Back to body

Sist jag köpte bodysar (stavas?) till lilleman så köpte jag i stl 86.
Nu har han i stort sett växt ur alla dom, och jag bestämde mig för att nu fick han minsan börja använda vanliga tröjor ist, efs han har en hel del såna också. Både nya och begagnade.

På slutet här så ser man han ofta med handen i byxan. Och till och med i blöjan. Inte så mysigt va?
Ett antal ggr har han varit där och grävt när han precis skitit.
Insåg idag att det finns inget annat alternativ än att fortsätta med bodysar ett tag till. För då finns ingen risk för honom att komma ner i blöjan.

Kikar runt på Tradera och budar på billiga bodysar nu. Hoppas på att vinna nån auktion iaf, även om det inte blir den/dom jag helst hoppas på.

Fick snabbesök igår kväll. Väldigt trevligt må jag säga.
Och trots att lilleman sov så länge och så sent igår på dan så fick jag honom i säng utan problem redan vid 10-tiden igår kväll.
Dock har han bökat en del inatt, och det märks att han sovit dåligt för han fick han i säng mellan halv 12-12 idag för en tupplur. Får se hur länge han tänkt sova.

Väntar nu på pappa, som ska komma och hjälpa mig frakta ner lådor till källaren.
Får se om man tar sig ut en sväng sen kanske.
Och sen ikv får jag lite snabbesök igen =)

Publicerat den: 2010-02-28 kl 12:48:38 | Kommentera här! 1 st


Sover på dan ist

Natten som var sov lilleman inte alls bra. Å dom tre senaste nätterna innan det sov han huuuur bra som helst, i alla fall jämfört med tidigare.
Misstänker dock varför han sov så dåligt inatt, men det behöver vi inte gå in på här. Sen kan det även bero på förkylningen. För nu börjar han bli förkyld på riktigt. Misstänker att jag kommer få va hemma med han nån dag till veckan.

Försökte klä honom för att gå ut mitt på dan idag, men det vägrade han. Ist drog jag igång lite bakning, och stoppade honom i säng. Tror det var runt 1-tiden. Och han sover fortfarande.
Känns inte ens som jag vill väcka honom, för jag misstänker att han verkligen behöver den här sömnen. Så han får ist vara uppe längre ikv. Men det gör inget, för förhoppningsvis tar han sovmorron imorron ist då =)

Men jag blir så jäkla rastlös av att bara sitta!
Ville dessutom ha filmsällskap till ikv, men verkar inte få nå napp.. så jag får nog titta själv.

Publicerat den: 2010-02-27 kl 16:09:15 | Kommentera här! 0 st


Två flugor i en smäll

För några veckor sen ringde jag en gubbe på Krokomsbostäder, för att påtala att jag inte har nåt förråd. Iaf inget förråd märkt med mitt lägenhetsnummer. Han skulle prata med vaktmästarn, så skulle dom fixa det.

För några veckor sedan så började ett av elementen i sovrummet att skvala som satan. Skaffade mig en elementnyckel, och började lufta. Blev riktigt tyst. I ett par dagar. Sen satte det igång igen. Fick alltså lufta elementet varannan-var tredje dag.

Här om dan gjorde jag en felanmälan på detta element. På internet. Tyckte det var smidigast, och speciellt eftersom jag HATAR att prata i telefon. Misstänkte att det nog skulle dröja läääänge innan dom tänkte åtgärda elementet.

Men idag ringde min vaktmästare, för att höra så det var OK att han gick hit och kollade detta. Inga problem. Antingen hade dom väldigt lite och göra idag, så det var därför det gick så fort.. eller så ville han göra det snarast eftersom han vet vem jag är =)
Passade även på att höra om mitt förråd.
Han skulle i samma veva gå ner i källaren, leta upp ett tomt förråd, och märka det med mitt lägenhetsnummer.
Han skulle även ringa när detta var gjort.

Fick inget samtal. Hade på känn att han glömt bort den där förrådsbiten. Men när jag kommer hem så ligger det en lapp på köksbordet, med beskrivning vart mitt förråd ligger.
Tog med mig lilleman ner direkt, och satte hänglås på.
Så nu väntar jag bara på hjälp, så jag får alla lådor och skit från klädkammaren nerflyttat. Sen kanske jag kan börja göra iordning min klädkammare, med lite spackel, färg och inredning =)

Men nu blir det nog sova. Ska försöka ta mig upp redan vid 6 imorron. Har tvättstugan kl 7. Och det känns som det kommer bli stressigt på morronen.

Publicerat den: 2010-02-25 kl 21:39:17 | Kommentera här! 1 st


Fortfarande en riktig dagiskille

Var riktigt dålig både i måndags och igår.
Värst var det kvällstid.

Gjorde mig redo för sängen redan strax efter nio igår kväll. Bestämde mig för att sova på soffan, och somna till en film. Låg vaken närmare 2 timmar och kunde inte sova. Men till slut så.
Idag känns allt bättre, och jag hoppas att jag redan är på bättringsvägen. Och hoppas ännu starkare att det inte börjar om igen om nån dag.

Lilleman sov bra natten som var. Vaknade inte förrän vid sex imorse, första gången. Men sen skulle han inte alls somna om. Hoppas hans sömn börjar rätta till sig, så han kan flytta tillbaka till sitt rum snart.

Från och med i måndags fick han börja vara på dagis en timme längre på dagarna (9-16). Tyckte det kunde vara lämpligt, efs det går så otroligt bra att ha honom på dagis.
Idag var första dagen denna vecka som jag lämnade honom där, och det var även första gången som han INTE grät när jag gick. Han ville till och med självmant bli upplyft av dagisfröken. Så det är positivt =)

Fick höra ev rolig sak av Andreas idag: En dag på dagis så hade lilleman lekt med några större pojkar i ett rum. Helt plötsligt så var han borta. Dom hittade honom i köket, där han öppnat kylen och plockat ut en låda leverpastej som han satt och tuggade i sig av. Hahaha. Härlig kille alltså =)

Sen är det såå kul å se honom tillsammans med andra barn. Det är nog nåt han verkligen längtat efter, efter att bara ha varit hemma med mig eller pappa sin på dagarna förut.
Han trivs verkligen med andra barn, och det gör honom bara gott. Samtidigt som en annan kan jobba med gott samvete =)

Men nu är det dags att göra kväll här. Se om man kan lyckas sova bort lite mer av förkylningen.

Publicerat den: 2010-02-24 kl 22:55:54 | Kommentera här! 0 st


Förkyld på riktigt

Hela helgen har jag känt mig riktigt snorig. Var beredd på en förkylning.
Även lilleman har varit snorig i helgen.

Igår började jag känna av ont i halsen.
Började spraya med influensasprayen jag fått av mamma.

Imorse var halsen värre, dock är det fortfarande hanterbart.
Men hela dagen har jag haft ont i kroppen, svettats, frysit, haft ont i huvudet.. och sen halsen på det.
Fram på eftermiddan så började jag bli hesare och hesare.

Så nu är jag förkyld på riktigt. Sen lilleman föddes så har jag varit riktigt dålig två gånger. Första gången var lilleman inte många veckor gammal, och då misstänker jag det var mjölkstockning. Dock var jag riktigt klen då.
Sen blev jag riktigt förkyld för snart ett år sen. Då var jag också sängliggande flera dagar.

Hoppas jag slipper bli såå dålig den här gången, för det är verkligen inge kul å bli riktigt dålig samtidigt som man ska ta hand om lilleman.
Får se hur man mår imorron, om man orkar jobba.

Men nu ikväll håller jag på å bakar tekakor, för första gången =)

Publicerat den: 2010-02-22 kl 20:25:30 | Kommentera här! 1 st


Förkyld och less

Fick ett sms vid nio imorse. Det var från brorsan, som undrade om jag ville hjälpa honom med tvätt kl tio. Han är 20 år, har precis flyttat hemifrån och aldrig använt en tvättmaskin.
Erbjöd mig att hjälpa honom, men han ville fråga nån annan. Men sen fick jag äran att ställa upp ändå =)

Upp och åt frukost, snabbduschade, packade väskor och traskade iväg.
Passade på att blåsa och platta håret mellan turerna ner till tvättstugan.
Fikade lite. Surrade lite. Kikade på TV.

Lilleman blev otroligt gnällig. Ingenting dög.
Men till slut somnade han i brorsans famn, och sov ett tag på soffan sen.

När han vaknat så gick vi hem till mig med alla mina målarprylar som var kvar där sen förra helgen. Sen gick vi hem till mamma en sväng. Blev bjuden på middag.
Halvsov i soffan, medans lilleman umgicks med momma.

Sen tyckte jag det var dags att vandra hemmåt.
Packade på oss alla kläder och ner med lilleman i vagn. Innan vi ens tog oss ut från gården så hade han slängt iväg nappen nånstanns. Hittade den inte. Å ingen extra napp hade man. Så i stort sett hela vägen hem bara gren och skrek han. Inte alls trevligt.
Speciellt eftersom jag själv var väldigt trött, och det gick tungt att gå med vagnen.

Är såå satans less på all snö nu! Eller egentligen är det inte snön jag är less på, utan att dom inte kan ploga riktigt så vi med barnvagn tar oss fram utan att behöva slita ut oss totalt.
Finns två sätt att ta sig iväg när man ska ut i detta väder, och det vare sig man ska iväg nånstanns eller hem från nånstanns; antingen ta genvägar och gå gångvägar, men dom är sällan bra plogade. Och speciellt inte i dessa väder.
Eller så ska man gå på dom större vägarna, där det är plogat.

Grejen är den bara att på dom större vägarna så finns det juh trottoarer på en del ställen, men inte på en del. Men dom är förjävla dålig på att ploga trottoarerna ändå tycker jag. Å där dessa saknas.. ja, då måste man juh gå mitt i vägen ändå för att det inte finns nån plats alls för oss fotgängare att gå på.

Är så satans less nu så. Svetten rann när man kom hem. Och grinig som tusan var man. Och det blev inte alls bättre av att lilleman var utan napp hela vägen heller, så man fick lyssna på det gnället.
Tog iaf och kramade om honom rejält när vi kom hem och fått av oss alla kläder.

Nu sover han gott, och jag varvar ner med nån öl. Ska snart ta tag i all disk, sen kanske kika lite TV och sen sova. För imorron bitti ska man ut och slita ihjäl sig igen.

Publicerat den: 2010-02-21 kl 21:45:20 | Kommentera här! 1 st


En riktigt tråkig dag

Mamma och Ola är bortresta under helgen.
Skulle egentligen åka till Duved och hälsa på farmor och farfar med pappa och bröderna idag, men pga dåligt väder blev den resan inställd. Trist, för jag hade verkligen sett fram emot att få komma ut.

Istället blev jag sugen på att gå ut en sväng, men det är kallt och jävligt ute. Å dessutom finns det inte mkt att göra ute. Hade kunnat gå till mammsen en sväng, men det kändes inge lockande när dom inte är hemma.
Hade tänkt gå på affärn, men samtidigt så ger den tanken mig ångest. Vill inte iväg och spendera mer pengar.

Känner ingen lust att fixa nån riktig middag ikväll.
Sen börjar jag bli hyfsat less på allt katthår som far överallt här. Å när lilleman ska ligga på katterna och dra dom i pälsen så han får fullt med katthår i händerna som han sen drar runt.

Lilleman sover nu iaf. Får se om man orkar ta sig ut en sväng sen iaf.
Är lite sällskapssjuk även. Får se om Helena skulle kika hit en sväng ikv. Kanske även kan få hit bröderna också.

Nej huvva, det här var en riktig ångestdag, som jag bara vill ska försvinna. Varför känner jag så här? På helgerna ska man juh vara glad för att man får vara ledig och kunna hitta på nå skojj.
Men ist känner man sig deprimerad till tusen.

Publicerat den: 2010-02-20 kl 13:24:49 | Kommentera här! 1 st


Ännu ett helvete

Idag kom mensen för den här månaden.
Direkt jag kom hem efter hämtning på dagis så slog en satans mensvärk till.
Tog en ipren, som inte började verka förrän mååååånga timmar senare.

Orkade inte laga mat. Men även om jag hade gjort det så hade jag aldrig orkat äta nånting. Tur att burkmat duger i lilleman fortfarande.
Ist låg jag i soffan och tyckte synd om mig själv. Fick lite mys av lilleman emellanåt.

Sen var även grannungarna hit och ringde på stup i kvarten och ville in och leka. När klockan var runt halv sju släppte jag in dom en stund.

Startade inte datorn förrän ganska sent ikv, vilket var ganska skönt. Funderar på att fortsätta i den stilen framöver, för då har jag mer ork och tid att pyssla med lilleman =) Är juh ganska lätt att hamna framför datorn emellanåt annars.

Men nu funderar jag på att börja göra mig klar för kvällen. Borsta tänderna, hinka lite vatten, ta en ipren i förebyggande syfte, plugga om, ta sista snusen och sen köra igång en film och lägga mig i soffan.
Men först ska jag göra en snabb uppdatering i den låsta bloggen =)

Publicerat den: 2010-02-15 kl 21:28:02 | Kommentera här! 5 st


Alla Hjärtans Dag-present

Stängde som sagt av mobilerna igår kväll.
Somnade gott.

Vaknade redan mellan 8-9 imorse. Va faan, tänkte jag.. Lyckades somna om iaf, och vaknade igen vid halv 11. Lite för tidigt, men kan man inte sova länge så kan man inte.

Upp och åt frukost i lugn och ro.
Läste bloggar och kikade Facebook.

Vid 12 gick jag ner på jobbet, oduschad och jävlig.
Kort därefter gick jag till brorsan och målade väggar.
Sen hem och fick mig min efterlängtade dusch!!

Fick ett samtal av Helena, så hon skulle komma hit och hämta mig och skjutsa mig till mammsen efs hon ändå skulle in till stan.
Fick såå söta presenter av henne på Alla Hjärtans Dag en dag för tidigt. Du är alldeles för go gumman!
Får se till å ta en bio-kväll framöver =) (det låg ett presentkort i miniformat i asken med ängeln på)



Hem till mamma och åt som sagt. Sen till brorsan och målade en gång till. Ev ska man dit och måla igen imorron. Förhoppningsvis hinner vi med tapetseringen imorron också, med lite hjälp av Andreas.

Men nu ska jag göra mig lite nachos, kanske ta mig en öl till, kanske se nån film.. och sen sooooooova!!

Publicerat den: 2010-02-13 kl 21:47:25 | Kommentera här! 0 st


Längtar efter att få sooooova!

Lämnar lilleman på dagis på mornarna.
Sen går jag på jobbet.
Ibland gör jag kväll och hämtar lilleman vid tre. Ibland jobbar jag till sex.

Varje dag bestämmer jag mig för att gå till sängs supertidigt för att få sova mååånga timmar under natten. Men det blir aldrig så. För när lilleman lagt sig för natten så har jag så mycket annat att pyssla med.

Men på fredag, när han är hämtad från dagis så ska vi invänta hans pappa som ska ta honom.
Och som det än så länge ser ut så ska jag vara lite chaffis åt Helena och hennes familj på fredagen. Men förhoppningsvis hinner jag hem och ta mig nån öl innan läggdags =)

Och innan jag gör kväll på fredag så stänger jag av båda mobilerna, och sover tills jag vaknar av mig själv på lördagen. Eller tills katterna väcker mig..

Sen ska jag ägna lördagen åt att ev gå hem till mamma och få en hylla sågad och fräst. Ska även hinna med en del städning under helgen. Och självklart några öl =)
På lördag kväll när jag går till sängs så stänger jag åter igen av mobilerna, och sover tills jag vaknar av mig själv på söndagen. Eller tills katterna väcker mig.

Ser såå mycket fram emot en helg att få vila upp sig, samt pyssla med sånt som man aldrig annars hinner eller orkar göra.
Men nu blir det diska, och sen kika lite film innan jag gör kväll.

Publicerat den: 2010-02-09 kl 20:40:06 | Kommentera här! 2 st


Inte som jag tänkt mig..

Andreas kom hit med lilleman igår kväll. Han stannade även en stund och surra lite, hjälpte mig flytta en möbel, samt delade en öl med mig.
Sen kom även två av bröderna hit en sväng.
Trevligt med lite sällskap!

Lilleman fick va uppe lite längre igår kväll, med förhoppning om att han skulle sova lite längre imorse.
Hade bokat tvättstugan från sju, och jag tvättar helst utan honom.

Men nej då, han skulle upp tidigt han med. Sen har han bökat mest hela natten. Vägrat sovit i sin säng. Och inne hos mig har han gnölat på en jäkla massa. Känns faktiskt inte som jag sovit nånting inatt. Är äckligt trött även idag.

Ska ner till tvättstugan vid nio, sen blir det dusch. Hoppas vi orkar ta oss ut en sväng sen.

Publicerat den: 2010-02-06 kl 08:33:09 | Kommentera här! 3 st


En riktig dagiskille!

Började inskolningen på dagis tisdagen den 12 januari. Hann vara där tisdag, onsdag och torsdag.. för sen spydde lilleman torsdag kväll.
Blev hemma fredag, med förhoppning om att kunna fortsätta inskolningen på måndagen.

Lördag kväll spydde han igen, vilket betydde inget dagis förrän tidigast onsdag.
Tisdag kväll hade han fortfarande kraftig diarré, samma onsdag. Så inget dagis.
Även torsdagen var han dålig i magen, och då kändes det meningslöst att gå bara fredagen så han fick bli hemma även då.

Men måndagen där efter körde vi hårt med inskolningen. Redan på tisdagen fick den av oss som var med, börja sitta i personalrummet. Redan på torsdagen fick jag lämna honom själv där. Fredagen gick han full dag (vilket betyder 9-15, dom tider han kommer vara på dagis framöver).

Inskolningen gick superbra! När han fick äta lunch på dagis första gången så hade han ätit superbra. Och det fortsatte, och håller i sig än. Får alltid beröm över hur duktig han är att äta. Både att han äter mycket, men också att han äter så bra själv.

Första gången han skulle sova på dagis så hade det gått helt problemfritt, och dom var imponerade. Dom hade aldrig tidigare varit med om ett nytt dagisbarn som sovit så bra från första stund. Han sover runt 2 timmar på dagis (12-14), vilket är helt perfekta tider. För då hinner han bli trött och kommer i säng tidigt på kvällarna (runt 19-19:30). Detta är viktigt för mig dom dagar jag har honom, för jag vill slippa stressa på mornarna. Men det känns som man börjat få in lite rutin över det hela, så man kommer hemifrån tidigare och tidigare för varje dag, vilket leder till att jag kommer tidigare och tidigare på jobbet för varje dag.

Vid lämningen på morronen så brukar han oftast grina en del, men det går över snabbt säger dom.
När jag hämtar honom (och gud ska veta hur jag varje dag längtar efter att få hämta honom på dagis), så hör man en del barn säga direkt när jag kommer in på avdelningen: "Nu kommer Olivers mamma!".
Det är inte alltid som lilleman märker att jag kommer, utan jag brukar kunna stå och titta på honom medans han leker, och då går flera barn fram till honom och säger: "Din mamma är här Oliver."
När vi går ut från avdelningen så säger fröknarna: "Ska vi säja hejdå och vinka till Oliver nu då?" Och då börjar alla barn vinka, och dom som pratar säger "Hej då Oliver!"

Tar oftast närmare en halvtimme från att jag kommer dit tills vi är på väg därifrån. Men det gör inget.

Fröknarna har sagt från första gången han var där en hel dag själv, att "han är en riktig dagiskille". Det känns såå skönt att höra!
Det känns skönt att höra att han äter bra och att han sover bra. Tycker dessutom det är såå roligt för honom att äntligen få leka med en massa andra barn. Det gör verkligen gott för honom.

Kommer köra på dessa tider på dagis ett tag till, antagligen hela februari ut. Om det fortfarande går lika bra då så ska jag utöka tiden till 16. Dels för att jag ska få jobba lite mer, men även för att han ska få leka lite mer. För oftast så hinner han bara leka på förmiddan, innan lunch. För efter lunch så sover han. Och han sover ända fram till mellis. Och oftast så kommer jag medans dom fortfarande sitter och fikar. Så det skulle nog vara roligt för honom att få stanna kvar och leka lite mer.

Sen så småningom så ska vi nog börja komma dit redan till frukost. Dock gruvar jag mig för det, för då blir det ännu stressigare för mig på mornarna.
Men lyckas man få hans nattsömn anpassad efter det, så skulle jag juh hinna gå med han på dagis, och sen skynda mig hem och hinna göra mig själv iordning också. Så slipper jag kliva upp okristligt tidigt varje morgon.

Jo, ang diarrén han hade i samband med magsjukan.. antingen berodde det på att han var kass i magen efter att ha varit sjuk några dagar.. eller så berodde det på dom två tänder som då var på väg upp. =) Elfte och tolfte tanden har kommit. Lite roligt även att av dessa tolv tänder så är fyra av dom kindtänder. Och dom kindtänderna är inte dom tänder som kommit senast..

Publicerat den: 2010-02-05 kl 21:55:35 | Kommentera här! 1 st