Kattsyskon

Ända sedan Lillis försvann på egna äventyr, så var jag orolig för Yodda. Det är så otroligt hemskt att lämna en katt själv hemma på dagarna.
Minns även hur det var innan vi skaffade Lillis, när vi bodde i lgh, och man gick på jobbet. Där satt Yodda, och tittade på en med stora ögon. Och sen fick han hållas för sig själv hela dagarna.

Ganska direkt efter att vi lät Lillis somna in, så kände man att man är tvungen att skaffa en kompis åt Yodda. Men på sätt och vis så känns även det fel, mot Lillis. Vill inte "ersätta" honom på något sätt. Det går inte ens att göra det, för Lillis är och har alltid varit Lillis. Finns ingen katt som kan ta hans plats. Aldrig.
Men för Yoddas skull, så har vi bestämt oss för att skaffa en liten vänn åt honom. Har hittat en som mamma känner, som har 2 kattungar till salu. En hona och en hane. Och han ville gärna att dom ska hamna på samma ställe, för att dom trivs så bra ihop.

Innan jag fick höra detta, så sa jag till A att det faktiskt skulle kunna va kul med 2 nya katter. Men han är inte lika optimistisk till det, och jag är väll heller inte helt 100 på att det verkligen skulle funka. Känns som att Yodda kanske kommer bli ännu mer utanför då, när dom 2 nya har varandra och trivs bra med varandra.

Hur som helst så ska vi fara och kika på dom små liven imorron, och bestämma oss för om vi ska ha en eller två. Hur det än blir så kommer vi antagligen hem med iaf en kisse imorron kväll =) Kan juh alltid hoppas på två.

Publicerat den: 2008-06-29 kl 21:10:58 | Kommentera här! 1 st


Kommentarer
Soya

Yodda kommer nog bli glad av sällskap. Hörde ett tips på radion en gång om hur man får ens katt att acceptera en ny katt i familjen. Kleta in kattmat i nykomlingens päls så luktar den bara gott inför ens gamla katt. Kram

2008-06-29 @ 22:37:25
Länk: http://soya.blogg.se/
Namn:


E-postadress: (bara för mig)


Länk:


Kommentar: