Sista juli

Snart är "sommaren" över alltså. Många blir deprimerade av den tanken, men inte jag.
När vi går in i augusti så vet jag att hösten närmar sig. Och jag tycker om hösten!
Nog för att det är superskönt med sommar och värme, men när den här sommaren mest bara varit skit så tar jag hellre höst =)

Jobbnatten gick bra, förutom att jag kände mig dumförklarad titt som tätt. Iaf av henne jag jobbade med.
Dom blev överraskade av att jag skulle jobba, och vissa av dom visste juh inte ens att jag varit mammaledig. Men jag förklarade att jag varit mammaledig i 1 år, och att det därför är över 1 år sedan jag jobbade där borta nu.

Frågade lite om vilka som gått bort (förutom dom som jag visste om när jag sett annonser i tidningen). Då kändes det som man blev dumförklarad, för det var juh längesen dom gick bort. Men det spelar inte mig någon roll. För fortfarande så har jag inte jobbat sen mina gamla tanter och gubbar gick bort.

Sen fick man lite luddiga arbetsuppgifter, och fick nästan en utskällning när man inte fattade vad hon egentligen menade att jag skulle göra.
Kände just i det ögonblicket att där sätter jag inte min fot igen. Iaf inte med det där nattgänget. Men man får se.
Förhoppningsvis kommer jag inte kunna ta på mig så mkt jobb där framöver, när A ska börja jobba igen. Och då kommer det kännas skönt att man kan säga nej med gott samvete.

Publicerat den: 2009-07-31 kl 14:04:19 | Kommentera här! 3 st


Nattjobb

Ja, då var det dags att jobba inatt då. Fick sova till runt 11 idag. A och O stack till stan på förmiddan, så jag skulle få sova ostört.

Tog en sväng på affärn mitt på dan. Smet även in på sjukhemmet och hämtade arbetskläder. Visste inte hur jag annars ska få tag på det ikväll, när man är utan nyckel.

Försökte sova en stund på eftermiddan. Låg nog vaken en timme innan jag lyckades somna, och sov sen en halv-1 timme. Kommer nog va hyfsat trött inatt. Får hoppas det är lugnt där borta så man kanske kan somna till en liten stund =) Blir spännande att se vad man får jobba med för folk också.

Hade dessutom tur att jag skulle få låna Nicklas jobbnyckel inatt. Så nu behöver jag inte bekymra mig alls.

Lite gruvsamt är det, med tanke på att man inte varit där och jobbat på över 1 år nu. Men det ska nog gå bra, hoppas jag =)

Publicerat den: 2009-07-30 kl 19:32:32 | Kommentera här! 0 st


Tröttare än tröttast..

Vet faan inte vart jag ska ta vägen snart, pga denna trötthet.. måste få sooooova! Gruvar mig redan inför jobbnatten på torsdag. Bara för att jag VET att min sovning kommer klaffa fel.

Gick och la mig med O runt 20. Han bökade på. Som vanligt. Men ännu värre. Nu sen han började krypa riktigt och sätter sig själv från krypande så ska han juh aldrig aldrig ligga ner. Och nappen ska slängas helt över hela rummet. När han dricker vatten så ska inte vattnet sväljas. Nej nej. Det ska spottas ut, så det blir blött i hela sängen.

Till slut somnade han. Och jag med. Men så vaknar jag av att nån tassar runt i sovrummet och kikar på mina möbler. Tobias. Alltså hade jag inte vetat bättre själv hade jag trott jag drömt detta. Det låter helt sjukt.

Sen sätter O igång med gnäll och skrik igen. Välling kommer. Välling dricks. Sen är det skitkalas. I blöjan och på skötbordet. Tydligen är han klen i magen för att han äter så jäkla dåligt nu för tiden. Äter knappt nånting på dagarna tydligen. Och jag har ingen koll på det där längre efs jag mest bara jobbar nu för tiden. Det enda som alltid alltid går i honom är välling. Inga problem där.

Misstänker en anledning att han varit extra gnällig och stökig den senaste tiden, för idag såg jag dom två mittersta tänder i överkäken har kommit fram. Och dom har kommit fram ganska mkt. Så numera har man en sex-tandad son =)
Känns som man missar en massa i hans utveckling när man jobbar.

Han har börjat använda fingret och pekar mer och mer nu. Och pillar på saker med pekfingret. Vinkar gör han också mer och mer. Och lite nya läten.

Nej, nu blir det nog en snus och ryggläge i soffan en stund. Hoppas man somnar så småningom.

Publicerat den: 2009-07-28 kl 21:33:41 | Kommentera här! 1 st


En kväll på stråket

Var ut på stråket igår. Började förfesta och göra oss iordning hemma hos Helena redan vid halv 12. Jag fick proffshjälp med sminkning och håret. Håret blev dock på tok för lockigt, så jag plattade ut det innan vi for.

Fick sjuts in av mamma, tack för det! Upp till en kompis åt Helena, som vi fick låna lägenhet av. Satt där en stund, innan vi mötte upp en till tjej och gick ner på stan för middag. Supergott!
Väl där fick vi besök av två göteborgare.

Sen gick vi upp till lägenheten igen.
Nån timme senare kom det en jäkla massa folk dit, men lika snabbt avvek alla. Även vi. Ner på stråket och trängdes med allt folk. Blev hyfsat blöt, för det regnade på bra.
Tappade bort varann lite då och då. Vissa blev arga. Vissa blev ledsna. Mycket tårar och skrik, som alltid när man är ute i detta sällskap =) Men det var trevligt ändå.

Kände för att åka 1-bussen hem. H och S ville också det. Men sen kom det saker ivägen, så vi missade bussen. Jag och S ringde runt till folk för att ragga hämtning, men det var dåligt med napp på den biten. Och ingen av oss var speciellt sugen att ta en taxi för 600kr..

Fortsättning följer..

Publicerat den: 2009-07-26 kl 10:57:38 | Kommentera här! 1 st


Vilken skitdag!

Dagen började bra. Såg fram emot att jobba för att sedan komma hem och göra det jag planerat. I värsta fall går dessa planer i stöpet nu..

Publicerat den: 2009-07-24 kl 12:37:28 | Kommentera här! 0 st


Helgen planerad

Eftersom det är en riktig öldrickarhelg i helgen så tänkte jag börja med det redan på fredag kväll. Efter jobbet. Då blir det städparty för mig själv. Ta nån öl. Spela musik. Och försöka röja upp här så gott det går.
Får passa på när man är helt själv =)

Har juh totalt tappat motivationen till att hålla rent och snyggt efs man ändå "snart" ska flytta. Men nu kan det juh komma att dröja 1-2 månader ändå, så det är lika bra att försöka hitta städlusten igen.

Så nu ser jag fram emot helgen =)

Ser även fram emot morrondagen, då det är dags för BVC och ettårskontrollen. Vaccination, vägning och mätning och lite sånt. Ska verkligen bli spännande. Har juh inte varit där på två månader nu.

Vad jag inte ser fram emot är att jobba med den här hemska mensvärken..

Publicerat den: 2009-07-22 kl 08:22:45 | Kommentera här! 4 st


Första födelsedagen..

..eller inte riktigt. För den allra första födelsedagen måste väll ändå vara den då han föddes? Om man tänker efter riktigt noga =)
Dagen har iaf varit bra.

Började med att åka in till stan och sjukhuset för min läkarkontroll. Samma tester som alltid utfördes; kolla reflexer, nervsystem och allt sånt. Hon tyckte att NU ska jag inte behöva komma tillbaka nå mer. Så från och med nu skulle hon skriva ut mig därifrån för gott. Kändes otroligt skönt att höra! Slippa betala 250kr för varje återbesök, som ändå gör varken till eller från.

Sen for vi in på stan och väntade på att klockan skulle bli tio så affärerna skulle öppna. Gick först på MQ där jag shoppade en ny väst för det lilla som fanns kvar på presentkortet som A fick i julas. Fick så klart lägga till lite pengar. Närmare bestämt ca fyra hundra kronor. Så lite fattigare blev man.

Sen blev det lunch på McDonalds innan vi for hem. In hos bagarn och köpte två tårtor. Förbi hos Ulla på Krokomsbostäder. Sen hem.

Resten av dagen har bestått av tårtätning och paketöppning. O fick en massa fina och roliga saker. Men än är han juh lite för liten för att uppskatta sin födelsedag. Men nästa år kanske det blir värre =)
Hade först besök av Helena. Nån timme senare kom Ylva, Tobias, Jonas och Bea. När klockan blev runt sju-tiden, och alla höll på och tjaffsa om vad för mat vi skulle äta så lessnade jag. Vi delade på oss, och alla blev nöjda och glada. Men att det skulle ta sån tid att komma fram till det beslutet.. suck..

Sen kom alla i min familj för lite mer firande. Mer tårta och mer paket. Men hur som helst så har jag endast ätit EN bit tårta på hela dagen. Trots allt annat folk som varit här och fikat.

Lilleman somnade hyfsat utmattad strax efter nio ikväll. Då hade han varit uppe sen ca 12:30-tiden.

Helena var kvar längst, och vi pratade en del inför lördagen =) Hon har tagit på sig att hjälpa mig med styling av hår och kläder, samt sminkning. Inför lördagen ska jag bara hinna färga håret i nån lämplig färg.
Som det ser ut så blir vi iaf fem tjejer. Sen var det fyra som "hänger lite löst" ännu =) Tror det kommer bli toppen!

Publicerat den: 2009-07-20 kl 22:45:39 | Kommentera här! 4 st


Oliver 1 år.

Tänk att den här lilla killen redan är 1 år.
Grattis lillgubben!

Publicerat den: 2009-07-20 kl 07:25:39 | Kommentera här! 6 st


Lösningen är närmare än dom tror..

Grannen kom och pratade med mig idag när jag stog ute och ansade blommorna. Hon sa att våra katter (och alla andra katter som springer runt här) gör sina behov under deras bro och i deras rabatter.
Hon ville inte att vi skulle bli ovänner över detta, och därför hade hon inte vågat säga något tidigare.

Jag förstår henne. Och detta är nå dumheter som mina katter kommit på här på slutet. För innan det gick dom alltid in för att göra sina behov.

Jag funderade på om jag skulle berätta för henne att jag är på väg att flytta snart, och att jag tar katterna med mig. Men det blev aldrig så. Lite dumt kanske, för när dom får reda på det sen så kanske dom tror att jag flyttar bara för det här.

Publicerat den: 2009-07-18 kl 10:20:50 | Kommentera här! 0 st


Måndagen planerad!

På måndag fyller våran storkille hela 1 år.
Lyckades få en läkartid på sjukhuset då också. Kl 9:00.

Funderade på om jag skulle ta bilen eller bussen, och det slutade med att vi bestämde att åka in alla tre till stan då; jag, O och A. Först ett besök på sjukhuset och sen en sväng på Barnens Hus, för att köpa nån present åt lilleman.
Har juh som inte haft tid till det ännu. Och det har man så klart lite ångest över.

Men nu löser det sig ändå =)

Idag är man uppe med tuppen. Ska göra mig klar om ett tag, för att sedan fara på affärn och bolaget. Sen blir det nog en promenad hem till Zandra för att hämta lite flyttlådor.
Kl 14:00 ska jag kika på en lägenhet. En trea. Egentligen är jag inte intresserad, men det skadar juh inte att kika ändå. Är öppen för möjligheter, trots att jag redan vet vilken lägehet jag vill ha.

Sen har jag börjat försöka styra upp lite inför nästa helg, när stråket drar igång =) Förhoppningsvis blir det på lördagen, och först lite häng med gott folk under dagen. Avslutningen blir god middag inne på stråket och nåra kalla öl =)

Publicerat den: 2009-07-17 kl 08:17:10 | Kommentera här! 2 st


Ute i det gröna

  

Publicerat den: 2009-07-14 kl 20:52:33 | Kommentera här! 7 st


Typiskt va..

När man för en gångs skull är ledig en vardag, och hade tänkt gå ut en sväng.. ja, då börjar det regna precis när jag är redo.
Men det gör inget.

Får ta bilen på affärn sen när A kommer hem. Eller om man kan lyckas lura honom att fara in och handla på vägen hem =)

Publicerat den: 2009-07-14 kl 13:44:22 | Kommentera här! 1 st


Mycket som händer just nu

Jag har fått en lägenhet. En fyra på 89kvm. I ett bra område. Inflytt runt aug-sep.
Huset skall troligtvis säljas. Trist, men så blir det.

Detta har jag skrivit en del om i den låsta bloggen. Men tänkte jag kunde uppdatera lite kort om dagens läge här också.

Visst är det trist att behöva sälja huset. Men samtidigt skönt.
Just nu ser jag fram emot att få flytta till lgh.

Allt känns ganska bra just nu, men jobbigt att tänka på allt stök inför detta. Men bara allt är över så kan man äntligen andas ut.

Publicerat den: 2009-07-09 kl 18:47:24 | Kommentera här! 6 st


Dopdagen

Blir inga bilder på mig, förutom en. För jag fastnar verkligen inte på kort.
Må nästan kolla med dom andra som fotade om det finns nåt bra kort på mig.

  
  
  

Publicerat den: 2009-07-05 kl 16:33:22 | Kommentera här! 4 st


Dopdags

Ja, imorron är det alltså dopdags för O. På tiden nu. Bara två veckor kvar tills han fyller 1 år, hahah =)
Det blev med kort varsel, men jag ville inte ha för mkt tid att planera innan.

Mamma har fixat smörgåstårtor och vanliga tårtor. Hon står också för kaffe.
Hoppas på att resten av gästerna, som inte ställer upp med fika, iaf kan hjälpa till att städa undan sen =)

Kommer dessutom påpeka att presenterna endast kommer öppnas hemma när vi är ensamma. Vill inte ha en massa publik när man ska öppna paket. Och jag hoppas dom accepterar det.

Så imorron hoppas jag kunna publicera ett inlägg med en massa dopbilder =)

Publicerat den: 2009-07-04 kl 17:47:02 | Kommentera här! 3 st


Vikten

Start: 61,2kg

V 1 - 59,8kg - -1,4kg
V 2 - 59,1kg - -0,7kg
V 3 - 59,1kg - -0,0kg
V 4 - 59,1kg - -0,0kg
V 5 - 57,5kg - -1,6kg
V 6 - 57,1kg - -0,4kg
V 7 - 55,8kg - -1,3kg
V 8 - 57,0kg - +1,2kg
V 9 - 56,2kg - -0,8kg
V 10 - 55,8kg - -0,4kg
V 11 - 55,4kg - -0,4kg
V 12 - 55,0kg - -0,4kg
V 13 - 54,6kg - -0,4kg
V 14 - 54,9kg - +0,3kg
V 15 - 53,6kg - -1,3kg

Dagens vikt alltså: 53,6kg
Totalt minus: 7,6kg

Jag tycker jag har kämpat och kämpat. Har iofs inte haft såå hårt motstånd, iom att jag inte var speciellt stor när jag började.
Men det har gjort mycket.

Vissa veckor har jag varit jäkligt slapp, och vissa av dom veckorna har det märkts på vågen. Men nu senaste veckan har jag inte rört på mig annat på på jobbet och dagligen hemma när man gör allt man brukar göra. Har inte ens tänkt på vad jag äter. Har unnat mig det jag vill; godis och dricka på jobbet, snabbmat och öl hemma. Och ändå gick jag ner så pass mkt sista veckan här.

Nu är jag nere på mindre än den vikt jag hade innan jag blev gravid, för då vägde jag ca 54-55kg.
Jag är superstolt, och kommer fortsätta. Gör inget om nåt kilo till försvinner. Men annars så gäller det nu att börja trimma magen och alla andra ställen där man har lite överskott.

För än är jag inte i mål =)

Publicerat den: 2009-07-03 kl 22:19:56 | Kommentera här! 6 st