Vabbar igen

Fortfarande kass mage på lilleman. Så han blir hemma tills det blir bättre.
Får se om han hinner gå nån dag på dagis innan påskhelgen.

Ska passa på att göra lite nytta här hemma nu när man ändå är hemma nån dag. Passa på medans man dessutom är lite sugen =)

Publicerat den: 2010-03-29 kl 11:21:52 | Kommentera här! 1 st


Måndagslistan

Hänger på måndagslistan hos Jennyn den här veckan. Får passa på när man är "ledig" och har tid och ork att verkligen sitta här och skriva.

I dag, måndag är jag glad för att ...

- Trots grått och trist väder ute, trots att jag är hur trött som helst, så känns livet bara såå bra just idag!
- Målade klart sista väggen i mitt vardagsrum igår, och en bit ut i hallen. Så nu står TV-bänken där ist för i hallen, och det blev superbra!
- Är "ledig" idag (vab), för lilleman är kass i magen. Men inga spyor än, så det får vi vara glad för.
- Lilleman är otroligt lugn och snäll idag, vill gärna sitta i knä och bara ta det lugnt. Och det hör verkligen inte till vanligheterna så det gäller att njuta lite extra av mys med honom =)
- Har en massa sug att småplocka och sortera, och då passar det juh bra att man är "ledig". Så hoppas på att få lite nytta gjord här hemma dom kommande dagarna.
- Vi har lite smått börjat planera för en utlandsresa (jag, lilleman, pappa och dom två äldsta bröderna). Antingen åker vi i slutet på maj, eller så blir det till hösten/vintern. Beror på vad majoriteten tycker, men det lär visa sig inom dom närmsta dagarna =)
- Påsk till helgen. Iofs är påsken inget speciellt för mig. Det enda speciella är att vi har långstängt på jobbet och man har tid och möjlighet att hitta på saker med familj och vänner. Hoppas på strålande sol till helgen, för då hänger jag med familjen ut och grillar och tar nån öl i vårvädret =)

Gör en måndagslista du med =)

Publicerat den: 2010-03-29 kl 11:19:41 | Kommentera här! 0 st


Utgång

Var bjuden på födelsedagsmiddag hos Helena igår.
Sen underhöll hon och Alex med Singstar innan dom skulle in på krogen.
Hade bestämt mig för att inte följa med ut, utan gå hem ist. Men det slutade med att jag följde med brudarna in till stan.

Kvällen var helt ok, trots att jag hatar krogen hahaha.
Skulle juh även ställa fram klockan en timme. Kom inte hem förrän runt 4 imorse, efter omställningen.

Hyfsat trött i kroppen "imorse" när man vaknade. Men upp tog man sig, orkade till och med köra igång lite väggmålning =)

Nu väntar jag bara på att lilleman ska komma hem. Saknar honom.
Får se om han ska på dagis imorron eller ej. Fick juh hämta honom tidigare i fredags för att han var kass i magen. Misstänkt magsjuka, efs det går magsjuka på dagis just nu. Han har dock inte spytt nåt än vad jag vet, och man kan hoppas han slipper det också.

Har börjat med Stop n grow på allvar nu också, för nu vill jag ha långa fina naglar som man kan pyssla om =)
Sen hoppas jag att jag hinner måla klart sista väggen i v-rummet kanske imorron. För då kan jag äntligen flytta TV-bänken som nu står i hallen. Å sen kör jag igång med sista väggarna i hallen när tid och möjlighet finnes =) Ska bli skönt när hela detta projekt är färdigt så man åter igen kan få lite ordning på tillvaron här.

Publicerat den: 2010-03-28 kl 16:26:19 | Kommentera här! 2 st


Vilken mardröm!

Senaste dagarna har jag varit ganska less på mina katter.
Dom har på kort tid tuggat sönder två mobilladdare för mig. Den ena kanske går att använda fortfarande, men den piper ganska kraftigt när man sätter den i väggen.
Den andra är helt av.

Beklagade mig ang detta för mamma igår. Hennes förslag var: sluta gnäll, eller skicka dom på avlivning.
Avlivning? Va? Nej nej nej.. Nog för att mina katter är förjävla stökiga, men jag önskar verkligen inte livet ur dom. Skulle aldrig kunna se dom i ögonen och veta att jag ser till att deras liv avslutas.
Visst att man skulle ha kunnat hitta nya hem åt dom, där dom kanske dessutom får vara ute. Men det känns heller inge kul, efs man inte vet vart dom hamnar och hur dom får det.

Inatt drömde jag att jag bodde i ett hyreshus på fjärde våningen. Jag hade mina älskade katter. På nåt sätt lyckades Lotta ta sig ut på balkongen, och ramlade/hoppade ner. Hon gick sönder totalt och innehållet låg på sidan om. Trots hennes skick så ringde jag vetrinären och berättade läget. Dom skulle komma dit, ungefär som en ambulans kommer till en olycksplats.
Men dom kom aldrig.
Jag lät Lotta ligga där. Hon levde fortfarande. Andades tungt. Hoppades fortfarande att det skulle finnas nån räddning för henne.

Slutligen insåg jag att nej hon är död.
La henne i en kattbur för att frakta bort henne. Hann aldrig så långt, för till slut vaknade hon till liv. Och ni kan gissa vad glad jag blev.


Sen vaknade jag, och var tvungen att titta överallt efter henne.
Älskar mina katter som mina barn. Även om jag har väldigt lite tid för dom, och att jag blir väldigt irriterad på dom väldigt ofta.
Men jag ska försöka bättra mig. För dom är mitt allt, precis som Oliver.

Publicerat den: 2010-03-27 kl 15:30:35 | Kommentera här! 1 st


Vart är mitt pass?

Bestämde mig för en tidig kväll igår, dock inte lika tidig som kvällen innan men betydligt tidigare än normalt.
Hann bara lägga huvet på kudden så kom en undran upp: Vart är mitt pass?
Vet att jag kommer behöva använda passet under detta år, men vet inte när än.

Fick total panik, och började leta på dom ställen där det möjligtvis kunde vara, men utan resultat. Letade på samma ställen igen, men icke.
Ringde A för att höra om han möjligtvis sett om det var kvar hos honom. Men han hittade varken mitt eller sitt eget.

Tänkte ta en tur ner till förrådet och se om det möjligtvis står nån låda där som kan innehålla såna saker. Och annars ska jag hem till A och leta nån dag.
Kan juh vara bra att försöka hitta det i tid, så man vet om man har ett pass eller om man måste fixa ett nytt.

Sen dök tanken på mina borttappade två vita favoritlinnen upp. Fattar inte hur saker bara kan försvinna så där. Spårlöst.
Men sen vet man aldrig om jag lyckats lägga borttappade saker på nåt jäkla bra ställe. Är juh förvirrad till och från. Har hänt mer än en gång att jag glömt nycklarna i dörren på utsidan när man kommer hem på eftermiddagarna/kvällarna. Tur man har snälla grannar och att jag vet väl vem som delar ut tidningen här, för då behöver jag inte vara så jätteorolig.

Publicerat den: 2010-03-23 kl 08:17:52 | Kommentera här! 3 st


Vilken dag!

Fick besök av Helena igår. Hon hade med sig lite mat som hon tillagade på kvällen. Blev även nåra öl, men bara för mig för Helena hade nyss piercat sig så inge alkohol för henne på nåra dagar.
Middagen blev jättegod!

Avslutade kvällen med lite TV-spelande och en del surr. Hon for hem runt midnatt, och då kröp jag till sängs.

Lilleman somnade otroligt sent igår kväll, så jag hade hoppats på lååååång sovmorron idag. Men redan vid 8-halv 9 imorse hörde jag honom. Men ignorerade det.
Gav honom en flaska välling lite senare, och han slumrade till ett tag till, så jag fick duscha och göra mig redo för dagen ifred.

Fick iaf vakna upp till strålande sol och blå himmel. Det är inte annat än att man blir supersugen på att gå ut. Så jag tog upp lilleman runt halv 10-10, klädde honom och skulle gå ut.
Men innan vi hann ut så blev det bestämt med Björn att vi skulle följa med han och hans kids och grilla.
For på Q8 och handlade korv, sen ut på Rödön.

Var trevligt och mysigt, men det blev inte såå långvarigt.
Lilleman somnade på vägen hem efter ungefär halva vägen. Vilket betyder att han inte alls sov nå länge, för han vaknade när jag skulle bära in honom när vi kom hem.

Väl hemma så ville han absolut inte gå in, så vi stannade ute ett tag. Han varvade med att åka pulka och dra pulkan själv. Björns brudar var med också.
Lilleman visste inte riktigt vad han ville. Vart han ville.
Men sen ville han kladda på alla parkerade bilar vi såg, men det ville inte jag. Och då blev han riktigt sur. Som han alltid blir när han inte får som han vill. Han har en vilja av stål den grabben.

Lyckades få med mig honom in för lite vila, efs han antagligen var riktigt trött. Men sova skulle han inte. Men han satt hos mig en stund i soffan, och sen låg vi och myste i sängen ett tag. Sen blev han omöjlig och bara gnällde.
Fick besök av grannbrudarna senare på eftermiddan, men då ville lilleman ut. Så vi klädde oss, och gick hem till mamma. Blir så långa dagar när man bara sitter inne själv och inte har nånting att pyssla med, det tycker vi nog båda två.

Så hem till mamma bar det iväg. Lekte lite på gården först. Sen in. Och sen ut igen, för vi skulle grilla pinnbröd och korv. Det var uppskattat och lilleman tryckte i sig 3 grillkorvar.
Sen skulle vi äta fläskfilé till middag, men lilleman var inte alls hungrig hahaha. Såg mest bara trött ut, helt förståeligt.
En annan är supertrött efter denna dag. Det tar på krafterna att vara ute i finvädret.

Lilleman sover, och jag tänkte faktiskt göra detsamma nu. Ska jobba två heldagar nu, men det lät som jag skulle få lite målarjobb dom kommande dagarna, och sånt är alltid mer spännande än allt annat man gör på jobbet =)
Sen ser jag fram emot kommande helg. Dels för att man ska iväg på ett litet födelsedagsfirande med god mat, vin och öl på lördagen hos Helena. Men sen får vi juh en extra timme per dygn från och med helgen. Vilket betyder att jag kommer hinna dricka extra mkt öl på lördag kväll hahaha.

Nej sova var det nu. Godnatt. 

Publicerat den: 2010-03-21 kl 21:17:33 | Kommentera här! 1 st


Tillbaka till dagis

Ja igår var det dags för lillemannen att återgå till dagis, efter 2 veckors förkylning.
Gick otroligt bra att lämna honom, var rädd att det skulle bli strul eftersom han inte varit där på så länge.
Hans aptit är tillbaka, för han hade ätit 3 stora raggmunkar med bacon och sylt till lunch igår =)

Idag vid hämtning så möter jag honom direkt innanför dörren. Han slänger sig om halsen på mig, och jag får utan problem ta på honom kläderna.
Det är såå roligt att hämta hem en sån glad kille!

Men ganska snabbt blir han sur och grinig igen. Går ner på jobbet efter hämtning ibland, å då ska han ha festis och choklad och andra godsaker. Och han blir tokig när man säger nej.

När vi väl kommer hem så sätter han igång med alla dumheter han kan komma på.
Två dagar nu så har han hittat min färghink med väggfärg till hallen. Han öppnade utan problem locket, och målade dörren in till sitt rum och golvet på sitt rum första gången, samt att han trampade runt i färg med sandaler som jag hade när jag var liten.
Andra gången hann han bara börja kladda lite på golvet här inne, samt trampa i det barfota.

Har faktiskt kommit till insikt med en sak; att jag egentligen bor för litet. Trots att jag har en fyra. Skulle egentligen behöva en femma, så kunde man ha ett rum där man ställer allt sånt som han inte ska komma åt.

Publicerat den: 2010-03-16 kl 22:04:21 | Kommentera här! 1 st


Bilder kommer

Fick en frågan om att se bilder på vardagsrummet. Och jag ska försöka komma ihåg å ta nå bilder å lägga upp =) Ev så har jag nån bild på hur det såg ut före också.

Tog hem lillemans nya säng från jobbet idag. Eller den är inte hemma än. Pappa skjutsar hem den åt mig ikv. Då ska den börja målas om - antikvit.
Känns som chansen att den blir färdig är större om jag har den hemma och målar. För då har jag kvällarna till förfogande.
Ska även försöka få till en bild på den när den är klar =)

Sen hoppas jag på att få lite smarriga recept av Helena framöver =) Har lixom idétorka gällande mat, så det blir bara samma och samma hela tiden. Trist i längden.

Men nu blir det nog iaf en dag till hemma från jobbet. Får se hur lilleman verkar imorron, om han ev kan gå på dagis på torsdag.
Just nu är det ganska skönt att slippa jobba, för stämningen där borta är allt annat än bra. Nästan så man gruvar sig för att gå på jobbet. Och så ska det inte behöva vara.

Publicerat den: 2010-03-09 kl 18:56:47 | Kommentera här! 3 st


Måndagslistan

Hänger på Jennyns måndagslista även den här veckan =)

Idag måndag är jag glad för att

- Renoveringen av mitt vardagsrum är färdig, och jag är supernöjd!
- Jag ser fram emot att börja renovera min hall så fort tillfälle och tid finnes.
- Det är plusgrader ute, vilket förhoppningsvis hjälper mig att bli av med dom hemska sprickorna på händerna.
- Jag lyckades komma fram till BVC-sköterskan för att boka en läkartid för lilleman, som varit förkyld i två veckor.
- Jag håller på och stortvättar, så snart har jag två tomma tvättkorgar ist för två överfulla.
- Jag och lilleman ska smita in på jobbet efter läkarbesöket, och få oss nybakade bullar och mockarutor.

Ja lite guldkorn hittade man allt i denna gråa måndag =)
Gör en måndagslista du med!

Publicerat den: 2010-03-08 kl 08:56:29 | Kommentera här! 1 st


Projekt vardagsrum

Det projektet är nu FÄRDIGT! Tog inte ens en vecka. Är himla nöjd över det!
Resultatet blev sååå jäkla bra!! Trivs verkligen i mitt vardagsrum nu. Den enda som saknas är en rejäl städning där, och få upp nånting på väggen där jag tidigare hade väggljushållare med glas"kupor", men lilleman förstörde en av dom så känns meningslöst att sätta upp dom ej kompletta.

Nästa projekt blir hallen. Ni som vet hur jag bor vet att det inte är ett tydligt avslut mellan vardagsrum och hall. Och som det ser ut nu med tapet så är det inte fint i just den skarven som målarna anser vara skiljeväggen mellan v-rum och hall. Det går från ljust till mörkt, bara våd till våd. Sen har katterna rivit på dom redan befintliga tapetskadorna i hallen, så där ser det riktigt förjävligt ut. Så vill fräscha upp där med.

Så väggen från v-rummet och ut i hallen blir vit. Å hela hallen blir alltså vit. Om jag inte ska köra på samma ljusgråa färg som i resten av v-rummet. Men det visar sig.
Tänkte försöka påbörja detta projekt i veckan här. Börja hyvla ner alla tapetskarvar. Och spackla.
Sen om lilleman ska va med sin pappa till helgen så ska jag se till att hinna spackla innan, så jag kan börja slipa på fredag kväll eventuellt. Och har jag riktigt tur hinner jag även måla under helgen.

Men nu ska man inte ta ut något i förskott. Vet att det oftast blir ändringar i mina planer. Kan aldrig planera nånting och vara säker på att det sker. Vilket är väldigt frustrerande.

När hallen är klar kanske jag tar mig an lillemans rum också. Tänkte inte göra något åt det först, för det är en helt ok tapet där. Men katterna har även varit där och rivit på några skador. Ett jäkla stort minus med katt! Men jag har juh inget emot att renovera =)

Nu blir det snart sängen, så man orkar upp och tvätta mellan 6-7 imorron.

Publicerat den: 2010-03-07 kl 23:43:52 | Kommentera här! 0 st


Frustrerande

När jag påbörjade mitt projekt i måndags så gick allt så smidigt. Var inga problem att ta sig ner på jobbet för att hämta det som behövdes.
Men nu när det är dags för slutfinishen så vägrar lilleman ta på sig ytterkläder.

Och det är verkligen frustrerande, efs idag är sista dagen för mig att kunna fixa, innan jag ska jobba imorron. Har iofs hela helgen på mig, men det känns lagomt drygt att vänta tills dess.

Han är otroligt envis och otroligt gnällig. Väldigt få stunder på dagarna som han är glad just nu. Antar det beror på förkylningen.
Hatar att aldrig har egen tid att fixa med sånt här på.

Publicerat den: 2010-03-04 kl 11:32:55 | Kommentera här! 3 st


Projekt vardagsrum!

Hade så fint väder i måndags, med strålande sol från blå himmel.
Det gjorde att jag verkligen fick lust att ta tag i projekt vardagsrum.

Började hyvla ner tapetskarvar, och sen spacklade.
Slipade på tisdagen, och spacklade lite mer.
Slipade mer igår.
Sen tog jag färgen som var kvar sen det senaste projektet, och grundmålade väggarna vita. Mest för att se så att tapeten inte lossnar. Och det gjorde den inte! Detta projekt är alltså snart klart!

Blandade mig en provburk på jobbet idag. Resultatet blev inte alls vad jag tänkt. Så brorsan fick komma med en annan provburk, efter mina direktiv.
Provmålade med den nya färgen efter middan. Ser lovande ut, men kan inte uttala mig mer förrän i dagsljus imorron.
Hoppas iaf på positivt resultat, så jag kan fixa mer färg imorron och måla färdigt.

Sen har jag bara resten av väggarna kvar, eftersom jag tar nåra väggar i taget. Men fortsätter det så här smidigt så bör v-rum + hall vara klart innan månaden är slut iaf =)

Lillemans förkylning blir inte direkt bättre. Han hostar och snorar som jag vet inte vad. Imorron är sista dagen jag är hemma med honom. Sen får han vara med sin far på fredag medans jag får jobba.

Har även hittat åt min nya favoritlåt. Hade Grey's Anatomy i bakgrunden igår eftermiddag när jag målade. Å då spelades den låten. Har inte hört den på år, å visste inte vad den heter eller nånting. Men jag behövde inte luska länge innan jag hittade åt den.
Sen har den gått varm här, och den får mig att tänka på en person. En person som jag aldrig ens träffat, men som jag hade en väldigt trevlig konversation via sms med igår kväll.
Helt sjukt va?

The Fray - How to save a life

Låten är juh helt underbar, och den är nog snart sönderspelad här =) Om det ens är möjligt.

Publicerat den: 2010-03-03 kl 23:16:28 | Kommentera här! 1 st


Min måndagslista

Tänkte försöka knåpa ihop en måndagslista, å hänga på Jennyns utmaning.
Har faktiskt tänkt skriva ihop en sån här lista dom senaste två måndagarna, men lägligt så kändes allt bara skit dom måndagarna. Kändes inte alls som jag hade mkt att vara glad över.

Idag måndag är jag glad för att..

- Det är strålande sol ute, och himlen är blå.
- Det inte är så kallt ute, och dessutom värmer solen gott.
- Jag börjar äntligen bli fri min förkylning.
- Jag har en ledig dag från jobbet, pga vård av sjukt barn.
- Jag hade en bra helg med trevligt sällskap.
- Jag börjar få lust att starta en liten renovering av mitt vardagsrum, hall och klädkammare.
- Jag hade en väldigt bra självdiciplin under helgen, när det gäller en viss sak.
- Jag har världens finaste och underbaraste son!
- Jag är ensamstående mamma, och trivs förjävla gott med livet just nu.

Gör en måndagslista du med =)
Tack Jennyn, för ditt peppande med dina listor varje vecka!

Publicerat den: 2010-03-01 kl 13:03:17 | Kommentera här! 2 st