Långfredag

Dom senaste dagarna har varit totalt upp-och-nervända här hos oss.
Lilleman började juh på att vilja äta "riktig" mat i onsdags, och det var efter det han spydde första gången. Kanske att det blev för mkt för magen.
Senare på kvällen ville han äta mer, och det fick han. Men visst man ska juh inte ge dom riktig mat efter en spyattack, men det känns även taskigt att neka honom när han står och pekar på mat. Så det var lite av en risk, men det gick finfint.

Sen i onsdags har han även bajsat riktigt. Inge diarré alls. Dock är det dåligt med pinkeriet, trots att han faktiskt dricker en massa vatten. Där har vi en sak som inte alls är som det ska; han har aldrig tidigare velat ha vatten frivilligt, utan när man häller upp vatten så tjatar han på sitt sätt tills han får nåt med färg. Nu är det tvärt om. Försökt få i honom Proviva, efs det ska va bra för magen. Men han provsmakar bara, sen vill han ha vatten. Och visst är det positivt, men ändå ovanligt. Men kan juh hoppas det håller i sig.
Ang pinkeriet så hoppas jag det kommer igång ju friskare han blir. Men misstänker han var uttorkad när han var dom klenast, så all vätska han får i sig går åt till sånt, vilket resulterar i mindre pink. Men vi får se efter helgen, hur det verkar. Annars kanske man må ringa och höra.

Något annat som är ovanligt; han har aldrig tidigare varit förtjust i smörgåsar. Visst han har ätit dom, men inte som nu. Sen i onsdags har han i stort sett levt på smörgåsar, hahaha. Men huvudsaken han får i sig nånting lite mer fast än bara vatten och välling.

Det sista som är såå otroligt ovanligt, och nästan gör att man börjar bli orolig; han näst intill totalvägrar välling. I början när han var sjuk så var det bara välling som dög i honom. Körde då majsvälling, men det slutade med att han vägrade den också. Först drack han bara ca en halv flaska, för att slutligen inte vilja dricka nånting.
Har övergått till vanlig välling nu, men nej. Han ligger i sängen och håller i flaskan, men dricker inte alls.
Varför? Finns det fler mammor här som har haft samma "problem"? För egentligen är det juh inget problem. Visst skulle det vara bra om han blev fri vällingen, men samtidig känns det vääääldigt oroligt. För ända sen han började dricka välling när han var runt 6 månader så har han druckit en flaska i sängen innan sovdags. Och han har typ alltid somnat utan problem.
Dom ggr det varit problem med läggning så har det nog mest berott på att han antingen inte varit trött, eller att han varit övertrött. Men vällingen har alltid gått ner, ibland även flera flaskor på en kväll.
Så nu börjar man fundera på hur man sköter läggnigarna utan vällingen, hahaha. Kommer bli lite mer krävande. Men man får avvakta och se om han vill återgå till välling eller ej.

Han har även fått börja provsova i sin "nya" säng. En säng som han både klättrar i och ur själv. Men dom nätterna han sovit i den sängen, som för övrigt just nu står i mitt sovrum, så har han vaknat med världens gap- och skrikattack mitt i natten. Och alla dom ggrna har det slutat med att han får sova i min säng. Och varje morron så vaknar han runt 6-7 tiden. Alldeles för tidigt för oss båda. Dels för att han aldrig sovit sina 10-12 timmar i den där sängen. Och dels för att jag får ett avbrott i sömnen på minst en timme varje natt.
Kan kanske bero på att jag inte haft en riktig madrass i sängen förrän nu. Men nu tog jag ändå det säkra före det osäkra, och nattade honom i spjälsängen i sitt eget rum.

Usch vad jobbigt med dessa nya rutiner som kommer skapas. Men det är väll bara att prova sig fram till vad som funkar bäst just nu.

Imorse vaknade man till solsken och klarblå himmel.
Solen försvann till och från, och himlen blev full av moln.
Blåste gjorde det även.
Men ut tog vi oss.
Gick hem till mamma, och hängde med ut på en promenix runt buskholmen. Ca 7 km. Längesen man gick såna sträckor nu. Ett år sen sist kanske.

Sen blev man bjuden på middag, och efter det en tur till brorsan.
Lilleman sover som sagt i sin säng på sitt rum nu. Hoppas hoppas han sover heeeela natten, och till minst 9 imorron.
Sen hoppas jag även på bättre väder under helgen; mer sol och mindre blåst. För då ska vi till älven och grilla med mamma och gänget =)

Publicerat den: 2010-04-02 kl 22:26:13 | Kommentera här! 0 st


Kommentarer
Namn:


E-postadress: (bara för mig)


Länk:


Kommentar: