Så går det med förändringarnas tid..

* I januari bestämde jag mig för att sluta snusa. Detta var på sätt och vis ett av mina nyårslöften. Så torsdagen den 12 januari tog jag min sista snus. Dagen därpå var nog den värsta dagen i mitt liv. Men jag överlevde, och har fortfarande inte syndat en endaste gång. Varken med plåster, nikotintuggummi, snus eller cigaretter. Jag har snart varit snusfri i 5 månader, och skulle nog vilja klassa mig som snus(nikotin)fri nu!  Snart ÅTTA månader UTAN snus oh nikotin! Den biten i mitt nya liv går huuur bra som helst, men nu på slutet har suget ändå varit enormt stort pga massa skit runt omkring mig.

* Bestämde mig även för att börja röra på mig mer, så under påsken så tog jag tag i promenader. Lyckades hålla det ett tag, och håller det fortfarande. Har även skrivit in mig på Fristilen och har fått min älskling att bli min personliga tränare. Så jag tar mig alla gånger iväg på gymmer 2 ggr/vecka, men oftast även fler ggr. Och utöver det så kör jag PW/blandat med jogga ca 9km några dagar varje vecka. Jag är helt klart nöjd!!  Blev lite semester från träningen i samband med att vi for till Paris och sen var det lite strul mellan mig och älsklingen så att träna var inte prio ett för mig just då. Började komma igång igen, och kände mig riktigt nöjd. Men efter en 2 timmars löpning (1,8mil) med en kompis i lördags så tog jag kanske ut mig för hårt. Eller jag skulle iaf ha skippat 40-minutersjoggen i tisdags så kanske det inte varit så här idag. Haltar på vänster ben och har nästan skitont. Så nu sitter man hemma med en öl ist för att hänga med honom ut och springa ikv med. Så ångesten är iaf på topp just nu =/ Men jag håller tummarna för att jag snart är fit for fight igen!
Håller på peppar upp mig med lite nya träningskläder även :)

* Tänkte även dra ner på min ölkonsumtion som varit ganska hög dom sista åren. Och det gör sig lite självt nu när jag börjat röra på mig mer.
Visst, jag dricker mest bara på helgerna, men tidigare så har jag ofta tagit första ölen på mina barnfria lördagar runt 3-tiden. Nu mera blir det ofta träning efter jobb och första ölen tas först runt 6-tiden. Nu kanske jag låter som en helgalkis, och det kanske är det jag varit. Men detta är ett stort steg för mig och jag är riktigt nöjd!!  Jodå nog dricker jag mindre öl, men ännu mindre ska det bli. För från och med v37 börjar jag och älsklingen ett nytt liv, med nyttig mat och alkohol endast varannan helg. Riktigt duktig är jag om jag avstår även då jag har "rätt" att dricka. Men jag har noll karaktär, så jag är skitskrajj inför detta.

* Oliver har slutat med napp. Eller vi jobbar fortfarande på det. Han har nu varit utan napp i 1 vecka. Inte ens när han sover får han ha den. Han har varit med sin far i en vecka nu, och dom har tydligen delat säng på nätterna. Var inställd på att han skulle sova i min säng nu inatt men tro på faan att han somnade i sin säng, UTAN napp! Så vi kämpar på med det och hoppas att det fortsätter gå bra.  Nappen är helt borta sen nån månad tillbaka och det känns skitskönt för mig som mamma iaf :) Oliver tjatar emellanåt om den.

* Vi satsar även på att få honom blöjfri nu. Han blir 4 om ca 2 månader, och använder fortfarande blöja. Han har VÄGRAT gå på pottan på slutet, men det börjar nog släppa lite så vi fortästter köra hårt med det.  Han är numera blöjfri hela dygnen, och går på toan och gör sina behov. Ännu en sak som känns riktigt skönt :)Publicerat den: 2012-08-31 kl 20:12:00 | Kommentera här! 4 st