Överklaga

Jag tackade som sagt ja till en lägenhet som jag inte ens hade kikat på. Det var en stoooor chansning.
När jag fick se lägenheten första gången så tyckte jag att det var helt ok. Tapeterna var helt ok. Planlösningen var helt ok. Men visst fanns det en del skavanker.

Dock har jag alltid tänkt att man kan inte förvänta sig vad som helst när man ska bo i hyreslägenhet.

Mamma följde med mig dit för att kika dagen efter att jag varit dit själv första gången. Hon kikade på tapeterna och nästan letade fel. Och hon hittade en del fel som inte verkade vara medtagna i besiktningsprotokollet.

Idag på jobbet pratade hon med en som jobbar åt Krokomsbostäder, och frågade vad man skulle göra om man hittar egna fel på en lägenhet. Till svar fick hon att ringa till en gubbe på kommunen.

Så imorron ska, förhoppningsvis, jag och mamma iväg till lägenheten och gå igenom alla rum och jämföra mot det där protokollet. Sen ska jag ringa den här gubben på kommunen på måndag och påtala detta. Så får man se om man antingen får det åtgärdat gratis eller om jag iaf får tillåtelse att åtgärda det själv. Det spelr ingen roll vilket egentligen. För visst faan skulle det vara toppen att få bo i en toppfräsch lägenhet!

Publicerat den: 2009-09-25 kl 22:52:47 | Kommentera här! 4 st


Shoppingdags

Ja nu är det dags att börja shoppa loss lite till lägenheten. Eftersom det är ganska mkt jag behöver/vill ha så får man allt köpa lite allt eftersom.

Börjat kika lite gardiner. Vet på ett ungefär vad jag vill ha i tre av rummen, men jag ska dit och inspektera en sista gång imorron innan jag bestämmer mig =)

Publicerat den: 2009-09-22 kl 19:41:27 | Kommentera här! 6 st


Första inspektionen av lägenheten

Ja, det är sant. Idag var första gången jag såg mitt blivande boende på insidan. Kände mig inte alls orolig när jag tackade ja till denna lägenhet från början, utan att ha sett den.

Men sen ska jag erkänna att jag allt blev lite orolig. Tänk om det inte alls var något för mig.
När jag väl fick ut en nyckel idag så gick jag och lilleman dit direkt och kikade. Och det där blir alldeles säkert toppenbra!

Allt var väll inte riktigt som jag förväntat mig, men det finns potential att fixa med lite småsaker så det blir ännu bättre. Nu får man juh inte göra precis hur man vill i en hyresrätt, men en del. Sånt som dessutom bara blir till det bättre för nästa hyresgäst.

Blir såå sugen att få flytta in nu. Men nu när jag har nycklar så kan man börja när som helst. Bara köket får stå tomt tills det är tapetserat.
Hoppas på att få lite hjälp av pappa nu innan helgen och/eller till helgen. Iaf med dom tyngsta grejerna.

Nu jävlar närmar det sig och jag ser såå fram emot detta!!

Publicerat den: 2009-09-21 kl 17:48:15 | Kommentera här! 2 st


Måndag

Har spenderat största delen av helgen hos mamma, efs pappa varit på älgjakt.
Lördag kvällen slutade med att jag gjorde mamma sällskap ner på hälsocentralen, när hon skurit sig ganska kraftigt i fingret. Några stygn blev det.

Blev erbjuden att sova där, men med en alldeles för het övervåning, och dessutom hamsterallergi så knatade jag hemmåt iaf. Och där somnade jag gott alldeles för sent.

Igår blev det en promenad med mamma, utan barnvagn. Sen middag hos dom. Kulpotatis på grönsaksbädd, lät juh fint det! =)
Kvällen avrundades hemma hos A, med lite TV-tittande och en öl. Blev väl så sent, så han tyckte jag lika gärna kunde sova här, när jag ändå skulle hämta lilleman ganska tidigt idag.

Somnade alldeles för sent inatt, vid 03:30 imorse närmare bestämt. Så man var inte överdrivet pigg när man vaknade.
Duschade, fick i mig frukost, hem till pappa en sväng, och sen gick vi på BVC. 11,7kg. 82cm lång. Bad hennes dessutom kolla upp dessa konstiga utslag han fått på kroppen. Hela magen och ryggen och benen är alldeles rödprickiga. Det första hon sa var: "Det där ser ut som schalakansfeber." Jaha. Hon tog ett halsprov på honom iaf, som visade negativt. Så nu ska vi bara avvakta och se om det blir bättre eller sämre.

Har ringt Jämtkraft idag, så det är färdigt.
Sen så hade mamma hört sig för med en målarfirma, om det var dom som skulle tapetsera hos mig. Och det var det! Så nu är mina kökstapeter beställda. Tapetseringen kommer dock inte ske förrän början på nästa vecka, så man får nog inte börja bo där förrän vid månadsskiftet ändå. Men det gör inget.
Tänkte jag skulle ringa han som kvitterar ut nycklarna, för att höra om jag inte kan få dom innan helgen så man kan flytta en del saker redan då. Efs det bara är köket som ska tapetseras så borde det gå.
Men sen tyckte mamma att jag skulle be att få gå dit och kika så inte resten av rummen ser heeeeelt åt helvete ut.
Så jag hoppas jag får tag på den gubben idag. Har gjort ett försök hittills, utan lycka. Men vi fortsätter =)

Publicerat den: 2009-09-21 kl 14:29:22 | Kommentera här! 1 st


Inte sig lik

Sedan ett bra tag tillbaka så har lilleman haft starka mörka ringar under ögonen. Typiskt sånt som man får när man sover för lite. Och när man tänkte efter så kunde det nog bero på det, för han sov inte alls som 1-åringar "borde" göra. Men jag tänkte inte så mkt mer på det, för vill han inte sova så går det verkligen inte att tvinga honom.

Nu dom senaste dagarna har han sovit mkt mer. Jag har märkt en stooor skillnad. Tex att han vissa dagar sover närmare 4 timmar på dagen, och 12-13 timmar under natten. DET är verkligen inte likt honom.

Mamma är också bekymrad över detta, och sa att han kanske har dåligt blodvärde.

Tänkte gå på BVC för vägning och sånt till veckan, efs det ändå är två månader sen sist nu. Och då ska jag höra lite om detta. Klart man blir lite orolig när han ständigt ser trött ut.

Gjorde honom klar för natten redan vid 18:30 ikv, och då fick jag se att sjunde tanden juh är framme. Men dom kommer lite som dom vill dom där tänderna. För nu är det en av kindtänderna som kommit fram. Hahah. Så antagligen kan tröttheten och extra gnället senaste tiden ha berott på den där tanden också. Men ska ändå kolla upp det till veckan.

Gjorde en beställning på HM och Ellos i onsdags. Idag kom båda paketen. Hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle gå såå fort. För det har det nog aldrig gjort förr.
Annat är det med en beställning från en annan sida som jag gjorde för en månad sen. Leveranstid: 3-4 arbetsdagar. Har fortfarande inte fått något paket. Hmm..

Stressen jag kände tidigare har lagt sig en aning nu. Har fått i mig lite mat, och öppnat en öl. Tvättar kläder för fullt. Mysbyxorna och en reklamtröja är på. Så kvällen blir lugn och skön =)
Hoppas lilleman tar en rejäl sovmorron imorron trots att han somnade tidigt ikv.

Publicerat den: 2009-09-18 kl 19:23:54 | Kommentera här! 4 st


Ännu en anledning..

Skrev ett inlägg tidigare om anledningar till att INTE bo hos pappa.
Har hittat ännu en.

Varken brorsan eller pappa tar alltid hänsyn till lilleman, när han sover. Dom kan gapa och skrika åt varann alldeles utanför rummet där lilleman sover. Gärna tills han vaknar, och sen bara återgår dom till sitt.

Sen är pappa ganska sur ibland också, och hetsar upp sig över allt och inget. Och det är också en anledning till att inte vilja bo här för länge.

Nej, jag längtar mer och mer för varje dag som går, tills jag får flytta till mitt egna.

Publicerat den: 2009-09-17 kl 21:36:20 | Kommentera här! 1 st


En liten tröttis

Natten som var sov lilleman från ca 08-09. Visst vaknade han nåra ggr under natten, men det hör juh till.
Gjorde oss klar och stack ut och cyklade med brorsan. Blev bara en tur till jobbet och hälsade på. Sen såg lilleman såå trött ut, så det var lika bra att cykla tillbaka.
En halvtimme senare sov han på min arm.

Passade själv på att sova, och sov väll runt 2 timmar kanske. Lilleman därimot sov över 3 timmar. Tänkte han kanske skulle vara uppe lite längre ikv, men icke. Redan runt 19 var han supertrött, medans jag och brorsan kikade på Beck. Han somnade nästan på golvet flera ggr.

Så kl 20 fick han välling och lägga sig, och somnade direkt.
Hoppas han iaf sover till 8 imorron =)

Imorron ska jag ta en tur till A medans han jobbar. Ska inventera frysen, och se om man kan packa lite mer. MÅSTE även göra klart pappren för adressändring som inte blev gjort idag heller. OCH ringa Jämtkraft. Ska även köpa mig nån fredagsöl =)

Publicerat den: 2009-09-17 kl 20:38:12 | Kommentera här! 0 st


Har en del att göra

Imorse kändes det verkligen som jag hade en hel lista på saker att göra den närmsta framtiden. Å en hel del av dom sakerna måste ske helst innan helgen.
Nu blev det dock inte en såå lång lista, och en av sakerna fick jag avklarat idag.

Gick ner till vaktmästarna, som ändå håller till i samma byggnad där man själv jobbar. Ingen lycka. Ringde ist honom jag behövde få tag på lite senare. Skulle höra när man kunde få kvittera ut nycklarna. Tyckte egentligen jag kunde få göra det nu direkt, eftersom han hade nycklarna inne, och jag dessutom inte ens kommer ha en chans att få börja flytta in tidigare.
Men han trodde att till veckan skulle jag nog kunna få nycklarna. Dock har jag ännu inte hört något om nåt tapetval. Får se om dom ringer, men annars är det väll inte hela världen egentligen heller. Bara man får flytta så =)

Måste ringa Telia, och skaffa mig ett internet. Ska höra vad det finns för alternativ som passar mig bäst.

Måste ringa Jämtkraft och rapportera inflytt, så man får nån värme när man flyttar in.

Sen MÅSTE jag skriva på bekräftelsepappren för adressändringen och skicka in. Har glömt bort det fleeeera ggr nu.

Sen måste jag boka en klipptid. Får inte vänta för länge, för då slutar det med att det kommer dröja tills efter jul.

Sen måste jag "hem" till huset och packa det sista. Har egentligen bara lite köksprylar kvar, och lite småplock nere i källaren. Sånt där som man verkligen drar ut på för det känns bara rörigt. Men det ska nog gå.
Funderar på att gå dit en sväng på fredag, och fixa med lite sånt.

Ja nu drar det verkligen ihop sig. Är juh ganska precis två veckor kvar tills man får flytta nu =)

Publicerat den: 2009-09-16 kl 21:50:04 | Kommentera här! 0 st


Ljusparty

Nu är det bokat: Ljusparty måndag 28/9 kl 19:00.

Platsen är ännu inte bestämd eftersom det blir mitt i flytten. Får se om jag hunnit flytta eller ej.

Men ni som är intresserad av att komma; hör av er snarast. Så jag kan planera in vart man ska hålla till, om jag inte hunnit flytta, beroende på hur många som SKA komma.

Hör av er här eller på mobilen 070-3576854.

Publicerat den: 2009-09-16 kl 15:23:48 | Kommentera här! 0 st


Dåligt med kommentarer

Inte här då. Eller jo det är det också. MEN vet ni vad; det spelar inte mig såå stor roll. Visst är det supertrevligt med kommentarer, men det är inte därför jag skriver. För att folk ska kommentera.
Sen är det så klart supertrist att det faktiskt finns vissa folk som endast kommenterar dom bloggar som brukar kommentera hos dom själva.

Men men.

Det jag menar är att jag blivit dålig på att kommentera hos Er. Fast om man ska vara helt ärlig så har jag alltid varit dålig på att slänga iväg kommentarer, men ett tag var jag faktiskt riktigt flitig =)
Men nu har det stannat av. Orkar helt enkelt inte.

En stor del som gör att jag inte orkar är det där förbaskade lösenordet man måste ange för att kommentaren ska godkännas.

Hur som helst så läser jag, oftast, dagligen hos mina favoritbloggare. Ni borde veta vilka ni är.

Ska bättra mig med kommentarerna framöver, försöka iaf.

Publicerat den: 2009-09-15 kl 19:23:09 | Kommentera här! 4 st


Eget boende, tack!

Idag berättade jag för mamma om hur kul jag tyckte att gårkvällen hos pappa var. Jag skrattade åt allt och inget. Helt sjukt. Gissar även det kan bero på tröttheten.

Då sa hon: "Men du kanske skulle bo där då resten av året, medans A ska va pappaledig och så." Jag kände direkt att nej, det vill jag inte.
Det finns många anledningar att jag inte vill.

1. För att det inte känns som att ha ett riktigt hem. Jag är bara inneboende.

2. Jag har ingen lust att hålla överdrivet snyggt runt omkring mig, just för att jag inte BOR här. Bor bara här tillfälligt. Jag vill ha ett eget hem att pyssla med.

3. Jag kan inte göra precis som jag vill, för då får man påpekningar. Tex får jag inte spola varmvatten rakt ner i avloppet, även för bara några sekunder, för det är slöseri med pengar. Visst, det förstår jag. Men lite överdrivet är det ändå.

4. Det är lite orättvis fördelning i detta hushåll när brorsan bor här. Han fyllde 18 i sommar, och får total uppassning av pappa. Han hjälper aldrig till med mat eller disk. Han fixar inte sitt eget fika. Han tvättar inte. Han städar inte. Så vill jag inte ha det där jag bor.

Hoppas hoppas inte det dröjer längre än ca 2 veckor tills jag får MIN lägenhet.
MIN lägenhet, där jag kommer få göra precis vad jag vill. Inom vissa gränser då förstås, men jag slipper ha nån som säger åt mig vad jag ska göra och vad jag inte får göra.




Publicerat den: 2009-09-15 kl 19:13:39 | Kommentera här! 3 st


Dom senaste dygnen..

Kul att höra att nån saknar mitt bloggande iaf =)

I tisdags kväll började jag känna av lite lite ont i halsen. Tog lite homeopatmedicin, för att förhoppningsvis slippa den värsta förkylningen.
Onsdag morron kändes det ungefär likadant. Varken bättre eller sämre. Och det är juh helt ok.

Var ute på lite äventyr under dagen, och när vi väl landade hemma hos pappa igen så kände jag mig inte alls kry. Gissar på att jag hade feber, hade en hemsk huvudvärk, frossa varvat med svettningar. Orkade ingenting alls.

Natten mot torsdagen fick jag sova hyfsat bra under natten. Mellan 8-9 timmar. Och det är ovanligt nu för tiden vill jag lova. Det var även väl behövligt, med tanke på förkylningen.
Så igår torsdag vaknade jag och gick upp runt 8:30. Mådde bra mkt bättre då. Inte alls slö i kroppen som dagen innan.

Spenderade kvällen hos mamma. Kom tillbaka hem till pappa i vettig tid. Lilleman somnade ganska direkt efter en flaska välling. Jag förberedde för att även jag göra kväll tidigt.
La mig och försökte sova, men gissar på att allt slem i halsen bidrog till att detta var helt omöjligt. Vid varje andetag, som dessutom var hälften så långa som normalt, så pep och rosslade det. Det gick verkligen inte att sova. Och eftersom det inte finns någon mottagning på pappas TV för tillfället så slog jag igång en Beck-film. Försökte somna i soffan under tiden, men det gick inte alls.

När filmen var slut förflyttade jag mig till sängen för att göra ännu ett försök att somna där. Men det gick inte alls. Så upp igen, slog igång en annan Beck-film. Försökte somna. Men det gick inte alls.
Startade datorn och kikade runt lite, innan jag bestämde mig för att det fick bli ännu en film. Vid det laget var klockan 6:30.

Runt 7:30 ungefär tror jag att jag somnade till nån minut, innan lilleman vaknade. Då ville jag bara att han skulle somna om, så jag också fick sova. Men så blev det så klart inte.

Tog upp honom och satte honom i badet. Efteråt tog jag en dusch. Sen blev det frukost. Sen hade jag så pass mkt övertrötthetsenergi så jag städade badrummet här på övervåningen. Sen dammsög jag det värsta här uppe. Körde nån tvättmaskin. Gjorde mig iordning. Sen cyklade vi på jobbet.

Lite senare for vi hem till A för att kika på TV. Och när det var över var det dags för lilleman att sova. Tänkte då själv passa på att försöka sova, men så klart gick det inte. Inte förrän ca en timmes ytterliggare TV-tittande. Då lyckades jag somna ca 1 timme. Högst. Blev brydd att inte lilleman vaknat ännu, men han sov så gott. Försökte somna om jag med, men jag hade då hunnit bli föööör pigg.
Lilleman därimot sov totalt 3,5timmar. Och det minns jag inte sist han gjorde på dagtid. Skönt att få vara lite för sig själv iaf.

Bestämde att A skulle skjutsa oss till pappa när han kom hem från jobbet, så jag skulle hinna stöka undan lite innan pappa kom hem. Och så blev det.

Redan vid 19:30 ikväll såg han trött ut igen, men tänkte jag skulle försöka hålla honom uppe en stund till iaf. Vid 20:30-21:00 la jag honom. Men inte skulle han sova då inte. Så han fick komma upp en stund, och var nöjd med det. Men sen blev vi ovänner, för att han inte fick göra som han vill. Försökte lägga honom, och efter lite gnäll och skrik så somnade han. Trodde jag.
Så fort jag skulle lägga honom i sin säng så satte han igång igen. Försökte söva honom i sin säng, men utan resultat. Tog upp honom till min säng. Men det gick inge bättre. DÅ började jag tappa tålamodet. Efter 1,5 dygn vaken så orkar man inte alls mkt, och minsta lilla kan få en att bryta ihop. Dock var man tvungen att behärska sig efs pappa och hans fruntimmer var hemma.

Tog upp honom och tvingade i honom nässpray. Sen somnade han i min famn i soffan, men vaknade och skrek så fort jag försökte lägga honom i sin säng. Tog upp honom igen, och satte mig vid datorn. Oh då äntligen somnade han. För ca 30 minuter sen.

Själv har jag en stark känsla att jag inte kommer kunna sova inatt heller =/ Känns som det kan komma att bli vaken-i-två-dygn, och det skulle vara drygt som satan. Speciellt när man har lilleman. Men skulle det visa sig att även denna natt blir sömnlös så får jag nog prata med A om att han ev får ta ledigt på söndag och ta hand om sin son, så jag iaf får vila mig från det.

Usch vad jobbigt det kändes nu. Jobbigast är att inte kunna sova fast man är så satans förbannat jävla trött. Skulle kunna betala dyra pengar bara jag fick sova utan problem inatt. Men i vilket fall som helst så somnar man nog till slut av total utmattning.

Publicerat den: 2009-09-11 kl 22:59:55 | Kommentera här! 0 st


Utmaning

Tre saker:

Kylskåp:
Bregott, mjölk, fil

Frys:
Köttfärs, glass, frysta bär

Skafferi:
Välling, havregryn, strösocker

DVD-hyllan:
Hur man blir av med en kille på 10 dagar, Mean Girls, Sunes Jul

Bokhyllan:
Har ingen bokhylla =)

Handväska Skötväskan:
Blöjor, kläder, våtservetter

Sminkväska:
Har ingen sminkväska.. än =)

Badrumshylla:
Parfym, mousse, hårspray

Cd-hyllan:
Goo Goo Dolls, Green Day, Blink 182

Förråd:
Har inget förråd än =)

Hjärna:
Mat, öl, ostbågar =)

Jackficka:
Mobil, kortfodral, snusdosa

Kryddskåp:
Salt, peppar, vitlökskrydda

Barskåp:
Glögg, XAnte, Marinella

Köksbänk:
Diskmedel, knivblock, micro

Sängbord:
Tavlor, ljuslyktor, lampa

Hatthylla:
Halsduk, mössor, vantar

Garderob:
Kläder, fotbad, sängkläder

Fönstren:
Gardiner, lampor, blommor

Duschen:
Schampo, balsam, tvål

Skohyllan:
Skor, små skor, större skor =)

Jag utmanar:

SOYA, Maria K och Jessica

Publicerat den: 2009-09-05 kl 19:16:28 | Kommentera här! 1 st


Lite förbannad

Haft en underbar kväll!

Under dagen så var man ute på äventyr. "Hem" och hämtade lite prylar, kikade på TV, ner på jobbet, lunchade på panpizzabuffé från Wärdshuset.
Sen hem och inväntade A, som skulle hämta O.
Passade då även på att städa duschen, som inte var den fräschaste.

Sen kom Helena hit, så vi ölade lite. Nån timme senare for vi hem till henne för 2 nachotallrikar och nån mer öl. Sedan vidare mot Dvärsätt, för att hälsa på Helenas M. Tog nån öl där, innan vi for vidare till stan.

Mötte upp flickorna på The Rock. Drack och surrade massa skit och hade allmänt trevligt.
När sen våran sljuts kom så såg jag ett sms av A, där man fick vissa beskyllningar hit och dit. Dock känner jag mig inte skyldig för 5 öre. Jag har absolut inte gjort något fel. Felet är att han inte har någon som helst koll. Och egentligen borde han få stå för det själv. Jag har varit braaaaa nog generös med mest all delning av Os saker, men inte enligt honom.

Så det surade ner mig bra mkt. Är hyfsat irriterad nu.

Publicerat den: 2009-09-05 kl 01:41:10 | Kommentera här! 2 st


En TV rikare!

Först fick jag invänta rörmockaren, som skulle komma runt 10.
Ca 10:45 dök han upp. Sen tog jobbet ca 10-15 minuter.

Efter det gick jag och O på ICA. Sen hem för att kika på Sjunde Himlen. Pappa kom hem på lunch, och gosade lite med lilleman. Sen stack han på jobbet igen.
När TVn var slut gick vi ut igen. Gav lilleman en flaska välling i vagnen, men inte skulle han sova inte. Gick in på jobbet en sväng, och fick veta att Gunnel hade en TV till övers. Så vi gick dit för att kika på den. Blev även bjuden på fika.

Sen tog vi en sväng på jobbet igen. Och då skulle självklart inte lilleman sova. Försökte söva honom på vägen hem runt halv 3, men då skulle han bara sitta upp. Slutligen somnade han i sin säng hemma, och sov ca 1 timme.

Skulle ev få TVn, datprn pch dammsugaren hitkörd, men det verkade köra ihop sig ganska rejält. Men så ställde A upp som bärhjälp, och det tackar jag för!! Så jag fick hit alla grejer idag.
TVn är en "gammal" tjock TV, med jäkligt bra bild tydligen, med tillhörande ben och glashyllor. Helt ok till att börja med. Så när man sparat undan lite pengar så kanske man kan köpa sig en platt-TV =)

Vid 21:30 fick jag äntligen lilleman i säng. Kan juh hoppas han ger mig och sig själv sovmorron imorron =)

Publicerat den: 2009-09-03 kl 22:31:55 | Kommentera här! 1 st