Dansgalan 2010

Sen jag första gången såg reklamen om dansgalan på TV så blev jag såå sugen på att fara iväg på den. Men då är det juh alltid detta dilemma: Har man nå sällskap dit?
Vill juh gärna inte fara dit själv. Men sen vill jag gärna fara dit med folk som verkligen åker dit för att dansa. Men självklart tar man sig nån öl emellanåt också =)

Började höra mig för med dom som ev kunde tänkas vilja fara iväg, men det lät tveksamt från alla håll. Men Helena är alltid (oftast iaf) ett säkert kort =) Hon var även lite danssugen, perfekt!

Pratade med henne igår, och då bestämde jag mig för att jag skulle iväg! Bara att hoppas det skulle finnas biljetter kvar, efs man är ute i lite sista sekunden.
Tänkte jag skulle ringa runt och höra idag. Men så kommer jag in på jobbet, och där ligger en sponsorbiljett, som mitt jobb fått för att vi är med och sponsrar hela tillställningen. Kunde det bli mer perfekt? Helt plötsligt har jag sparat in 200kr på inträde. 200kr som jag ist kan dricka öl för =)

Så nu är biljetten fixad. Dessutom fick jag veta att A fått ändrat schema för helgen, så han kunde utan problem ha lilleman lördag kväll. Men dock måste jag övernatta hos honom under natten, för att kunna ta lilleman på söndag morron. Men det gör absolut ingenting. Klart man må offra sig om man vill iväg på nåt kul =)

Så på lördag blir det först grillning och lite förfest hos Helenas föräldrar. Sen får vi skjuts till Nälden där det blir dans och mer öl hela kvällen.
Kommer utan tvekan bli en toppenkväll!

Publicerat den: 2010-04-28 kl 10:44:58 | Kommentera här! 0 st


Tävlar

Jag tävlar om en canvastavla i valfri storlek (upp till 150 x 100 cm värde ca 2200 kr) hos [En Bulle Ur Ugnen].Brukar aldrig ge mig in i tävlingar. Kanske för att jag aldrig vinner, hahah. Men ska försöka vara med i tävlingar lite mer nu, speciellt tävlingar där priset verkligen är nånting man vill ha/behöver. Å mitt hem skulle just nu behöva piffas upp med nåt snyggt på väggarna =)

Publicerat den: 2010-04-26 kl 17:31:11 | Kommentera här! 0 st


Måndagslistan

Hänger på Jennyns måndagslista idag. Passar på dom måndagar då jag är hemma med sjukt barn, eller ledig av annan anledning.

Idag måndag är jag glad för:

- Min hall är äntligen färdigrenoverad. Nya hatthyllan är på plats. Nymålade byrån. Och en smidesspegel. Kör på tema smide i hallen, och det blev skitbra!
- Hemma med sjukt barn, inte så kul för sonen att vara sjuk kanske. Men han är mkt lugnare och mysigare när han är sjuk, vilket är positivt för mig =)
- Dansgala i Nälden på lördag. Har fixat barnvakt för en stund på kvällen, om jag vill fara iväg. Lutar nog åt att det blir en kväll där.
- Har putsat alla fönster (utom sonens rum) både in- och utvändigt idag, samt dammsugit nästan överallt.
- Har en resa till Turkiet att se fram emot inom en månad =)

Blev inte jättemånga punkter, men dom få glädjer mig gott och väl ändå =)

Publicerat den: 2010-04-26 kl 15:58:36 | Kommentera här! 1 st


Dålig. Igen!

I torsdags när Zandra och Jenna var hit och hälsade på på kvällen så blev O så himla tussig. Han rörde sig inte många millimeter. Gnällde för minsta lilla. Satt bara i soffan och gnuggade ögonen.
Strax före 7 sov han. Tog tempen innan också, som visade på strax över 38 grader.

Han fick alvedon, och sov ca 1 timme. Utan varken middag eller kvällsfika.
Men trots att han var supertrött så skulle han inte sova mer. Och han skulle inte äta nån mat. Så då var det full fart på honom nån timme. Riktigt pigg med andra ord.
Fortfarande pigg morronen efter, men åt dåligt till frukost. Det händer ibland, så tänkte inte så mkt mer på det. Men dom ringde från dagis redan vid 2-tiden, då hade han varit lös i magen. Så A hämtade hem honom.

Diarrén har fortsatt hela helgen. Äter dåligt gör han, men dricker dessto bättre med vatten. Så det borde inte va nån fara.
Tror inte alls det är nån magsjuka. Även tveksam om det kan bero på mjölkprodukter. Tror mest på att han var utan mat en hel em + kväll, för även jag blir kass i magen när jag inte äter.
Så bara han börjar äta igen så ska det nog gå till sig. Men det blir nån vård-av-sjukt-barn-dag denna vecka iaf.

Märks att han är tussig, för han sov i flera omgångar från att han vaknade vid 7 imorse, och tills han somnade riktigt ordentligt vid 10-halv 11 tiden.
Och nu har han sovit sen dess och sover fortfarande. Klart han må få sova om han är trött.

Publicerat den: 2010-04-25 kl 13:51:19 | Kommentera här! 1 st


Ännu en gång börjar det gå för långt..

..men den här gången gäller det inte lillemans humör..
..utan mig själv. Och hur förvirrad jag blivit på slutet. Typ dom senaste månaderna.

Kan inte ens längre hålla koll på hur många ggr jag glömt nyckeln i dörren på utsidan på eftermiddagarna/kvällarna. Och sen har den suttit där hela natten. Hittar den gör jag först nästa morron när man ska iväg, och först letar nycklar precis överallt.
Sånt har aldrig hänt mig tidigare.

Dom få ggr jag kommer ihåg att ta med mig nyckeln.. ja, då hamnar den på nåt jäkla konstigt ställe. Inte i väskan, jackfickan eller på hallbyrån. Nej nej nej. Den tar sig mkt längre in i lägenheten. Och hamnar på ställen där man aldrig ens skulle tänka tanken att leta.

Första snusen på morronen lägger jag alltid alltid in på höger sida. Det är favoritsidan. Men senaste månaderna har jag kommit på mig själv flera ggr med att lägga den på vänster sida.
Också väldigt ovanligt för att vara jag. Så pass ovanligt att jag faktiskt börjar känna; stressar man för mkt? Har jag egentligen alldeles för mkt att tänka på?

Sen finns det massa andra småsaker som alltid tidigare varit självklara för mig, men som helt plötsligt blivit svåra att komma ihåg/utföra osv.

Känns som jag skulle behöva en total semester från vardagen.

Publicerat den: 2010-04-23 kl 08:09:21 | Kommentera här! 0 st


Börjar gå för långt

Läser en hel del bloggar, där mammorna (ja, för det är oftast mammabloggar jag läser) skriver om sina otroligt glada och positiva barn.

Självklart blir man lite avis. Varför har inte jag ett barn som oftast är nöjd och glad?
Kan nog nästan säga, utan att ens överdriva, att min son är ett av dom gnälligaste barnen ever.

Han har en otroligt stark vilja, och får han inte som han vill.. ja, då kan han skrika och grina i evigheter. Försöker man då ta upp honom för att hitta på nåt som gör honom nöjd; ja, då sparkas och slåss han. Då har man inget annat val än att lämna honom, låta honom skrika av sig.. för att sedan bli nöjd. För ett tag.
För sen kommer han på nåt annat han vill, som han inte får. Och då börjar vi om på nytt.

När vi är ute bland annat folk så går det oftast riktigt bra med allt. Men när man sen ska hem, ja då blir det ganska ofta kalabalik. Helst ska han då lägga sig ner på marken och skrika.
Helt omöjlig att ha att göra med ibland.

Många säger att han ärvt sitt humör och sin surhet efter mig. Visst, det kan nog va sant. Men det måste väll finnas nåt man kan göra för att bli av med detta? Eller iaf göra det lite mildare.
Som ensam mamma orkar jag faktiskt inte med detta länge till.

Läste en mammablogg som hade ungefär samma problem. Dom gick till en barnpsykolog, och fick hjälp via dom. Och i mitt fall har det gått så långt att jag också funderat i dom banorna ett tag.
Jag skäms inte alls för att erkänna att jag skulle behöva hjälp med hans beteende. För att vara förälder är absolut inte alltid lätt. Och bara för att man har barn så betyder inte det att man alltid vet hur man bäst ska lösa alla dessa situationer.

Ska luska lite i detta, se vem man ska vända sig till osv.
Så hoppas jag att våran vardag kan bli lite lättare. För just nu är det förjävligt.

Publicerat den: 2010-04-18 kl 20:34:51 | Kommentera här! 4 st


Slut på ringandet?

Under fleeeeera månader så har det minst en gång om dagen ringt en massa konstiga nummer till min gamla telefon. Jag brukar aldrig svara på sånt, för oftast är det säljare som vägrar ta ett nej.
Har några nummer som börjar med 08, nåt nummer som börjar med 02 och nåt nummer som börjar med 09.

Idag fick mamma svara när det ringde. Dom frågade efter mig. Hon sa att jag inte använder det där numret längre. Dom frågade vart man ist kunde få tag på mig. Hon svarade att hon inte visste, för att jag inte längre jobbade kvar hos dom.
Dom sa att dom hade ett hemnummer registrerat på mig, som dom skulle prova på.

Så dom ringde alltså hem till A och frågade efter mig. Hans svar blev: "Hon bor inte här längre."
Dom frågade efter ett mobilnummer till mig. Han gav dom mitt gamla nummer. Dom sa att det numret är ogiltigt. Jaha, svarade han.. SEN GER HAN DOM MITT NYA NUMMER!
Hahaha. Trodde ett tag där att jag hade blivit av med dom.

Men det har inte ringt nåt mer (förutom en gång på gamla numret). Kanske blev dom sur för dom tror att nån driver med dom, hahaha.
Kan juh alltid hoppas att dessa dumheter upphör nu genast.

Publicerat den: 2010-04-15 kl 23:22:30 | Kommentera här! 1 st


Ekonomisk svacka

Sen ett tag tillbaka har man läst hit och dit på Facebook om folk som kunnat kolla sin deklaration och besked om man får tebax på skatten eller ej. Jag har flera ggr loggat in, men inte hittat åt vart man ska kunna se detta.
Men tänkte då att det kan juh vara trevligare att få det beskedet som ett brev på posten.

Idag när jag kom hem låg min deklaration där i brevkorgen. Blev så satans nyfiken, så öppnade det direkt. Hann knappt klä av lilleman innan, hahha.
Fick en chock när jag fick se vad jag SKA FÅ TILLBAKA!

Minns typ förrförra året, då jag fick betala tillbaka över 11 000 kr. Ingen hit direkt. Tog resten av det året att betala tillbaka, efs jag bara kunde betala en liten del i taget.
Förra året minns jag inte hur resultatet blev, men tror det blev i stort sett plus/minus noll. Inget fel i det iofs, bara positivt att slippa betala tillbaka en massa.

Hela detta år har mamma titt som tätt påtalat att hon dragit mer skatt än nödvändigt på mig, för att jag garanterat ska slippa behöva betala tillbaka.
Ska få tillbaka 8500kr, om alla uppgifter stämmer, vilket jag hoppas. Men för att detta skall gå rätt till så ska mammsen få hjälpa mig.
Men jag hoppas såå innerligt att siffrorna stämmer, för denna summa skulle verkligen vara mer än välkommen. Har haft en ekonomisk svacka ända sedan jag flyttade till eget. Hade planerat att bara spara pengar den månaden jag bodde hos pappa innan flytten till eget boende. Men då skulle hyran betalas i förskott, så en hel del av mina inkomster försvann då ändå.

Har fått lånat alldeles för mkt pengar sedan dess, men nu verkar det som att det kan börja ordna upp sig. Härligt värre!

Publicerat den: 2010-04-09 kl 22:27:43 | Kommentera här! 2 st


Måndagslistan

Hänger på Jennyns måndagslista den här veckan också, när man ändå är ledig och har tid och skriva =)

I dag, måndag är jag glad för att..

- Påskhelgen har varit kanoners med superfint väder!
- Det var varit riktigt härligt med långledigt (jag som dessutom var hemma med sjukt barn hela förra veckan)
- Stökade undan all tvätt imorse, så nu är det gjort för ett tag.
- Lilleman är äntligen kry från sin magsjuka, så nu är det dagis igen från och med imorron. Får dock se hur länge det dröjer innan han blir sjuk igen.
- Har precis sovit middag en timme, vilket var riktigt skönt och välbehövligt för en ensam mamma, efs man varit uppe sen halv 7 imorse, och sov alldeles för lite natten som var.
- Har inte varit hemma och behövt laga mat på heeeela helgen, vilket är guld värt för en trött ensam mamma.
- Går runt med vetskapen om att kommande natt ska lilleman sova hos sin pappa, vilket betyder att jag äntligen får sova en hel natt ostört. Även det guld för en trött ensam mamma.
- Ska hem till min mamma på middag även idag, vilket betyder ännu en dag då jag slipper laga mat själv.
- Har spacklat mer hallvägg idag, som ska slipas ikväll.
- Hittade mitt pass igår! Eller det var inte jag som hittade det, men hur som helst så är det återfunnet.
- Väntar på besked om vi ska åka utomlands i maj eller om vi ska vänta till efter sommaren.
- Sitter just nu och tuggar på dom sista bitarna av Marabou Sensation Yoghurt Raspberry. Den är bara fööööör underbart god!

Ja se där, det fanns en del att glädjas över även denna måndag =)
Gör en måndagslista du med!

Publicerat den: 2010-04-05 kl 14:20:56 | Kommentera här! 5 st


Påskafton och påskdagen

Haft strålade väder igår och idag. Dock har det inte blivit nån grillning vid älven som jag hoppats på, men vi har suttit på mammas infart och eldat i en eldkorg och grillat hamburgare, korv, marchmallows, fläskkotletter och fläskfilé. Helt underbart har det varit!

Igår var vi ute från mitt på dan till närmare nio på kvällen. Satt vid elden och mådde gott, utan att frysa. Och i bara vanliga kläder.
Lilleman sov helt ostört natten som var, dock inga tolv timmar som han vanligtvis gör, men är glad för sovmorronen jag fick imorse =)

Idag var vi ute ungefär lika länge, men det kändes inte riktigt lika varmt och skönt på kvällen idag. Men härligt har det varit!

Lilleman somnade för kanske en halvtimme sen. Och jag hoppas han sover till tio imorron. Fast det är nog bara att glömma.. men nio iaf..
Har tvättstugan imorron från sju, och skulle tycka det va otroligt skönt om jag fick stöka undan det innan han vaknar.
Sen kommer nog även morrondagen spenderas hos mamma, med ännu mer grillning. Spelar nog ingen roll vad det blir för väder, för är vädret sämre så grillar vi och äter inne. Funkar juh de me =)

Sen har jag även återfunnit mitt pass! Den där natten när jag inte kunde sova och lekade efter passet som en tok så insåg jag att det är omöjligt att det finns här hemma. Och mkt riktigt; passet låg hos A. Så nu har jag hämtat igen det. Bara att fixa ett pass åt lilleman nu, så är vi redo för en utlandstripp sen =)

Men nu blir det nog sova. En ny dag väntar imorron. Hoppas jag hinner göra lite underarbete på en hallvägg imorron. Känns som det projektet stått stilla ett tag nu, och jag vill gärna få det klart så man slipper allt stök.
Godnatt!

Publicerat den: 2010-04-04 kl 23:43:57 | Kommentera här! 0 st


Långfredag

Dom senaste dagarna har varit totalt upp-och-nervända här hos oss.
Lilleman började juh på att vilja äta "riktig" mat i onsdags, och det var efter det han spydde första gången. Kanske att det blev för mkt för magen.
Senare på kvällen ville han äta mer, och det fick han. Men visst man ska juh inte ge dom riktig mat efter en spyattack, men det känns även taskigt att neka honom när han står och pekar på mat. Så det var lite av en risk, men det gick finfint.

Sen i onsdags har han även bajsat riktigt. Inge diarré alls. Dock är det dåligt med pinkeriet, trots att han faktiskt dricker en massa vatten. Där har vi en sak som inte alls är som det ska; han har aldrig tidigare velat ha vatten frivilligt, utan när man häller upp vatten så tjatar han på sitt sätt tills han får nåt med färg. Nu är det tvärt om. Försökt få i honom Proviva, efs det ska va bra för magen. Men han provsmakar bara, sen vill han ha vatten. Och visst är det positivt, men ändå ovanligt. Men kan juh hoppas det håller i sig.
Ang pinkeriet så hoppas jag det kommer igång ju friskare han blir. Men misstänker han var uttorkad när han var dom klenast, så all vätska han får i sig går åt till sånt, vilket resulterar i mindre pink. Men vi får se efter helgen, hur det verkar. Annars kanske man må ringa och höra.

Något annat som är ovanligt; han har aldrig tidigare varit förtjust i smörgåsar. Visst han har ätit dom, men inte som nu. Sen i onsdags har han i stort sett levt på smörgåsar, hahaha. Men huvudsaken han får i sig nånting lite mer fast än bara vatten och välling.

Det sista som är såå otroligt ovanligt, och nästan gör att man börjar bli orolig; han näst intill totalvägrar välling. I början när han var sjuk så var det bara välling som dög i honom. Körde då majsvälling, men det slutade med att han vägrade den också. Först drack han bara ca en halv flaska, för att slutligen inte vilja dricka nånting.
Har övergått till vanlig välling nu, men nej. Han ligger i sängen och håller i flaskan, men dricker inte alls.
Varför? Finns det fler mammor här som har haft samma "problem"? För egentligen är det juh inget problem. Visst skulle det vara bra om han blev fri vällingen, men samtidig känns det vääääldigt oroligt. För ända sen han började dricka välling när han var runt 6 månader så har han druckit en flaska i sängen innan sovdags. Och han har typ alltid somnat utan problem.
Dom ggr det varit problem med läggning så har det nog mest berott på att han antingen inte varit trött, eller att han varit övertrött. Men vällingen har alltid gått ner, ibland även flera flaskor på en kväll.
Så nu börjar man fundera på hur man sköter läggnigarna utan vällingen, hahaha. Kommer bli lite mer krävande. Men man får avvakta och se om han vill återgå till välling eller ej.

Han har även fått börja provsova i sin "nya" säng. En säng som han både klättrar i och ur själv. Men dom nätterna han sovit i den sängen, som för övrigt just nu står i mitt sovrum, så har han vaknat med världens gap- och skrikattack mitt i natten. Och alla dom ggrna har det slutat med att han får sova i min säng. Och varje morron så vaknar han runt 6-7 tiden. Alldeles för tidigt för oss båda. Dels för att han aldrig sovit sina 10-12 timmar i den där sängen. Och dels för att jag får ett avbrott i sömnen på minst en timme varje natt.
Kan kanske bero på att jag inte haft en riktig madrass i sängen förrän nu. Men nu tog jag ändå det säkra före det osäkra, och nattade honom i spjälsängen i sitt eget rum.

Usch vad jobbigt med dessa nya rutiner som kommer skapas. Men det är väll bara att prova sig fram till vad som funkar bäst just nu.

Imorse vaknade man till solsken och klarblå himmel.
Solen försvann till och från, och himlen blev full av moln.
Blåste gjorde det även.
Men ut tog vi oss.
Gick hem till mamma, och hängde med ut på en promenix runt buskholmen. Ca 7 km. Längesen man gick såna sträckor nu. Ett år sen sist kanske.

Sen blev man bjuden på middag, och efter det en tur till brorsan.
Lilleman sover som sagt i sin säng på sitt rum nu. Hoppas hoppas han sover heeeela natten, och till minst 9 imorron.
Sen hoppas jag även på bättre väder under helgen; mer sol och mindre blåst. För då ska vi till älven och grilla med mamma och gänget =)

Publicerat den: 2010-04-02 kl 22:26:13 | Kommentera här! 0 st


Skärtorsdag

Har varit hemma hela veckan med lilleman, som varit så otroligt lös i magen. Det enda som egentligen är riktigt störigt med detta är att han skiter ner flera uppsättningar kläder om dagen. Jag har ingen tvättmaskin. Han är inte så pass pigg att jag vill dra med honom ut i tvättstugan stup i kvarten för att kolla lediga tvättider.
Så igår fick hans pappa komma hit och hämta en påse med bajs- och spykläder.

För jo, lilleman spydde igår. Första gången denna magsjukeperiod.
Trodde han var på bättringsvägen för han ville ha fika. Han åt mjukmacka med smör och drack vatten. Helt plötsligt så bara kommer allt upp igen. Över honom. Över mig. Över soffan.
Lyckades reda upp situationen.
Efter det blev han såå trött och sov nån timme.

Men senare på kvällen så ville han äta igen. Mer mjukmacka. Mer vatten. Sen även lite lite pizza och beasås till middag.

Jag har sovit alldeles för lite inatt, och jag blir inte alls på bra humör då. Usch var grinig jag varit på morronen här. Men lilleman har ätit 2 (!) mjukmackor med smör, och druckit vatten. Och inga mer kräkningar.
Så nu hoppas jag verkligen det är på bättringsvägen. Men bara han börjar äter mer riktig mat så ska nog magen gå till sig.
Hoppas han är så pass kry i helgen att vi kanske till och med kan vara ute lite. Förutsatt att vädret blir bra förståss. Lät som det skulle bli soligt och varmt imorron, men som det känns nu så är jag tveksam. Grått och trist och regnar (?) idag.

Ska dock försöka ta oss ut en liten sväng idag. Skulle behövt varit fram på affärn, och in på jobbet.
Men glad påsk på er alla! =)

Publicerat den: 2010-04-01 kl 11:12:18 | Kommentera här! 1 st