Mors Dag

När vi kom hem till mamma så gjorde hon sig iordning, sen gick vi ut en sväng. Blev dock ingen långtur, det har varit på tok för varmt för det. Fick lite solbränna också =) Måste nog börja använda solskyddskräm nu, så man slipper se ut som en kräfta hela sommaren.

Sen blev det nån kall öl i finvädret på deras altan. Gött! Tog även en sväng bort på dagis så O fick gunga lite där.

När A hade vaknat så ringde han och skulle komma dit han också. Och med sig hade han en blomma till mig. Så idag har jag fått två blommor =) En av A från O, och en av mamma från O. Tack så mkt!

Blev grillat till middag där, lite TV-spel och sånt.. innan det var dags att packa ner O i vagnen och vandra hemmåt. Han var såå nära att somna hemma hos mamma. Tycker det brukar märkas en grym skillnad på honom när man varit hemma en dag och när man varit hos mamma. För hos mamma finns det massa folk som mer än gärna tar sig för med att underhålla honom. När jag är hemma själv med honom är det väldigt sällan jag orkar hålla igång en hel dag, vilket kan resultera i rastlöshet.

Men trots detta så var han svårlagd när vi kom hem. Men nu äntligen sover han. Själv ska jag köra igång lite tvätt, vattna blommor, duscha.. och när det är färdigt ska jag kika på Saltkråkan tillsammans med en kall öl =)
Nu blir jag ensam två nätter i rad, efs A ska jobba natt.
Dessutom är jag "ledig" två veckor nu också =) Ska försöka hinna med lite pyssel då. Gräset måste klippas, och jag har absolut inga problem med det. Det enda problemet för mig är att få igång klipparen. Men det ska nog lösa sig.

Publicerat den: 2009-05-31 kl 21:45:37 | Kommentera här! 3 st


En helt underbar kväll!

Minns knappt sist jag hade en så rolig kväll. Det var dock lite lite folk, får hoppas på mer nästa gång =)
Tack Bea och Ylva för en toppenkväll! Det måste vi göra om, snart.

Annars är det Mors Dag idag. Förväntar mig inte att få något. Har dessutom inte köpt nånting till mamma. Tycker egentligen inte det är presenter som är det mest väsentliga. Hade jag varit en annan typ av person så hade jag berättat för mamma hur mkt jag älskar henne. Men sånt har jag svårt att uttrycka.

Funderar på att vandra dit en sväng. Efter endast 3-4 timmars sömn i natt.
A sover, och han ska jobba i natt. Så därför tänkte vi hålla oss borta tills han vaknar, så han får sova ostört.

Publicerat den: 2009-05-31 kl 09:27:38 | Kommentera här! 2 st


Några öl senare..

Tog och planterade blommorna nu ikväll. Kändes som det var lika bra, så slipper man tänka på det framöver. Det enda att tänka på nu är att ta in dom under nätterna, så länge det fortfarande är frost då.
Annars är det bara att se dom växa, förhoppningsvis =)

Har hunnit med nån öl också. Det är livet det. O har dessutom inte vaknat en enda gång sen han somnade mellan åtta och halv nio. Det bådar gott inför natten.

Imorron är det planerat en promenad med Zandra och Jenna på morronen. Tydligen ska det bli strålande sol i helgen, så det gäller att passa på att ut och röra sig innan det blir för varmt.
Sen får man se om man hinner/orkar med en eventuell promenad med mamma på eftermiddan.

Och sen på kvällen drar jag och Ylva på dans!!

Publicerat den: 2009-05-29 kl 23:33:39 | Kommentera här! 0 st


Massa minus!

Förra veckans vägning visade på minus.
Idag visade också vågen på minus.
Vad glad jag blir!
Speciellt efs jag denna vecka knappt varit ute och rört på mig alls. Och att jag dessutom avnjöt en hel del öl förra helgen.

Nu är jag "ledig" i två veckor, så nu ska det promeneras en massa så jag får behålla detta minus. Och kanske få ännu ett minus nästa vecka.

Blev även några hundra minus på mitt konto idag. Jag och mamma for iväg för att handla blommor till mina blomlådor och amplar. Så vi får väll se om detta är något för mig.
Har varit lite gruvsam inför det här med att handla blommor. Har känt att jag inte vill ha en massa färgglada blommor ute. Men när vi kom dit så insåg jag att det finns juh en massa fina vita blommor också. Så såna blev det, men även lite blått och rosa. Bilder kommer när dom är planterade =)

Publicerat den: 2009-05-29 kl 20:38:14 | Kommentera här! 2 st


Dags för lite nytt

Gick och la mig i hyfsad tid igår. Men kunde verkligen inte somna. Gick upp och kikade på TV en sväng, innan jag gjorde ett nytt försök att lyckas somna. Men icke.

Ist låg jag och tänkte på våran hallbyrå. Kom helt plötsligt på att den inte alls passar i hallen. Insåg också att det är dags att betsa den, för den är verkligen inte snygg just nu.

Så direkt då jag kom på jobbet imorse, så satte jag igång att plocka iordning allt jag kunde tänkas behöva.
När jag kom hem ikv, vi hade ätit middag, O hade somnat, så satte jag igång. Så nu är den betsad.
Imorron ska toppskivan lackas första gången.

När detta projekt är färdigt så ska den flyttas in i sovrummet. Det blev så tomt där spjälsängen tidigare stod. Och det kan gott behövas lite mer förvaring där inne. Dessutom ska det upp lite tjusiga saker på den =)

I samband med att detta färdigställs så ska även en del andra småsaker göras i sovrummet. Måste försöka göra något åt dessa kala väggar osv. Och då känns det bra att ta detta rum för rum =)

Publicerat den: 2009-05-28 kl 21:52:49 | Kommentera här! 0 st


Utbildningsdags

Ikväll är det dags för en kort utbildning inför valet den 7 juni. Alltså, inte en utbildning i hur man röstar. Utan för att jobba med valet.
Sist när det var det stora valet så jobbade jag. Var ganska drygt, efs det var många som röstade då. Och sen att sortera och räkna alla röster.. när det blev fel så var det bara att börja om.

Tur det blir en lite mindre tillställning den här gången. Är dock inte såå pepp på det, men visst är det härligt att tjäna lite extra pengar, på en söndag dessutom =)

Publicerat den: 2009-05-27 kl 11:32:56 | Kommentera här! 2 st


Fy faan, vad vidrigt!

Idag fick jag en mindre trevlig upptäckt under lunchen. Eller rättare sagt; I lunchen.
När vi köper mat från Wärdshuset så brukar jag ofta ha tagit majs i min salladslåda. Det har varit en klar favorit under många år.

Men från och med idag kommer jag nog ALDRIG mer äta majs. För idag, när jag satt och åt, så såg jag plötsligt något som verkligen inte hörde hemma där. Visste inte vad det var först, men ganska snart visade det sig vara något slags djur.



Slängde ifrån mig lådan med majs, och var tvungen att dricka både det ena och det andra för att få bort den där äckliga känslan av att jag var såå nära att äta en sån där vidrig varelse.

Den minskade aptiten höll i sig även vid middagen hemma tidigare ikväll.

Publicerat den: 2009-05-26 kl 21:16:01 | Kommentera här! 2 st


Rensa, rensa, rensa

Tog tag i utrymmet under trappen idag. Rensade ur allt. Tog bort hyllan som inte var alltför stadig.
Dammsög. Flyttade in alla plastbackar med kläder igen, i snygga staplar =) Flyttade även in en lagerhylla där, som jag fyllde med lite småsaker.

Nu blir det till att invända fredag, då det förhoppningsvis kommer hem fler stora plastbackar. För då ska det minsan rensas lite mer bland mina och Os kläder. Sen ska jag även rensa bort en massa saker i lådor och hyllor, sånt som bara ligger för att man inte har nånstanns att ha det. Vill ha mindre grejer framme, så det blir lättare att städa. Vill få ordning på detta. Nu helst. Men gärna igår.

Publicerat den: 2009-05-26 kl 21:11:30 | Kommentera här! 0 st


Leva eller överleva?

Vissa dagar känns livet bara jobbigt. Man tänker; vad är meningen med detta?
Självklart lever jag för O. Han är mitt allt.

Men med egna barn i sitt liv så blir allt annat så jobbigt vissa dagar. Såna dagar då man har en massa saker man måste/borde göra, samtidigt som det finns saker man vill göra. Och hur man än vänder och vrider på det så går det inte ihop. Man hinner/orkar bara göra alla måsten. Och när dom är överstökade, ja då är det dags för sängen, för att återigen börja om imorron. Känns så meningslöst.

Just nu känns det inte som man lever, utan man gör bara allt för att överleva. Men visst måste väll livet gå ut på mer än det? Har för mig att jag hört att livet går ut på att man ska leva..

Publicerat den: 2009-05-25 kl 22:39:09 | Kommentera här! 1 st


Världens sötaste 10-månaders


Min lilla sötnos!


Tycker han är så otroligt duktig. Och nu för tiden ser man tydligare alla nya framsteg han gör. För nu är det nya saker mest varje dag. Märker på honom hur mkt mer nöjd han är nu när han kan resa sig upp mot saker.

Publicerat den: 2009-05-24 kl 20:20:49 | Kommentera här! 3 st


Finväder

O vaknade inte förrän vid 9-tiden imorse. Men vad vet man, han kan juh ha varit vaken längre än så men att vi inte ens hört honom. Hans rum ligger vägg i vägg med vårat rum, men den här helgen när man druckit en del öl så sover man mkt tyngre =)

En sak vet jag säkert iaf, och det är att vi sluppit gå upp och plugga i napp dom här två nätterna han sovit i eget rum. Tror inte ens han gnällt något på nätterna heller. Iaf inget som man lagt märke till, och behövt gå upp för. Kanske han trivs bättre med att sova i eget rum =)

Blev en långpromenad med mamma idag på strax över milen. Kikade förbi på marknaden på Krokomsporten också. Sen hem till dom för lite TV-spel och glass.

Just nu har O två blåmärken i pannan. Blir nog fler också, nu när han börjat ställa sig upp för fullt. Kan inte ens titta bort förrän han rest sig upp. Kul, men jobbigt på samma gång.
Och man kan faktiskt inte ha ögonen på honom precis hela tiden.

Idag har han bara sovit en gång. Får hoppas han somnar gott för natten om högst en timme.
Ska köra igång grillen om ett tag, så den hinner bli varm tills A kommer hem. Blir grillade hamburgare idag med =)

Publicerat den: 2009-05-24 kl 18:04:08 | Kommentera här! 1 st


Nattuggla?

Idag har vi haft Ylva, Tobias och Nicklas här på grillning. Verkligen supertrevligt.
Grillade hamburgare för en gångs skull. Riktigt gott.

Tyckte att O fick uppmärksamhet hela tiden, och verkligen fick leka av sig. Gjorde honom klar för natten vid halv 8. En timme senare fick han kvällsvälling. Och han somnade. Men det tog inte många minuter förrän han var klarvaken. Och jag orkar inte höra på gnäll, så han fick komma upp.

Och han ställer sig upp mest överallt nu, så det roade han sig med ett par timmar. Undrar om det är därför han har svårt att komma till ro och somna i tid..? Har iofs "bara" varit så här två kvällar i rad nu, men jag räknar på flera framöver.

Sen har vi nu sett klart Villervalle i Söderhavet. Var nära till tårar på slutet, när dom skulle åka hem från sin underbara semester. En helt underbar serie det där!!

Imorron blir det förhoppningsvis en hyfsat tidig promenad med mamma. Skulle tydligen bli bra väder imorron, så det var smartast att gå innan det blir för varmt.

Så nu blir det sängen.

Publicerat den: 2009-05-24 kl 00:38:36 | Kommentera här! 0 st


Ännu en ny garderob

I torsdags fick jag ett samtal av min morbror. Tror aldrig tidigare han ringt mig.
Han undrade om vi var intresserade av ett gäng barnkläder, för nu höll dom på att rensa bort sånt som var för litet. Tänkte direkt att det måste vara kläder för en 1-1,5 åring efs deras minsta iaf måste vara 2 år nu.

Igår kom momma och moffa hit med kläderna, och det var en kartong + en påse med kläder, ytterkläder, skor och strumpor.
Började gå igenom allt, och insåg att ALLT är sånt som O kan ha nu och inom en snar framtid. Förutom ytterkläderna då, som mest var vinterkläder. Och det kommer behövas större storlekar av sånt till vintern.

Så nu fick O ännu en ny garderob. Med begagnat iofs. Men sånt är mindre viktigt. Kläder går alltid åt. Och nu kan jag låta det gå ännu längre mellan tömningarna av Os tvättkorg, samtidigt som han kommer kunna ha nya kläder varje dag =)

Publicerat den: 2009-05-23 kl 14:42:31 | Kommentera här! 2 st


Villervalle i Söderhavet

Är det fler än jag som känner till den serien?
Tittade på den på TV när jag var mindre, samtidigt som vi spelade in alla avsnitt.

Och nu dom senaste åren har jag blivit grymt sugen på dessa filmer som är gamla, och väldigt svåra att få tag på. Ang Villervalle så hade tydligen SVT råkat radera hela serien från sitt arkiv. Och den finns inte utgiven på DVD eller VHS.

Hade turen att hitta till ett forum, där jag kom i kontakt med en tjej som kämpat och kämpat för att få till en hyfsad inspelning från VHS till DVD. Och jag fick köpa ett ex av henne =) Kan inte nog tacka henne för detta.

Så igår kikade vi på första DVDn av två, och en del av den andra skivan. Får se om man ska se klart resten ikväll.

Natten som var så fick O premiärsova i sitt eget rum, och dessutom längst ner i sin säng. Eftersom han oftast står upp i sängen på mornarna så kändes det som det var dags att sänka ner den i botten nu. Dock somnade han inte förrän runt 22:30. Vaknade vid 8 imorse.

Har hunnit ut på en promenad idag. Får se om man kan följa med mamma ut en sväng senare också. Skulle som vara grett det.
Sen blir det antagligen grilla hamburgare till middag.. och nån öl på det =) Slog till på en hel platta från bolaget igår. Tyckte verkligen om ölen som pappa bjöd på i torsdags.

Publicerat den: 2009-05-23 kl 14:35:41 | Kommentera här! 0 st


Strömavbrott

Imorse vid halv 9 slocknade allt här hemma. Strömavbrott.
Jag hade tvätt kvar sen igår kväll, som jag alltså inte kunde göra mkt med.
Jag hade tänkt dammsuga en massa, men kunde inte göra så mkt åt det heller.

Ist tänkte jag att jag skulle duscha. Men inte heller det gick. Antagligen för att vi har fjärrvärme nu.

Så då gick jag ut en sväng med pappa och O. Blev runt 7-8km iaf.

Kom hem och strömmen hade kommit tillbaka. Men till och från ett tag till så slocknade allt. Fick till slut duscha. Och sen stack A och O till stan. Så då blev man själv.

Passade på att dammsuga överallt då. Dammade lite. Torkade golv. Körde igång en tvättmaskin till. Och efs vädret är (var) fint så blev jag ölsugen. Dessutom gjorde nog städningen sitt också =) Så pappa var snäll och kom hit med nån öl åt mig =)

Nu blev dock vädret inte så fint. Solen gick i moln och nu regnar det. Men öl är gott ändå =)

Publicerat den: 2009-05-21 kl 13:38:16 | Kommentera här! 0 st


10-månaderskontrollen

Gick igenom lite av vad O kan just nu. Sen var det vägning och mätning. 10,5kg. 76,5cm lång. 47,5cm runt huvudet. Såg mkt bra ut. Så nu ska vi inte dit förrän om två månader. Vilket betyder att nästa gång är det dags för 1-årskontrollen med läkaren närvarande. Kan bli spännande. Vaccinationsdags igen då också.

Idag var dessutom första gången på 10 månader som O började grina på BVC. Har aldrig hänt förut, förutom i samband med tidigare vaccinationer. Blev lite brydd. Men men..

Annars så har man jobbat idag. Blev inget målande idag efs det har regnat till och från hela dagen. Får se hur det ser ut imorron, om man törs måla någe då. Annars blir det nog till helgen.

Skulle nästan hoppas lite lite på sämre väder imorron, för då kan man med gott samvete ta tag i lite storstädning här hemma. Det är på tiden.

Publicerat den: 2009-05-20 kl 21:11:38 | Kommentera här! 1 st


Mycket på gång

Idag är det exakt 1 månad på dagen, tills jag fyller år. 23 år närmare bestämt.
Detta innebär även att det är exakt 2 månader på dagen, tills O fyller 1 år. Fatta! Han är snart 1 år. Vart har det här året tagit vägen?

Hur firar man en ett-årings födelsedag?

Publicerat den: 2009-05-20 kl 09:03:05 | Kommentera här! 3 st


Uppdaterat

Klicka här.

Publicerat den: 2009-05-19 kl 21:31:40 | Kommentera här! 2 st


Måla om

Ända sedan vi målade om huset förra sommaren så har jag inte riktigt trivts med färgen. Eller kulören kanske man ska säga. Slutresultatet blev inte alls som jag hade tänkt mig. Iaf inte runt fönster och på knutar.
Och nu när sommaren är på intågande så såg jag min chans att få detta tillrättat.

Kikade ut lite nya kulörer som skulle kunna passa. Blandade till några provburkar. Gick hem och provmålade. Ska göra en andra strykning imorron, så får man se vilken som tar sig bäst. Blev faktiskt lite beslutsångest nu. Men allt är nog bättre än det som varit hittills.

Imorron är det BVC-dags på morronen. Sen hem och måla lite mer, innan man ska iväg och jobba. Hoppas man hinner bestämma sig för vilken kulör man ska ha, så man hinner blanda till det imorron. För sen har jag pratat med pappa om lite målarhjälp. För A var inte så sugen på att hjälpa mig. Men pappa ställer alltid upp =)
Så om det är finväder på torsdag så kör vi lite målning på dan då, innan det är TV-spelsmaraton hemma hos mamma =)

Publicerat den: 2009-05-19 kl 21:28:46 | Kommentera här! 1 st


Veckans planer

Måndag - Avslutning på babysimmet. Känns faktiskt skönt att slippa ha den tiden att passa in framöver. Får se om man försöker komma med i nån ny grupp till hösten, eller om man ska avvakta. Det ger juh resultat, det ser jag klart och tydligt. Och det kanske skulle gå ännu bättre till hösten, när han dessutom passerat 1 år.
Tänkte unna mig mat från McDonalds efteråt, efs det är sista gången man är inne i stan regelbundet =)

Tisdag - Inget planerat förutom jobb.

Onsdag - Oliver blir 10 månader! Vi ska då även iväg på BVC, för 10-månaderskontrollen.

Torsdag - Ledig från jobbet. DET är något som är bra med det här jobbet, jämfört med att jobba på tex sjukhemmet. Att alla dessa röda dagar, storhelger osv, är man ledig.

Fredag - Jobb.

Sen får man se om man kanske skulle ta på sig att jobba nån lördag. Bra med lite extra timmar och extra pengar =)

Publicerat den: 2009-05-17 kl 14:28:46 | Kommentera här! 3 st


Nationaldag och födelsedag

Norges nationaldag, och jag hoppas Tanya och Henke har en underbar dag i grannlandet på nationaldagen! =)
Det är även Olas födelsedag idag. Ska dit och äta tårta om en stund. Sen blir det nog middag på Mr Wok.

Har varit ute och gått med mamma på förmiddan. Mot Kälen. 9km. Strålande sol. Inte ett moln på himlen.

O sover sin andra omgång just nu. Har sovit ca en timme. Och idag kan det vara bra att han sover liiite längre, för det kan bli en lite längre kväll.

Har även funderat på det här med om man skulle börja få honom att sova bara en gång om dagen. För vissa dagar känns det stressigt bara det här att hinna pricka in sovtiderna under dagen. För det får inte bli för sent, men heller inte för tidigt.
Men samtidigt är det skönt om han kan sova en stund på förmiddan, för när jag är hemma med honom så blir det nu för tiden oftast en promenad på förmiddan. Och när man tar med honom ut i vagnen så är det en stor fördel om han är trött och sover då. För annars är det tveksamt hur nöjd han är dom där 2 timmarna man oftast är ute.

Hur gör ni andra med småttingar? Hur många ggr sover era ca 10-månaders under dagen? Tips på hur man kan vänja av med två sovningar.
För mina erfarenheter hittills av endast en sovning under dagen blir att när han lägger sig för natten så sover han en halv-en timme, sen vaknar han. Han tar det alltså som en middags-sovning. Och såna kvällar brukar sällan sluta bra.

Men sen tror jag mest att jag vill få bort två sovningar så länge jag inte ens är hemma på dagarna. När jag är hemma och har kontroll så brukar det lösa sig ganska bra. Men inte kan man ha en period då han får sova två ggr/dag, och sen en period då han bara sover en gång om dagen? Då blir nog han också förvirrad, när det inte finns några rutiner.

Publicerat den: 2009-05-17 kl 14:19:13 | Kommentera här! 0 st


En dag utomhus

Har varit ute en del idag. Två promenader, byggt gungställning, lekt.
Vädret har väll inte varit så där superbra, förutom promenaden med Zandra imorse. Då sken solen och det var riktigt skönt. Men resten av dagen har jag tyckt det sett ut som det varit regn på väg.



Blev lite premiärgåing med gå-vagnen ute. Dock var det nog lite klumpigt med skor på, hahah. Men sen är balansen inte heeelt hundra ännu. Törs inte riktigt släppa honom själv med den där vagnen än. Men övning ger färdighet, eller hur..? =)

O var helnöjd med att vara ute en stund. Han "kröp" omkring på gräsmattan, klättrade över stockar, plockade gräs. Han till och med ställde sig på knä, i riktig krypställning. Så det kanske inte är alltför långt borta ändå, den där riktiga krypningen. För att gå själv kan han gott få vänta med iaf 2 månader till =)

Publicerat den: 2009-05-16 kl 21:39:33 | Kommentera här! 3 st


Äntligen en ledig dag

Vi var igång redan strax efter 7 imorse.
Vid halv 10 gick vi ut med Zandra en sväng.

Nu väntar jag på att A ska bli klar, så vi kan gå ut och sätta upp värsta grymma gungställningen till O =) Var förbi jobbet en sväng tidigare idag och skaffade en babygunga. Så nu vill jag få upp den så han kan få gunga =)

Medans vi (iaf A) fixar med gungställningen ska O få premiärgå med en av gåvagnarna ute. Smidigt när man har två, så kan man ha en ute och en inne. Slippa dra in ytterligare skit.

Publicerat den: 2009-05-16 kl 12:35:39 | Kommentera här! 1 st


Städning igång

Kom hem strax före fem. Satte igång att plocka undan lite för att förbereda för dammsugning. När A stack vid halv sex så körde jag igång. Började med dammning av i stort sett alla ytor. Sen blev det dammsuga alla golv. Har hunnit torka golv i köket, v-rummet och hallen. Har sen tre rum kvar. + att jag tänkte dammsuga i tvättstugan och trappen.

Får se om det även blir en andra omgång med torkning. Känns inte riktigt som jag litar på att det blir riktigt rent när moppen blir skitig efter varje rum, och den är svår att få riktigt riktigt ren. Och just nu vill jag ha riktigt rent här, för en gångs skull =)

Ölen gör det definitivt lättare =)

Publicerat den: 2009-05-15 kl 19:24:36 | Kommentera här! 1 st


Utmaning

Soya utmande mig.

Utmaningen går ut på att jag ska skriva ner 5 saker som jag ska göra under året 2009 samt 5 personer jag vill utmana.

1. Komma i form
2. Jobba
3. Vara mammaledig
4. Fira min 23-årsdag
5. Fira Olivers första födelsedag

Utmanar:

Tanya
Stina
Maria
Jessica
Den som vill =)

Publicerat den: 2009-05-15 kl 19:21:55 | Kommentera här! 0 st


Hjärnsläpp

Tog mig inte ut på nån promenad imorse. Heller. Har endast blivit en promenad den här veckan. Eller om det var två. Och det märks på vikten. +1,2kg. Men jag är inte missnöjd för det, för 57kg är ändå helt OK för mig =) Får ta nya tag under helgen och nästa vecka.

Imorse gjorde jag något som jag aldrig tidigare gjort. Jag tog på mig samma strumpor som jag hade igår. Herregud. Vart är detta på väg.

Dessutom luktar det en massa mystiskt hemma hos oss nu för tiden. Och det är O och katterna som är skyldiga. Bajspåsar hit och dit. Bara för att en viss människa i hemmet inte klarar av att slänga sånt i hinken med lock. Så innan jag gick på jobbet imorse beordrade jag A att tömma ALLA bajspåsar, öppna fönster i alla rum och vädra vädra vädra. För när jag kommer hem i eftermiddag så ska det dammsugas. Och det ska dammtorkas. Och det ska ev skuras golv. Och slutligen ska det eldas doftoljor och rökelser.

Dock får jag göra detta själv, efs A ska iväg på nånting med sitt jobb. Igen. Men jag hoppas O låter mig pyssla med lite sånt. För nu behövs det verkligen.
Tänkte även köpa med mig nån folköl hem. För storstädning utan öl går inte riktigt ihop för mig =)

Publicerat den: 2009-05-15 kl 10:46:51 | Kommentera här! 2 st


Dags att uppdatera garderoben

Kvällen igår blev inte riktigt som jag tänkt mig. När vi kom hem från stan och näst sista gången på babysimmet så fixade vi mat.

Strax efter åtta gick jag och la mig med O i våran säng. Han stökade på bra länge. Visste inte riktigt vilken sida han ville ligga på. Till slut somnade vi båda två. Jag blev väckt vid midnatt. Gjorde mig klar för att lägga mig för natten. Fick sova kanske 1 timme innan O vaknade och höll igång. Somnade om efter en flaska välling.

Och denna vakna-flera-gånger-natt resulterade i att jag inte alls tog mig upp för en promenad med mamma imorse. Men men. Kanske var välbehövligt med sovmorron iaf. Får göra ett nytt försök imorron.

Har klickat hem lite "nya" kläder från Tradera till O. Storlek 74 börjar på att vara för litet. Tycker därför det är onödigt att söka kläder i kategorin 74/80. Så det blev några nya bodysar och byxor i stl 80-86/92.
Kom ner på jobbet imorse, och fick en påse av mamma. Med en halv ny garderob från Lindex som hon köpte igår när hon var in till stan. Superfina kläder. I stl 80-86.
Så nu blir det nog till att ta en storrensning i hans garderob nån dag, och plocka bort allt sånt som verkligen är för litet. Dumt att spara på sånt nu när han får en massa nytt =)

Publicerat den: 2009-05-12 kl 11:47:04 | Kommentera här! 4 st


Några nya inlägg

Klicka här

Publicerat den: 2009-05-10 kl 08:51:49 | Kommentera här! 1 st


En orbitrek rikare

Killen jag ev skulle köpa orbitreken av, som jag hittade på Blocket, erbjöd sig att köra hem den åt mig. Vi bor juh inom samma län, men det är ändå en bit att åka. Men efs han skulle in till stan så tog han en sväng förbi Krokom imorse. Supersnällt! Han ville dessutom inte ens ha betalt för det.

Så nu står den här hemma. Ska så småningom flytta den in till v-rummet, så man kan kika på TV medans man kör ett race =) Tror nog det här med motion kommer gå ännu bättre nu, när man kan träna även om man inte tar sig ut.

Blev en kort promenad med Zandra och Jenna imorse. Bara 5km. Typ hälften av vad vi brukar gå. Hahah. Tog oss iväg redan vid 8, efs jag var tvungen att vara hemma till 10 för att ta emot killen med orbitreken.

Ev så blir det nog en promenad med mamma sen ikv. Ska få i oss lite mat först bara. Tänkte grilla kyckling idag, med egengjord klyftpotatis och bea. Mmm!

Publicerat den: 2009-05-09 kl 16:50:18 | Kommentera här! 1 st


Det måste vara ett mirakel

Den senaste veckan hoppade jag över promenader dom första fem dagarna.
Dom senaste tre dagarna har jag gått en sväng om dan + en del steg på jobbet.

Resultatet hade jag verkligen inte räknat med.

-1,3kg. På en vecka.

Men jag misstänker starkt att det beror på att jag äter bättre när jag jobbar. Först frukost hemma. Sen lunch på jobbet. Och sen middag hemma. Och därimellan lite fika. När jag går hemma på dagarna så blir det i stort sett aldrig lunch. Och dom dagar då det blir nån form av lunch så är det knappt märkbart.

Sen tror jag även starkt att det beror på det otroligt minskade intaget av dricka i alla former. Dricker mest vatten nu för tiden. Och det gör nog stor skillnad.

Så nu har jag bara 1,8kg kvar till det viktmål jag har, på 54kg =)
Men sen gör det verkligen ingenting om jag skulle gå ner lite till också.

Publicerat den: 2009-05-08 kl 06:27:12 | Kommentera här! 8 st


Kan bli en intressant morrondag

Imorron blir det jobb. Och jag hoppas hoppas att jag kan få komma ifrån nån timme mitt över dan. För isf ska jag följa med Helena och Sandra in till stan en sväng. Helena ska pierca naveln, och det är denna kvinnan som ska göra det. Har följt hennes blogg några år. En helt underbar blogg!

Och det skulle vara grymt roligt att få träffa henne live =) Så varför inte ta denna ypperliga chans till det?

Sen får vi se hur jag hanterar detta den här gången. Sist när Helena skulle pierca sig, i tungan, så följde jag med för att kunna köra hem. OM Helena skulle bli dålig.

Men det slutade med att det var JAG som nästan svimmade. Hahah. Jag såg svart. Jag hörde bara ett pipljud en lång stund efteråt. Jag blev alldeles kallsvettig. Jag var verkligen inte kapabel till att köra hem. Men då var det tur att Helena klarade sig fint =)

Publicerat den: 2009-05-07 kl 20:09:22 | Kommentera här! 1 st


Från Göteborg till Stockholm

Nu har jag nått mitt första mål på Tappa. Jag har gått från GBG till Sthlm. Totalt 427,1km.
Startade om på en ny karta, och har med dagens steg hunnit gå 13,3km på den nya sträckan redan. Så detta mål blir till att gå från Malmö till Berlin. Totalt 499km. Spännande =)

Är även grymt sugen på en sån där Orbitrek. Så man kan träna fast man jobbar på dagarna. Alltså att man kan köra en omgång på den på kvällarna om man inte orkar ta sig ut. Eller dom dagar då vädret inte är promenadvänligt.
Har hittat en billig på Blocket. Får se om man slår till på den.. eller om det råkar vara så att svärmor har en att sälja =)

Tänkte ev snart göra kväll. Om man nu har ro i kroppen att kunna sova. Har haft världens mest besvärliga O ikv. Grin och skrik i närmare en timme. Ingenting alls som dög. Slutade med att jag gav honom en alvedon, och han lugnade ganska snabbt ner sig och somnade.
Får se om jag orkar upp och följa med mamma ut imorron bitti igen. Planen är den iaf.

Sen är det föräldragrupp. Och efter det får man se om man ska gå en sväng. Lär väll inte bli nå jobb imorron med andra ord.

Publicerat den: 2009-05-06 kl 21:52:59 | Kommentera här! 5 st


Slappat till

Har inte varit ute och gått sen i torsdags. Det är alltså 5 dagar utan motion. Har iofs gått lite på jobbet, och man får väll vara glad för det lilla.
Missade morronpromenaden med mamma både i måndags och igår. Men idag körde vi på tredje gången gillt, och jag tog mig upp i tid!

Är verkligen ingen morronmänniska. Eller så beror det helt enkelt på att man envisas med att få så mkt vaken tid som möjligt på kvällarna. För dom lediga kvällarna är guld värda nu när man jobbar på dagarna.

Men ikväll SKA jag försöka komma i säng i tid. Kanske direkt efter Rent Hus. Men senast kl 22:00 måste jag försöka komma i säng ikväll. Måste se till att vara utvilad så man både orkar med en promenad och jobba. Kan inte fortsätta på detta slappa viset.

Publicerat den: 2009-05-06 kl 06:43:48 | Kommentera här! 1 st


Framsteg

Nu dom senaste dagarna har O börjat använda sig mer och mer av knäna för att ta sig upp till saker, och över saker. Men det är bara sånt med lagom höjd än så länge. Och han har inte fattat ännu att man kan ställa sig på knä för att krypa. Men hur som helst är det framsteg, och det är såå roligt!
Har lagt in ett filmklipp med det på Familjeliv. Har ännu inte orkat sätta mig och försöka mig på det här med att lägga upp filmklipp här på bloggen.. så det får vänta ytterligare ett tag.

Annars då.. så gruvar jag mig liiite för ikväll. O sov sin första lur när jag klev upp strax efter 12 idag. Vet inte hur länge han sov, men han vaknade inte långt efter mig.
Han såg väldigt trött ut där vid halv 4 idag. Tänkte då lägga honom i vagnen och låta honom sova ute, medans jag skulle passa på att dammsuga. Han somnade till, i nån minut. Men nästan direkt då jag drog honom utanför dörren så vaknade han. Försökte söva honom, men det gick inte. Och efs det då nästan var dags för honom att äta så gjorde jag en flaska välling, i hopp om att han skulle somna på den och sova gott en stund. Men icke. Så han fick komma upp igen. Och han har varit ovanligt nöjd och glad hela eftermiddan.

Runt halv 8 la jag honom i sin säng, och han somnade nästan direkt. Nu är det bara att hoppas att dom där få minutrarna han sov i vagnen på eftermiddan räknas, för annars kommer han snart att vakna och vara vaken nån timme innan det är dags att sova för natten. Har haft erfarenhet av det tidigare.

Börjar som sagt jobba imorron. Och redan kl 05:00 imorron bitti har jag bokat in en promenaddate med mammsen. Herregud. Hur ska det gå.. Eller jag tror inte det blir några problem att ta sig upp och gå ut. Det som kan bli problem är hur man sen ska orka men en dag på jobbet från 8-18.

Publicerat den: 2009-05-03 kl 20:23:39 | Kommentera här! 2 st


Trevlig kväll

Kvällen började lite senare än planerat, men det gjorde ingenting. Förfesten var egentligen inte så mkt att hurra för. Kom iväg till Nälden alldeles för sent.

Trodde att jag skulle vara den enda i sällskapet som for dit för att dansa, men Ylva gjorde mig sällskap. Och jag tror inte det är omöjligt att få med henne på mer dans i sommar =) Så nu har jag två danskompanjoner i sommar; Jessica och Ylva =)

Så vad säger du Jessica; om två veckor, den 16 maj, tror jag det är premiär på näset. Är du på? =)

For från Nälden strax efter två. Vilket betyder att om vi hade farit raka vägen hem hade jag varit hemma runt halv tre. Men ist skulle folket in till stan för att äta kebab. Så efter fyra var jag hemma. Kom i säng runt halv fem. Och det är en lång kväll för en som annars inte är alltför bortskämd med mkt sömn.

Hur som helst var kvällen mkt trevlig.

Publicerat den: 2009-05-03 kl 13:17:59 | Kommentera här! 2 st


Ikväll är det dags!

Känner mig lite slö. Inte helt på topp. Kanske beror på det som händer ikv. Fattar inte varför man ska bli så nervös. Men jag antar att det beror på att det var evigheter sen man var ut sist. Och sen hela den här grejen att vara ifrån O hela kvällen. Jag som knappt varit ifrån honom på över 9 månader.
Men samtidigt vet jag att det är bra för mig att komma ut.

Igår var det vägningsdags, men det glömde jag totalt bort. Så jag tog det idag ist. Har gått ner 0,4kg senaste veckan. Och det var jag verkligen inte beredd på. Hade nästan räknat med ett litet pluss. Så det var en glad överraskning.
Blev dock ingen promenad varken igår eller idag. Men det är faktiskt skönt att avstå det nån dag.

Sen får man se hur det blir med hela den grejen från och med måndag, då jag börjar jobba. Beror på lite hur trött man är på morronen, och vilken tid man bestämmer sig för att börja jobba. För har man tur hinner/orkar man ut en sväng på morronen. Och sen ev en sväng på kvällen.
Hade även tänkt försöka komma igång med lite springning till veckan. En liten kort tur på 2km är nog lagom att börja med =)

Och hela den här grejen med att börja jobba.. samtidigt som det kommer kännas otroligt trist att vara ifrån O hela dagarna så känns det ändå som att man går och längtar inför en semester. Det känns som jag börjar jobba för att vila upp mig. Hur sjukt är inte det?

Men jag tror absolut att det är viktigt att man får "slippa" vara mamma större delen av dagarna ett tag. Samla nya krafter. Innan man går ner sig för djupt. För just nu känns det bara jobbigt att gå hemma hela dagarna. Så på det stora hela ska det bli skönt att få jobba ett tag.

Publicerat den: 2009-05-02 kl 14:53:31 | Kommentera här! 3 st


Första maj

Vilket betyder att igår var det sista april. Men vad är det egentligen för speciellt med sista april?
Helena kom hit och hade med lite grejer.. så vi grillade.. eller hon grillade, medans jag pysslade med O och skulle få honom att somna. Och han somnade ovanligt snabbt. Iofs fick han en flaska välling. Men sen hade han inte sovit mer än ca 1,5 timmar på hela dagen.

Redan vid 5-tiden imorse var han igång. Hahah. Han fick då sova en stund i våran säng, med A. Men tror inte det blev så mkt sova.

Jag och brorsan bestämde oss för att vara lite duktiga och gå ner och jobba, trots att vi har stängt idag. Men det var en jäkla massa saker som skulle packas upp. Så vi tog tag i det, + lite städning ute på kajen.
Sen fick vi besök av Linus. Har suttit ute och tagit nån öl och nån drink. Redan. =) Men det är svårt att hålla sig när vädret är så här himla underbart.

Ska iväg till Helena en sväng snart. Kika på en väska som jag ev ska låna imorron när man ska iväg på dans. Blev lite gruvsamt när jag knappt minns vart jag gjorde av pengar/mobil/snusdosa förr när man var iväg på sånt där. Minns dock att jag ibland hade såna saker i strumporna. Hahah. Funkar juh bra, men det finns juh bättre sätt.
Och anledningen att jag inte har nån egen väska är för att jag inte är en väskmänniska.

Publicerat den: 2009-05-01 kl 15:35:16 | Kommentera här! 4 st