och jag är väll heller inte helt 100 på att det verkligen skulle funka. Känns som att Yodda kanske kommer bli ännu mer utanför då, när dom 2 nya har varandra och trivs bra med varandra.

Hur som helst så ska vi fara och kika på dom små liven imorron, och bestämma oss för om vi ska ha en eller två. Hur det än blir så kommer vi antagligen hem med iaf en kisse imorron kväll =) Kan juh alltid hoppas på två.

Publicerat den: 2008-06-29 kl 21:10:58 | Kommentera här! 1 st


Väntar

Känns fortfarande helt overkligt att vi aldrig mer kommer få se våran Lillis. Känns som att jag fortfarande håller koll ute, i hopp om att han ska komma hem.
Bara väntar och längtar efter att få se honom igen. Se honom komma emot mig, och hoppa upp till mig.

Saknaden är enorm.

Publicerat den: 2008-06-29 kl 11:58:45 | Kommentera här! 1 st


Magen vecka 34

Publicerat den: 2008-06-28 kl 18:49:26 | Kommentera här! 3 st


Så vackert

Tänker fortfarande på Lillis, varje vaken sekund, med tårar i ögonen.
Och så fort jag börjar läsa om Regnbågens bro, så kommer tårarna forsande. Tyckte den dikten (eller vad man nu ska säga), var såå fin. Alldeles för fin.

Kan se framför mig hur Lillis skuttar fram där över gröna ängar, tillsammans med andra katter. Han ser så lycklig ut. Precis som han såg ut när han sprang fram och tillbaka här ute.
Men varför kunde han inte få fortsätta springa här hos oss, och vara lycklig?
Jag skulle verkligen göra vad som helst för att få honom tillbaka. Hans liv blev alldeles för kort. Han satte stora spår i mitt hjärta.

Kom tillbaka!

Publicerat den: 2008-06-28 kl 11:20:37 | Kommentera här! 1 st


Vecka 35

Graviditetsmånad 9
28 juli 2008 - 4 juli 2008

Kroppen: Om kvinnan fick instruktioner om att vila pga tidiga sammandragningar tidigare i graviditeten kan man nu pusta ut. Barnet anses nämligen ha goda chanser att överleva om det skulle födas. Det behöver oftast bara ligga i kuvös för att hålla värmen.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.


Källa: www.familjeliv.se

Publicerat den: 2008-06-28 kl 11:16:16 | Kommentera här! 0 st


Ny info

Du har gått 238 fulla dagar av 280 (85%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 8 aug 2008
Du har 42 dagar kvar till förlossning.


Källa: www.familjeliv.se

Publicerat den: 2008-06-28 kl 11:14:59 | Kommentera här! 1 st


Regnbågens bro

Någonstans finns en bro mellan himlen och vår jord...


Just på vår sida om himlen finns en alldeles särskild plats, Regnbågens bro.


Då ett djur, som stått någon av oss särskilt nära i livet, till sist dör, börjar det sin vandring till Regnbågens Bro.


Därbortom, väntar grönskande ängar och böljande kullar på våra älskade vänner, där de kan springa och leka tillsammans.
Där finns gott om mat, vatten och solsken som håller våra vänner varma och nöjda.
Alla de djur som varit sjuka eller gamla, återfår sin hälsa och styrka.
De som varit skadade eller lemlästade, görs hela och starka igen, just sådana vi minns dem i våra drömmar om dagar i en tid som gått.


Våra djur är lyckliga och nöjda men, ändå fattas något, alla känner de saknaden efter någon särskilt utvald, någon de lämnatefter sig.
De springer alla omkring och leker tills den dag kommer då en av dem hastigt stannar upp mitt i leken, för att skåda bort i fjärran...
Hans blick är spänd och uppmärksam, iver och otålighet får hans kropp att skälva. Plötsligt störtar han iväg från gruppen, flyger över det gröna gräset så fort hans ben bär honom, allt snabbare och snabbare...


Du har blivit upptäckt och när du och din älskade vän möts, kastar ni er om varandra i outsäglig lycka, för att aldrig mer skiljas åt.
Överlycklig slickar han dig över hela ditt ansikte medan din varma hand åter smeker hans älskade huvud och ännu en gång ser du
in i dessa trogna ögon, som så länge saknats i ditt liv, men alltid funnits i ditt hjärta.

 
Tillsammans vandrar ni sedan över Regnbågens Bro... för att aldrig mer skiljas åt.

Publicerat den: 2008-06-27 kl 19:07:59 | Kommentera här! 1 st


Fortfarande tårar

Gråter fortfarande. Så fort jag tänker på det lilla livet som inte längre finns hos oss.
Hoppas verkligen vi gjorde det som var bäst för honom.
Måste försöka att inte vara egoistisk, och ist tänka på hur han hade det. Dom sista timmarna i livet mådde han verkligen inte bra.

Känns även skönt att veta att andra också tyckte att man gjorde det rätta. Men ändå så känns det så jobbigt. Känns inte som det nånsin kommer att gå över, men vet att det med tiden kommer kännas lättare. Saknaden kommer iaf alltid att finnas där. Han som var så överbeskyddande mot mig den sista tiden. Alltid när man skulle sova så la han sig tätt intill. Han gick ofta kring benen när man skulle göra något. Han hoppade alltid upp och gosade.

Hoppas vi ses snart igen Lillis. I ett annat liv.

Publicerat den: 2008-06-27 kl 18:15:47 | Kommentera här! 1 st


Tänker

Har vaknat flera ggr under natten, och varje gång har jag börjat gråta. Tänker på Lillis hela tiden.
Det var hemskt att se honom på slutet, tänk om han kände själv att han innerst inne ville kämpa.

När vi skulle hämta honom igår kväll, och han hörde våra röster så hade han reagerat direkt.

Just nu är jag bara orkeslös, och tårarna rinner hela tiden. Orkar inte med nå jobb idag.
Ska se om man iaf orkar med en dusch.

Men som Jessica skrev; nu är Lillis i katthimlen med hennes Donna. Det är iaf en liten tröst.
Men helst ville jag ha honom här, hos mig.

Publicerat den: 2008-06-27 kl 12:30:26 | Kommentera här! 0 st


Sov gott, Lillis

Idag, den 27 juni.. runt 01:30-tiden, fick våran älskade lilla Lillis somna in.


Igår kväll fick jag ett samtal av mamma, som jag missade. Men av misstag hade hon spelat in ett meddelande på mobilsvar, där hon sa något i stil med att "det ser precis ut som min dotters katt". Ringde upp henne direkt, och då var hon hos en på Backvägen, en liten bit härifrån, och Lillis var där. Men han var sig inte alls lik. Han hade haft flera krampanfall, och såg allmänt förstörd ut.

Vi skyndade oss dit, och jag blev så klart överlycklig när jag såg att det var Lillis. Men samtidigt var det hemskt att se honom så förstörd.
Tog med oss honom hem. Försökte få i honom vätska, efs han antagligen var totalt uttorkad. Ringde även jourvetrinären, som tyckte det var bäst om vi kunde komma in till dom direkt. Så så blev det.

Lillis fick ganska direkt dropp. Kändes först ganska hopplöst, när hon sa att det är väldigt sällan som man lyckas sätta en nål på en så uttorkad katt. Men det gick otroligt bra, så då började man hoppas. Och hoppet steg, när han mer och mer började kvickna till.
Men så kom det. Krampanfallet.
Det var det som gjorde att hon helst inte ville skicka hem honom med oss över natten. Men samtidigt så fanns det ingen möjlighet för Lillis att få vara kvar där heller.
Inom en kort stund så hade han hunnit få ännu ett stort krampanfall, och ett mindre.
Så alternativen var då;
1. Åka till Trondheim eller Sthlm, till ett djursjukhus där dom tar emot och vårdar djur dygnet runt.
2. Att låta honom somna in.

Till slut bestämde vi oss för det sista alternativet. Eller.. A hade redan bestämt sig för det, men han ville så klart att jag skulle få säga min mening också.

Att Lillis var borta så länge kunde ha berott på att han fick ett epilepsianfall, och inte hittade hem. Det var vad hon trodde. Och kanske så har han alltid haft epilepsi, men att det inte bröt ut förrän nu.
Vetrinären kunde heller inte garantera att om vi valde att skaffa vård åt Lillis, så skulle han bli helt bra.
Visst känns det jäkligt trist, att avsluta hans 2-åriga liv utan att veta vad krampanfallen berodde på. Men vi gjorde vad som antagligen var bäst för honom just då. Han blev bara mer och mer slö efter alla anfall där borta.

Så nu är han i katthimlen, och dom senaste timmarna har jag spenderat gråtandes. Saknar honom såå jävla mkt!!
Men försöker även tänka att det var bättre att det blev så här, än att man inte fick veta alls vad som hänt honom där ute. Eller att han skulle ha dött där ute, och legat länge innan någon hittade honom.
Försöker tänka positivt, men det är svårt. Ville bara ha tillbaka honom i livet, frisk och kry.
Kommer bli otroligt tomt här hemma.

Lillis kommer att kremeras, och hans urna ska för alltid stå här hemma hos oss. Han ska få en fin minnesplats. Han kommer alltid att vara med oss.

Sov gott, älskade lilla vän.
Matte och husse kommer alltid att älska dig!

Publicerat den: 2008-06-27 kl 02:54:20 | Kommentera här! 5 st


Härlig dröm

Inatt drömde jag att vi var ute på restaurang i stan. När jag skulle gå på toa, så hittade jag Lillis där. Snacka om att lyckan var total.. även fast det var konstigt, hur han tagit sig 2 mil hemifrån. Och in på en restaurang.
Saknar honom!
Idag har han varit borta i en vecka.

Publicerat den: 2008-06-26 kl 10:02:59 | Kommentera här! 2 st


Hmm..?

Besöket hos BM gick inte riktigt som jag tänkt.
Började med att jag hade lite väl högt blodtryck jämfört med sist. Drog fram min idé, om att det kunde bero på att man dragit ner så på snusen, och att kroppen reagerar på det med stress. Hon trodde inte att det var alldeles omöjligt att det kunde vara så.

Sen så hade inte SF-måttet ökat något sen sist. Ingenting alltså, på 2 veckor. Men hon trodde att det kunde bero på att lillkillen där inne är fixerad, och att livmodern sjunkit ganska mkt. Och det tror jag också på, för jag tycker att kulan sitter ganska långt ner. Tycker iofs att den gjort det mest hela tiden men.. förutom på morronen, när man kan känna en massa kantiga kroppsdelar alldeles nedanför tuttarna.


Hur som helst så ska jag tillbaka till BM redan nästa onsdag. Mest bara för att kika om blodtrycket hunnit stabiliserat sig något efter att man slutat snusa, och om SF-måttet är annorlunda då.

Är inte orolig för 5 öre. Känns ist bra att få komma på tätare kontroller. Huvudsaken att det låter bra med lillkillen =)

Publicerat den: 2008-06-25 kl 17:50:03 | Kommentera här! 0 st


Lyckodrömmar

Dom här 3 nätterna utan Lillis så har jag varje natt drömt att han kommit hem. Borde inte det, ganska logiskt sett, betyda att han kommer tillbaka igen..? Jag tycker iaf det.
Nu har han varit borta i 3 dygn.

Idag ska jag hålla mig hemma hela dagen, med dörren öppen.. och fortsätta hoppas att han kommer tillbaka. Ska även sortera en massa barnkläder =)

Sen så kommer Linus, svärmor, och ev Jonas hit om ett tag.. dom ville visst så gärna uppvakta mig. Hahah.. Inte för att jag ser vad som är så speciellt med det men..

Publicerat den: 2008-06-22 kl 11:43:48 | Kommentera här! 4 st


Lapp på ICA

Har idag gjort efterlysningslappar på Lillis, som vi ska sätta upp på Coop och ICA här i Krokom.
Kommer nog alldeles säkert ringa polisen och anmäla honom försvunnen också.
Har även satt ut en annons på Blocket, och på Hitta Djur.

Jag är faan desperat! Jag vill ha hem vår lilla älskling!

Publicerat den: 2008-06-21 kl 22:56:33 | Kommentera här! 0 st


Ingen kisse

Fortfarande ingen Lillis som kommit tillrätta. Det är det enda jag tänker på. Tänker på OM det verkligen hänt honom nåt. Vad faan gör jag då?!
Vill bara ha honom tillbaka!

Känns dessutom så hemskt att lämna Yodda hemma själv när man ska iväg på nånting. Gick juh utan problem när dom var 2, efs dom hade varandra då. Men nu.. är såå nära att börja gråta när man ska iväg nånstanns. Vill juh även helst va hemma, och ha dörren öppen om han skulle komma hem.

Han har nu varit borta ca 2 dygn.

Publicerat den: 2008-06-21 kl 09:14:54 | Kommentera här! 3 st


Vecka 34

Graviditetsmånad 9
21 juni 2008 - 27 juni 2008

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.


Källa: www.familjeliv.se

Publicerat den: 2008-06-21 kl 09:10:50 | Kommentera här! 0 st


Ny info

Du har gått 231 fulla dagar av 280 (83%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 8 aug 2008
Du har 49 dagar kvar till förlossning.


Källa: www.familjeliv.se

Publicerat den: 2008-06-21 kl 09:09:11 | Kommentera här! 2 st


Önskelista

Det jag allra helst önskar mig i present idag, är att min lilla lilltuss Lillis kommer tillbaka!!
Du har nu varit borta i ett dygn.

Publicerat den: 2008-06-20 kl 14:13:23 | Kommentera här! 0 st


Magen vecka 33

Publicerat den: 2008-06-20 kl 14:03:58 | Kommentera här! 2 st


Närmar sig

Idag är det 50 dagar kvar till BF!
(dock inte om man ser på babyn till höger.. den räknar visst lite för snabbt, heheh..)

Publicerat den: 2008-06-20 kl 13:10:19 | Kommentera här! 0 st


Midsommarafton..

..och min födelsedag. Så grattis till mig! =) 22 år har gått.

Känner på mig att hela dagen bara kommer bli skit. Har inte sett min lilla Lillis sen igår morse. Han är borta. Antingen har han sprungit bort ute, eller så har han gömt sig på nåt jäkligt bra ställe inne. Har letat i hela huset flera ggr om, men ingen Lillis.

Var riktigt orolig redan igår, när jag kom hem från jobbet. För då hade han hunnit vara borta några timmar. Gick en sväng här omkring igår och letade. Tog sen bilen, när vi ändå skulle till mamma fram och tillbaka. Men ingen katt.
Vill att han ska komma hem/fram nuuuuuu!! Saknar han såååå mkt!!

Vet inte alls vad jag skulle ta mig till om något hände honom..

Publicerat den: 2008-06-20 kl 09:59:52 | Kommentera här! 4 st


Blöjdags..?

Hur faan vet man skillnaden, om vattnet gått eller om man kissat i sängen? Nu vet jag det!

Inatt drömde jag att jag satt i ett badkar med Tom Bovalius från Skilda Världar. Jag var såå kissnödig, och började så klart kissa i drömmen. Man satt juh trots allt i ett badkar.
Det dumma var att jag även kissade på riktigt. I sängen alltså. Vaknade direkt av att det blev blött överallt. Väckte A, med; "Hörrö, jag har kissat i sängen!". Klockan var då strax före 4 imorse.
Han skyndar sig upp och hjälper mig plocka ur sängen och bäddar nytt det nödvändigaste. Medans vi håller på med det, så får jag tanken; tänk om det var vattnet som gick.
Tyckte själv att det är lite väl så tidigt för det, när det är runt 6-7 veckor kvar. Men kunde inte riktigt släppa tanken.

När det var dags att somna om, så var juh självklart inte det det lättaste. Både pga att man var orolig att det var vattnet som gått. Men även att man var rädd att det skulle hända ännu en olycka innan natten var slut.

A sa att det hela nog berodde på att jag är tjock. Så vi bestämde oss för att skylla på det, och jag kan inte komma på någon annan anledning heller, till varför det hände. Var juh bra många år sen man slutade kissa i sängen på nätterna.
Men antar att det är ett sånt tryck på urinblåsan nu för tiden. Och kanske att man är helt jävla utslagen på nätterna, att man inte ens vaknar av att man måste upp på toa. Isf kommer detta nog hända fler ggr.

Men hoppas det bara blir en gång till, och att det är när vattnet går!

Publicerat den: 2008-06-19 kl 08:40:58 | Kommentera här! 2 st


Vecka 33

Graviditetsmånad 9
14 juni - 20 juni

Kroppen: De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka. På MVC mäter man barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfys-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.

Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.


Källa: www.familjeliv.se

Publicerat den: 2008-06-14 kl 00:05:49 | Kommentera här! 0 st


Ny info

Du har gått 224 fulla dagar av 280 (80%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 8 aug 2008
Du har 56 dagar kvar till förlossning.


Källa: www.familjeliv.se

Publicerat den: 2008-06-14 kl 00:04:52 | Kommentera här! 1 st


Bestämt mig!

Nu har jag bestämt mig. Nu SKA jag sluta snusa.
Ska göra dom här sista 7 veckorna av graviditeten till dom bästa, för lillkillen i magen.
Både han och jag ska bli nikotinfria.

Hade lovat mig hela veckan, att när den sista dosan var slut.. så skulle det vara slut för gott.
Den tog slut idag. Sen har jag snyltat en del på A.

Men nu, alldeles nyss, så bestämde jag mig. Från och med imorron; inge mer snus! Och därmed basta.
Jag går in i vecka 33 imorron, så det passar alldeles ypperligt.
Jag har verkligen gett mig faan på att lyckas den här gången. Och just nu känner jag mig stark.

Publicerat den: 2008-06-13 kl 23:29:46 | Kommentera här! 1 st


Magen vecka 32

Publicerat den: 2008-06-13 kl 07:37:13 | Kommentera här! 0 st


Besök hos BM

Värdena såg bra ut. Ligger fortfarande bra till med blodvärdet, trots att jag missat en del järntabletter på sista tiden. Värdet var nu på 135.

SF-måttet låg på 32cm. Det går stabilt uppåt =)

Lillkillens hjärta lät bra, trots att han gömde sig så hon hade lite svårt att hitta det först.

Ska tillbaka dit om 2 veckor.

Publicerat den: 2008-06-11 kl 20:05:46 | Kommentera här! 3 st


Graviditetskurva

Publicerat den: 2008-06-11 kl 20:03:33 | Kommentera här! 0 st


Besök på förlossningen

Åkte in med samma buss som igår, och så klart så var det samma chaufför som körde idag. Även samma chaufför som oftast körde 10:35-bussen när man gick gymnasiet. Trevlig kille.

Idag sa han; "Det var värst vad mkt åka till stan det var. Jag såg igår också att det är en till på väg. Man får gratulera." Och världens leende från honom. Hahah.. Lite roligt.

Satte mig på sjukhuset och väntade på A. Sedan snurrade man runt med honom och letade efter parkering. Det gjorde även Zandra och hennes gubbe. Hahah.. Till slut ställde vi oss lite fult båda två, men det gick juh det också.

Fick först kika runt lite på BB, på rummen och matsalen. Såg helt OK ut. Verkade som ganska lugnt och skönt också, trots att avdelningen var full med nyblivna mammor. Hörde en del små bäbisar som skrek, och då började man verkligen längta!
Sen fick vi ta en kik på ett förlossningsrum. Såg inte heller så tokigt ut. Trodde det skulle se mkt värre ut. Fick demonstrerat lite förlossningsställningar också. Huvva.. det tror jag inte att jag riktigt längtar till, insåg jag då. Blev lite nervös, men får hoppas det går över.

När vi kom ut igen så öste regnet ner. Hann bli ganska blöt på vägen till bilen. For på donken drive in och köpte lunch till mig. Sen vidare mot jobbet, och jobbade 3 timmar.

Imorron blir det besök hos BM, som jag alltid ser fram emot. Trodde tidigare att besöken där hade blivit tätare, men tydligen inte. Men från och med nu borde dom bli det. Typ varannan vecka iaf.
Lillkillen i magen rör sig som faan.. trycker ut sina små kroppsdelar här och var, nästan så det gör ont ibland på vissa ställen. Men det är såå mysigt att se och känna ändå! =)

Nu blir det till att hänga lite tvätt, sen varva ner innan man kryper ner i sängen. För imorron blir det inte samma sovmorron som man annars brukar kunna ta.

Publicerat den: 2008-06-10 kl 21:49:58 | Kommentera här! 2 st


Ultraljud

Var juh som sagt på UL nr 2 idag, för uppföljning av vidgad njure.
Åkte in med bussen strax efter 12. Satte mig på sjukhuset och väntade på A. När han kom så tog vi en fika, innan vi skulle iväg.

Tog först ett tag innan man ens fick komma in. Och väl där, så såg hon att njurarna fortfarande var vidgade. Så då ville hon ha dit en läkare.
När det visade sig att han hade flera patienter före, så fick vi sitta i väntrummet ist.
Till slut fick vi komma in och träffa läkaren, som gjorde ännu ett UL. Han tyckte inte att det krävdes ännu ett besök där, om vi själva inte ville det.

Det enda som händer nu är, att när lillen är född så kommer dom göra flera undersökningar på honom och hålla extra koll på honom. Dom skulle visst även göra ett ultraljud på honom inom dom närmsta dygnen efter födseln. Och visar det sig att han fått urinvägsinfektion, så får han pencillin mot det.
Så det är absolut inget att vara orolig över. Och jag känner mig inte orolig heller. Huvudsaken att han växer enligt kurvan, och ser ut att må bra så är det det enda som betyder något.


Ni som läser här; NU får ni mer än gärna komma med förslag på pojknamn! =)
Än så länge så ligger Oliver högt på listan. Tror även vi hade med Kevin.. och kanske Sebastian.
Men vi tar tacksamt emot en massa förslag!

Publicerat den: 2008-06-09 kl 20:36:25 | Kommentera här! 4 st


Hona eller hane?

Vi ska få en liten pojke!

Publicerat den: 2008-06-09 kl 18:42:30 | Kommentera här! 5 st


Spännande!

Imorron ska vi iväg på vårat andra ultraljud. Har gått och väntat och väntat så länge att jag nästan glömt bort det.
Trodde att alla fick göra 2 "vanliga" ultraljud, men tydligen inte.. (?).
Ska bli såå spännande att se det lilla livet en gång till inne i magen. Ska även bli spännande att höra vad dom säger, om allt ser bra ut osv.

Ska även se om man kan få veta könet =) Men skulle det vara så att det inte blir en sån visning så är det inte hela världen. Har juh klarat mig hittills utan att veta, så skulle nog klara mig dom sista 8 veckorna också.
Är juh inte det som är det viktigaste. Men jag vet någon som är väldigt sugen på att veta könet, så hon kan köpa söta kläder till den lill*. =)

Efter ultraljudet så bär det av mot Krokom igen, och träff med familjegruppen. Ska då iväg på familjecentralen, och få lite info om hur man sköter bäbisen.. tydligen.. (?). Tror absolut det blir spännande, så ska verkligen försöka hinna dit.

Sen blir det studiebesök på förlossningen på tisdag. Och på onsdag blir det vanligt besök hos BM. Så det händer mkt den här veckan.

Publicerat den: 2008-06-08 kl 13:21:37 | Kommentera här! 1 st


Magen vecka 31

Publicerat den: 2008-06-08 kl 11:52:39 | Kommentera här! 0 st


Vecka 32

Graviditetsmånad 8
7 juni 2008 - 13 juni 2008

Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Källa: www.familjeliv.se

Publicerat den: 2008-06-07 kl 16:53:18 | Kommentera här! 0 st


Ny info

Du har gått 217 fulla dagar av 280 (78%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 8 aug 2008
Du har 63 dagar kvar till förlossning.


Källa: www.familjeliv.se

Publicerat den: 2008-06-07 kl 16:52:05 | Kommentera här! 0 st


Allvaret

Blev en fjärde och sista tur till stan inatt. Men då njöt man verkligen, för det var så svalt och skönt ute. Så då gjorde det inget att man var pisstrött, och helst inte ville ut och köra.
Men när man väl kom hem så var man så sval i kroppen att man la sig UNDER täcket. Utan att lida av det. Det ni!

Annars så har natten varit otroligt jobbig. Känns som man varit uppe stup i kvarten, på toabesök och sedan ut i köket och hinkat några glas vatten.
Fick även så jäkla ont i ena knät. Vet inte om jag väckte A med mitt gnäll, eller om han var vaken. Han trodde det var kramp, och hjälpte mig sträcka ut benet. Och det smärtade så in i helvete!
Efter det bravaden så var det toabesök igen som gällde. Och nu för tiden så spänner det som satan mot revbenen när man ligger ner, och det är i stort sett omöjligt att både vända sig i sängen, OCH ta sig upp. När jag väl kom upp så hade jag en jäkla smärta i vänster sida.

Och som A sa; Det är nu allvaret börjar.

Känner mig mer och mer som en invalid. Börjar bli grymt jobbigt. Men nu är det "bara" 8 veckor kvar som man ska stå ut med detta. Stå ut med att det blir värre och värre för varje dag. Huvva..

Publicerat den: 2008-06-06 kl 11:46:12 | Kommentera här! 0 st


Ge mig kyla!

Snälla.. bara fram till augusti.
Kommer inte stå ut i denna värmen!!

Hela huset är en enda stor bastu. Det är en fröjd att få komma ner till källaren där det är svalt och skönt.

Jag dööör!!

Tur man har något kul att pyssla med i denna olidliga värme. Det roligaste just för nu; när lilltussen i magen rör sig åt alla håll samtidigt, och man petar lite på den.. då blir det en jäkla fart! Hahaha..
Skulle kunna tillbringa dagar med detta. Kommer verkligen sakna det när det hela är över..

Publicerat den: 2008-06-02 kl 20:34:10 | Kommentera här! 1 st


Jaha..

Är det nu det ska börjas med att man knappt kan sova på nätterna längre?
Tyckte tidigare att jag sov såååå jäkla bra när jag väl somnade.
Var ett tag där som man var upp på toa några ggr på nätterna, men som dom senaste nätterna.. då känns det knappt som man hunnit somnat om mellan ggrna.

Tyckte det kändes meningslöst att bara ligga och stirra, så gick upp. Kommer dock vara övertrött idag, men vad gör man?

Publicerat den: 2008-06-02 kl 06:38:25 | Kommentera här! 0 st